?>

İsrail askerleri, Gazze'de ölümü göze alarak yardım almaya gelenlere ateş açmayı sürdürüyor

İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası nedeniyle açlıktan ölümlerin yaşandığı Gazze Şeridi'nde Filistinliler bir parça yardım alabilmek için ölümü göze alarak geldikleri sözde yardım dağıtım noktalarında kurşunların hedefi oluyor.

Dünya - 3 ay önce

Gazze

AA muhabiri, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde ABD-İsrail güdümündeki sözde yardım dağıtım noktalarında yardım almaya çalışan Filistinlileri görüntüledi.

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de son 24 saatte 5 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Yardım almaya gelen Filistinlilerden biri, "Bugün çok fazla kişi yaralandı. İsrail askerlerinin yağdırdığı kurşunlar çok daha fazlaydı. Ateş etmedikleri hiçbir şey bırakmadılar." dedi.

????

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde sözde yardım dağıtım noktası dışında yardıma ulaşmanın mümkün olmadığını aktaran Filistinli, şunları söyledi:

"Yardımlar, Gazze Şeridi'nin orta kesimine ulaşmıyor. Buraya gelmeden yiyecek bulamıyoruz. Yardımlar ancak Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah, Han Yunus ve kuzeydeki Gazze kentine girebiliyor.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki insanlar her gün, her saat ve her dakika açlıktan ölüyor."

"Kendimiz için bir şey istemiyoruz ama çocuklarımıza merhamet edin"

Buraya gelen insanların hepsinin çocuğu, eşi ya da ailesi için hayatını tehlikeye attığını vurgulayan Filistinli, dünyaya "Gazze'ye merhamet ve şefkat nazarıyla bakmaları" çağrısında bulundu.

Filistinli adam, şöyle konuştu:

"Sizlerin olduğu gibi bizim de çocuklarımız var. Kendimiz için bir şey istemiyoruz ama çocuklarımıza merhamet edin. Artık evimizde oturup Allah'tan gelecek ölümü beklemekten başka çaremiz kalmadı."

Yardımların, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tırlarıyla ihtiyaç sahiplerine düzenli ve onurlu bir şekilde ulaştırılmasını isteyen Filistinli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize neden bunlar yapılıyor? Bizler eğitimli ve onurlu aileleriz, bu yöntemlerle bizleri nereye kadar düşürmek istiyorlar?"

"Üzerimize ateş açılıyor ancak buraya gelmekten başka çaremiz yok"

Netzarim Kavşağı yakınlarındaki yardım dağıtım merkezine gelen bir başka Filistinli ise insani yardımların çok az bir kısmının Gazze'ye ulaştığına dikkati çekti.

Filistinli adam, şu ifadeleri kullandı:

"Aileler kalabalık, yiyecek az. Dolayısıyla ölüm tehlikesine rağmen buraya gelmekten başka çaremiz yok.

Üzerimize çok yoğun şekilde ateş açılıyor, ölüm tehlikesi yüksek ancak buraya gelmek dışında başka çaremiz yok. Çocuklarımız ve ailemiz için ölümle yüzleşiyoruz."

Allah'tan tüm bunların son bulmasını dilediklerini söyleyen Filistinli, şöyle konuştu:

"Benzeri görülmemiş çok büyük bir zulme maruz kalıyoruz. Katliam yapılıyor, çocuklar ölüyor, evler yerle bir ediliyor ve geride hiçbir şey bırakmayan kapsamlı bir yıkım var."

Gazze'de 27 Mayıs'tan bu yana İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından insani yardım adı altında kurulan yardım dağıtım noktalarında Filistinliler sistematik şekilde hedef alınıyor. Bu saldırılarda şu ana kadar 1778 kişi öldü, 11 bin 894 kişi yaralandı.

Gazze "açlıktan" ölüyor

İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı ablukası altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor.

Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 100'ü çocuk olmak üzere 217 Filistinli açlık nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullandığını belirtiyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kuraklık riski altındaki 8 göl için "acil eylem planı" hazırlanacak

2025-08-05 13:17 - Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde "İl Yaşlılık Çalıştayları" düzenleyecek

2025-08-08 13:13 - Gündem

Kremlin'de tarihi yuvarlak masa toplantısı: Rusya ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem

2025-08-04 08:33 - Özel Haber

Fransa'nın Aude vilayetinde 13 bin hektarlık alanın kül olduğu yangınla mücadele sürüyor

2025-08-06 13:27 - Dünya

Trabzonspor, kuruluşunun 58. yılına özel kutlama gerçekleştirdi

2025-08-04 01:52 - Spor

NASA'nın Crew-10 ekibi, uzaydaki 5 aylık görevinin ardından Dünya'ya döndü

2025-08-09 19:43 - Teknoloji

Ligin gol kralları

2025-08-04 11:42 - Spor

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 5 kişi daha açlıktan öldü

2025-08-04 11:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı bina, yıkılırken iş makinesinin üzerine devrildi

2025-08-08 21:47 - Asayiş

1. Lig'de 9 takım, teknik direktör değişikliği yapmadan sezona başlayacak

2025-08-06 12:02 - Spor

İlgili Haberler

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze'de biri kadın 2 Filistinliyi öldürdü

18:12 - Dünya

İtalya'da öğrenciler, Meloni hükümetini protesto etti

16:47 - Dünya

Azerbaycan, Kiev'deki büyükelçiliğine füze isabet etmesi nedeniyle Rusya'ya nota verdi

16:17 - Dünya

ABD, Belçika'ya "dron tehdidiyle mücadele için destek" teklifinde bulundu

14:42 - Dünya

Asi Nehri’nin kuraklığı İdlib’de gıda krizi ve geçim sıkıntısını derinleştiriyor

14:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Alexander Dimitrov: İlk maçta çok ağır mağlubiyet yaşadık

19:53 - Spor

Guardiola'dan öldürülen Filistinli sporcular için dayanışma çağrısı

19:37 - Spor

Meteorolojiden Güneydoğu'da bazı iller için toz taşınımı uyarısı

18:48 - Gündem

Zirai dondan etkilenen üreticilere 798 milyon lira yeni destek ödemesi

18:28 - Ekonomi

Türk savunma sanayisi ürünleri Afrika'da geçer not aldı

18:18 - Ekonomi