?>

İspanya ve İrlanda'dan acil ateşkes ve Filistin devletinin tanınması çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İrlanda Başbakanı Simon Harris, İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırını durdurup ateşkes ilan etmesi, uluslararası topluma da Filistin devletini acil tanıma çağrısı yaptı.

Dünya - 2 yıl önce

Madrid

İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin devletinin tanınmasına destek turu kapsamında Norveç'ten İrlanda'ya geçti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, uluslararası topluma Filistin'i tanıma çağrısı yaptıİspanya, en kısa sürede Filistin'i tanımak için uluslararası toplumdan destek arıyorNorveç Başbakanı Store: Filistin devletini tanımaya hazırız

Başkent Dublin'de İrlanda Başbakanı Simon ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sanchez, "İkimiz de düşünüyoruz ki Gazze'deki durum korkunç ve herhangi bir iyileşme belirtisi yok. Dahası sorunun bölgesel olarak büyümesi ve daha da kötüye gitmesi tehlikesi var. Benim görüşüme göre Başbakan (Binyamin) Netanyahu'nun açık bir barış planı yok. Bu yüzden uluslararası toplumun, İspanya ve İrlanda gibi ülkelerin bu tehlikeli duruma çözüm üretmeleri gerekiyor." dedi.

"İnsan hayatları tehlikedeyken başka yere bakmak ya da başkalarının adım atmasını beklemek bize kabul edilebilir gelmiyor." diye konuşan Sanchez, "İki devletli çözüm konusunda İrlanda ve İspanya aynı fikirde. Şiddet durmalı ve barış getirilmeli. İrlanda ve İspanya, koşullar uygun olduğunda Filistin'i kamuoyu önünde bir devlet olarak tanımayı ve Birleşmiş Milletlere tam üye ülke olarak desteklemeyi taahhüt etmiştir." ifadelerini kullandı.

İrlanda Başbakanı Harris de "Başbakan Sanchez ve ben geçen ay Avrupa Konseyi toplantısında Filistin devletinin tanınması konusunu görüştük ve Malta ve Slovenya ile birlikte, koşullar uygun olduğunda bunu yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Şimdiki görüşmemizde de aynı fikirdeyiz ve Filistin devletini tanımaya çok yakınız." diye konuştu.

Harris, "Hamas'ın İsrail'e yönelik terörist saldırılarını kınadıklarını ve şiddeti acil olarak durdurmasını istediklerini" kaydetti.

Diğer yandan İrlanda'dan önce Norveç'e giden Sanchez burada Norveç Başbakanı Jonas Gahs Store ile de Filistin devletinin tanınmasını görüşmüştü.

Store, "Filistin devletini ve Filistin'i Birleşmiş Milletlerde (BM) tam üye olarak tanımaya hazır olduklarını" söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da arife günü trafik sakin seyrediyor

2024-04-09 16:48 - Gündem

Kadın basketbolunda Avrupa'nın bir numarası belli oluyor

2024-04-11 15:24 - Spor

Fenerbahçe tur şansını İstanbul'a bıraktı

2024-04-11 21:53 - Spor

Uçmakdere bayramda paraşüt tutkunlarını ağırlıyor

2024-04-12 11:52 - Çevre-Hayat

İspanya ve İrlanda'dan acil ateşkes ve Filistin devletinin tanınması çağrısı

2024-04-12 21:03 - Dünya

Gazze Şeridi'ne insani yardım gönderme çalışmaları devam ediyor

2024-04-06 08:29 - Dünya

Arabuluculuğa giden dosya sayısı 5 milyon 690 bini aştı

2024-04-12 12:17 - Gündem

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna daha fazla bekleyemez

2024-04-10 18:33 - Dünya

Çin'de Çingming Bayramı tatilinde ülke içi seyahatler salgın öncesi seviyeyi aştı

2024-04-06 20:28 - Dünya

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Dünkü saldırı organize bir şey

2024-04-06 21:28 - Spor

İlgili Haberler

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye’de DEAŞ'e karşı 22 operasyona destek verdi

09:42 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'deki ateşkes kırılgan, defalarca ihlal ediliyor ancak hala geçerli

07:15 - Dünya

G7 ülkeleri, Sudan'da HDK'nin sivillere yönelik saldırılarını kınayarak ateşkes çağrısı yaptı

09:17 - Dünya

ABD'de federal hükümetin en uzun süreli kapanması sona erdi

08:07 - Dünya

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze’de 4 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu

22:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı kasım ayı indirimlerini yakından takip ediyor

10:02 - Ekonomi

"Türkiye'nin Deniz Yetki ve Egemenlik Alanlarındaki Çalışmaları" çalıştayı düzenlendi

09:53 - Siyaset

DHMİ, 48 havalimanı kurtarma ve yangınla mücadele memuru alacak

09:48 - Ekonomi

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye’de DEAŞ'e karşı 22 operasyona destek verdi

09:42 - Dünya

Maden İzinleri Kurulunun çalışma usul ve esasları belirlendi

09:38 - Ekonomi