?>

İspanya meclisi, Katolik Kilisesi'nin çocuklara cinsel istismar iddialarını araştıracak

İspanya meclisi, Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını soruşturmak için araştırma komisyonu kurulması yönünde ilk adımı attı.

Dünya - 4 yıl önce

Madrid

İktidardaki sol koalisyon hükümetinin küçük ortağı Unidas Podemos ile ayrılıkçı siyasi partilerden Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) ve Bask'taki EH Bildu'nun girişimiyle hazırlanan, İspanya'da Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını araştırmak için bir komisyon kurulmasına ilişkin önergenin, Genel Kurul'da görüşülmesine onay verildi.

Önergeye hükümetin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi de destek verirken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi (PP) ve aşırı sağcı Vox partileri karşı çıktı.

Söz konusu iddialara ilişkin mecliste araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili kararın 17 Şubat'tan sonra yapılması öngörülen Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

İspanya'da Devlet Başsavcılığı da ülkedeki 17 özerk yönetimde görevli savcılara bugün gönderdiği talimatta, Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin soruşturma başlatılmasını istedi.

El Pais gazetesi geçen aylarda yayımladığı kapsamlı araştırmada, Katolik Kilisesi'nin çocuklara yönelik cinsel istismarlarıyla ilgili İspanya'da 251'i yeni olmak üzere toplam 1237 mağdurun olduğunu belirtip, elindeki araştırma sonucunu Vatikan'a ve İspanya'daki Piskoposlar Konferansı'na sunmuştu.

Piskoposlar Konferansı da 2001'den bu yana Katolik Kilisesi'ne bağlı din adamlarının çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarıyla ilgili 220 suç duyurusu yapıldığını bildirmişti.

Katolik Kilisesi'nde çocuklara yönelik cinsel istismar iddiaları Fransa, Portekiz, Hollanda gibi Avrupa'nın diğer ülkelerinde de zaman zaman gündeme geliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor üç futbolcu transfer etti

2022-01-26 21:55 - Spor

Merkez Bankası rezervleri 109,8 milyar dolar oldu

2022-01-27 15:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu

2022-01-29 17:13 - Gündem

Erciyes'te yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

2022-01-30 11:46 - Çevre-Hayat

Dağcılar hobilerini çatılardaki karla gelire çevirdi

2022-01-28 13:08 - Çevre-Hayat

Avustralya Açık'ta Nadal'dan tarihi şampiyonluk

2022-01-30 18:08 - Spor

Türkiye'de yeni bir bitki türü keşfedildi

2022-01-25 17:25 - Gündem

Trabzon Üniversitesine 50 sözleşmeli personel alınacak

2022-02-01 11:07 - Gündem

'Sonuna kadar şampiyonluk için mücadelemizi vereceğiz'

2022-01-28 17:36 - Spor

İstanbul'da karın etkileri sürüyor

2022-01-27 13:15 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Zelenskiy'den Rusya zirvesi için Türkiye ile görüşme mesajı

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde deprem

06:52 - Gündem

Süleymaniye’deki Lahur Operasyonu ve Türkiye - İran - Bağdat - Erbil dinamikleri -Ömür Çelikdönmez yazdı-

02:39 - En Son Yazılar

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor