?>

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Rusya ile Ukrayna arasında ufukta halen barış görmüyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Rusya ile Ukrayna arasında "ufukta halen barış göremediğini, gelecekteki olası barışı Ukrayna'nın kazanmasını ve Avrupa'nın güvenliğinin de garanti edilmesini istediklerini" söyledi.

Dünya - 4 ay önce

Madrid

İspanyol radyosu Onda Cero'ya açıklama yapan Albares, ABD ile Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik barış planı görüşmelerinden "dışlanma endişesi" taşıyan Avrupalı liderlerin, bugün Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştireceği "acil zirve" ile ilgili, "Bu toplantının Münih'e (Güvenlik Konferansı) bir yanıt olduğunu söyleyemem." dedi.

Albares, Paris'teki toplantının üç temel amacının olacağını belirterek, bunları şu şekilde sıraladı:

"Avrupa'nın güvenliği için bu kritik anlarda Avrupalıların birliğini ortaya koymak, en kısa sürede Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barış olmasını garanti altına almak için ileriye dönük ne yapılması gerektiğini kararlaştırmak ve Ukrayna'nın barışı kazanmasına yardımcı olmaya devam ederek aynı zamanda Avrupa'nın güvenliğinin korunması için nelere ihtiyaç duyulduğunun belirlenmesi."

"Her şey güvenliğimizi ve Avrupa değerlerimizi etkiliyor"

ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı adımlar karşısında Avrupalı siyasi liderlerin bir araya gelerek "düşünce düzeyinde üst nitelikli toplantı yapmasının çok meşru bir tavır" olduğunu ifade eden Albares, "Ukrayna'ya yeni yaklaşımlarda bulunan yeni bir yönetim var ve aynı zamanda savaşın ve haksız saldırganlığın dördüncü yılına girmek üzereyiz. Ortaya çıkan bu yeni panorama nedeniyle biz Avrupalıların bir araya gelerek bir dizi karar almak için düşünmesi çok meşru çünkü her şey güvenliğimizi ve Avrupa değerlerimizi etkiliyor." görüşünü savundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın son bulması için olası barış müzakereleri konusunda halen çok fazla soru bulunduğunun altını çizen İspanya Dışişleri Bakanı, "Kimse Ukrayna'ya asker göndermeyi düşünmüyor çünkü barış halen çok uzakta." ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "bugün ve yarın Ukrayna'yı yeniden bombalayacağını" dile getiren Albares, "Ufukta hala barış göremiyorum ancak yaşanan son gelişmelerin yansımalarından biri barışın mümkün olan en kısa sürede gelmesine nasıl yardımcı olabileceğimizdir. Barış önerildiği gün, hangi barıştan bahsettiğimizi görmeliyiz." şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde Paris'te yapılacak toplantıya Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, İspanya, Hollanda ve Danimarka liderlerinin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de katılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Suudi Arabistan medyası, Netanyahu ve Trump'a yönelik eleştirilerini sürdürüyor

2025-02-10 20:08 - Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğünü haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 12:21 - Siyaset

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

2025-02-17 09:33 - Özel Haber

İsrail ve ABD, "İran'ın nükleer silahını engellemek için" birlikte hareket edecek

2025-02-16 16:38 - Dünya

Trabzonspor Kulübü Başkanı Doğan'dan kaleci Uğurcan Çakır açıklaması

2025-02-16 01:47 - Spor

Bursa'da 600 bin uyuşturucu içerikli hap ele geçirildi

2025-02-13 10:13 - Asayiş

Küresel askeri harcamalar geçen yıl 2,46 trilyon dolara yükseldi

2025-02-12 17:12 - Dünya

Atlarına zinde kalmaları için kar üstünde antrenman yaptırıyorlar

2025-02-12 13:13 - Çevre-Hayat

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadelerine karar verildi

2025-02-11 23:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Kolombiya, Ramallah Büyükelçisi Ospina'yı resmen atadığını duyurdu

06:52 - Dünya

Çin'den İsrail'deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri uyarısı

06:28 - Dünya

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres, bazı ülkelerin Mayın Yasağı Sözleşmesi’nden çekilmesinden endişe ediyor

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Kolombiya, Ramallah Büyükelçisi Ospina'yı resmen atadığını duyurdu

06:52 - Dünya

Çin'den İsrail'deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri uyarısı

06:28 - Dünya

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya