?>

İspanya'da siyasi belirsizlik bitiyor

İspanya Kralı 6. Felipe, hükümeti kurma görevini bir kez daha Başbakan ve Halk Partisi lideri Rajoy'a verdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

MADRİD

İspanya Kralı 6. Felipe, azınlık hükümeti kurmak için gerekli güvenoyu desteğini garanti eden Başbakan ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy'u bir kez daha hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Bir yıl içinde üçüncü bir genel seçimin yapılmaması için anayasal zorunluluk gereği 31 Ekim akşamına kadar hükümet kurulması gereken İspanya'da, Kral 6. Felipe'nin iki gündür tüm siyasi parti liderleriyle gerçekleştirdiği görüşme turu tamamlandı. 10 ayda 5. kez siyasi parti lideriyle görüşme turu yapan Kral 6. Felipe, PP lideri Mariano Rajoy'u bir kez daha hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Kral 6. Felipe ile görüşmesinin ardından basına açıklama yapan Rajoy, "İspanya, geçmişi olmayan bir siyasi süreçten geçiyor. Hükümeti kurup, ülkeyi yönetme, diğer partilerin desteğini alma ve güvenlerini kazanma zorunluluğum var. Önümüzdeki 4 yılda iktidarlık etmek istiyorum." dedi. İspanya'nın "Diyalog, karşılıklı anlayış ve işbirliği dönemine girdiğinin" altını çizen Rajoy, ekonomi, eğitim, sağlık ve özerk yönetimlerin mali hakları gibi çok önemli konularda reformlar yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bu arada, Meclis Başkanı Ana Pastor, hükümetin güvenoyu alması için meclisteki oturumun yarın başlayacağını ve 350 sandalyeli mecliste salt çoğunluğun aranacağı ilk oylamanın 27 Ekim Perşembe günü olacağını açıkladı. Hükümetin güvenoyu almasının beklendiği, basit çoğunluğun arandığı ikinci oylamanın ise 29 Ekim Cumartesi günü yapılması öngörülüyor.

Halk Partisi iktidarına karşı "meclisi kuşatma" eylemi

Öte yandan, İspanya'da ekonomik krizle birlikte ortaya çıkan halk harekatı olan ve "Öfkeliler" olarak adlandırılan grup, güven oylaması için ikinci oylamanın yapıldığı gün "meclisi kuşatma" eylemi yapacağını duyurdu. 

Muhabir: Şenhan Bolelli

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Jungle sığınmacı kampında sona doğru

2016-10-22 15:37 - Dünya

Akdeniz'de 4,3 büyüklüğünde deprem

2016-10-19 19:02 - Gündem

Jungle sığınmacı kampında tahliye devam ediyor

2016-10-25 19:22 - Dünya

Türkmendağı'nda yer altında hayat

2016-10-22 15:37 - Dünya

'Bordo Bereliler 15 Temmuz Kan Uykusu' 2017'de vizyonda

2016-10-20 15:01 - Kültür Sanat

İnsan ömrünü uzatmak mümkün!

2016-10-19 15:27 - Sağlık

Muğla'da ekim ayında deniz keyfi

2016-10-23 01:07 - Gündem

Araç değil sanki cephanelik!

2016-10-21 23:52 - Asayiş

Doğalgaz kullanıcılarına kış öncesi uyarı

2016-10-23 14:32 - Gündem

'15 Temmuz' sahnede anılacak

2016-10-21 14:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

ABD, Gazze'deki esirlerin cenazelerinin tespit edilmesi sürecinde Türkiye'nin rolüne vurgu yaptı

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hamas'ın, enkaz altındaki esirlerin cesetlerini aradığını söyledi

01:32 - Dünya

Trump, CIA'ye, Venezuela topraklarında operasyon düzenleme yetkisi verdiğini doğruladı

01:12 - Dünya

Trump, ABD ile Çin'in ticaret savaşında olduğunu söyledi

00:57 - Dünya

NATO Savunma Bakanları, bölgesel güvenlik konularını görüştü

20:10 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD, Gazze'deki esirlerin cenazelerinin tespit edilmesi sürecinde Türkiye'nin rolüne vurgu yaptı

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hamas'ın, enkaz altındaki esirlerin cesetlerini aradığını söyledi

01:32 - Dünya

Trump, CIA'ye, Venezuela topraklarında operasyon düzenleme yetkisi verdiğini doğruladı

01:12 - Dünya

Trump, ABD ile Çin'in ticaret savaşında olduğunu söyledi

00:57 - Dünya

Piaggio Aerospace, Türkiye'deki ilk P.180 Avanti EVO siparişini aldı

00:13 - Ekonomi