?>

İspanya'da ilk koronavirüs şüphesi

Barselona'da Vuhan kentinden geldiği öğrenilen bir kişinin koronavirüs şüphesiyle müşahede altına alındığı ve kesin sonucun 48 saat içinde çıkacağı belirtildi.

Dünya - 6 yıl önce

Madrid

İspanya'nın Barselona kentinde, Çin'in Vuhan kentinden geldiği öğrenilen 33 yaşındaki bir erkeğin koronavirüs şüphesiyle hastanede müşahede altına alındığı bildirildi.

Katalonya Kamu Sağlığı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Çin'in Vuhan kentinden gelen ve koronavirüse benzer belirtilerin görüldüğü 33 yaşındaki bir erkeğin Barselona'daki Clinic Hastanesinde müşahede altına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Barselona'da bir otelde konaklayan söz konusu kişinin koronavirüstekine benzer ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleriyle hastaneye gittiğini, Vuhan'dan geldiğinin anlaşılması üzerine tek kişilik bir odaya yerleştirildiğini ve tetkikler yapıldığı belirtildi.

Yetkililer, koronavirüs olup olmadığına ilişkin kesin sonucun 48 saat içinde belirleneceğini kaydetti.

İspanya koronavirüse karşı önlemleri artırdı

Öte yandan İspanya Emniyet Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Madrid ve Barselona havaalanlarında Çin'den gelen yolcuları karşılayan polislere maske ve eldiven takma zorunluluğu getirdi.

Koronavirüs salgınından dolayı İspanya'da birçok eczanede maskelerin tükendiği, 22-24 Ocak tarihlerindeki maske satışının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 330 artış gösterdiği bildirildi.

Eczanelerin sağlık depolarından maske taleplerinin yüzde 3 bin oranında arttığı da ifade edildi.

Ayrıca İspanya hükümetinin, Vuhan'da bulunan İspanyol vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için Fransa ve İngiltere ile görüşmeler yürüttüğü bilgisi verildi.

Koronavirüs salgını

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son olarak koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybının 106, virüsten etkilenenlerin sayısının ise 4 bin 515 olduğunu açıklamıştı.

Virüs bulaştığı şüphesi bulunanların sayısı 6 bin 973, virüsten etkilenen kişilerle temas etmesi nedeniyle müşahede altına alınanların sayısı da 44 bin 132 olmuştu.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Tüketici güven endeksi arttı

2020-01-23 13:30 - Ekonomi

Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş, Bağcılar'daki liselilerle seminerde buluştu

2020-01-28 14:40 - Yerel haber-Şirket Haber

Trabzon, Ordu ve Giresun'dan depremzedelere yönelik yardım kampanyası

2020-01-25 05:40 - Genel

Bakan Turhan: Deprem bölgesinde ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değil

2020-01-25 13:27 - Genel

Akaryakıtta ikinci indirim

2020-01-28 19:52 - Ekonomi

Yunus Emre Enstitüsü ilk kez "Türkoloji Kış Okulu" düzenliyor

2020-01-27 20:22 - Gündem

Roma derbisinde 'maçın oyuncusu' Cengiz Ünder

2020-01-27 21:22 - Spor

AFAD'dan deprem bölgesine 4 milyon lira acil yardım ödeneği

2020-01-25 23:22 - Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: 1 kişi hayatını kaybetti

2020-01-25 01:22 - Gündem

Teknosa’dan 20’nci yıla özel 20 yıldız üründe indirim

2020-01-24 14:30 - Genel

İlgili Haberler

Avrupa Birliği, 6 yapay zeka fabrikası daha kuracak

15:12 - Dünya

Rusya: Putin ve Trump'ın Alaska'daki zirvesinin ivmesi canlı

14:07 - Dünya

Gazze'de ateşkese dünyadan tepkiler

13:42 - Dünya

Almanya'da çok sayıda entelektüel ve uzman, hükümetin İsrail'e koşulsuz desteğini sorguluy

13:27 - Dünya

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesiyle binlerce Filistinli kuzeydeki evlerine dönmeye başladı

13:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Türksat, "modem satışı yapıldığı" iddiasıyla gelen aramalara yönelik uyarıda bulundu

16:23 - Gündem

DMM, "restoran ve kafelerde taksimetre yöntemi başlayacağı" iddiasını yalanladı

15:47 - Gündem

Rekabet Kurulu, Adidas'a 402,3 milyon lira ceza verdi

15:37 - Ekonomi

Çin, ABD'li çip üreticisi Qualcomm hakkında anti-tekel soruşturması başlattı

15:33 - Ekonomi

İsrail'in alıkoyduğu Özgürlük Filosu aktivistlerini Türkiye'ye getiren THY uçağı İstanbul&

15:27 - Gündem