?>

İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu İstanbul'da başladı

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) 5. Genel Kurulu, İstanbul'da başladı.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

İslam dünyasındaki gençlerin, ülkeleri ve tüm dünya için potansiyellerini tam olarak kullanmalarını sağlamalarına yönelik stratejilerin ele alındığı forumun açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi için temaslarımızı sürdürüyoruz

Genel Kurulda alınan kararla Taha Ayhan, ICYF'nin başkanlığına yeniden seçildi.

Açılışta konuşan ICYF Başkanı Ayhan, forumun önemine dikkati çekerek, programın İslam dünyası ve özellikle gençler için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Filistin'de yaşananlara değinen Ayhan, İsrail'in katliamlarını kınayarak İslam dünyasının kalkınması amacıyla gelecekte daha dirençli ve kararlı şekilde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Resmi olarak genel kurulun açılışını yapan Ayhan, İslam İşbirliği Gençlik Forumu olarak gençlik ve ümmetin başarısı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Ayhan, "Yapıcı dışişleri politikası geliştiren Bakanımız Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip) Erdoğan'a teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz." dedi.

Özbekistan Gençlik Politikaları ve Spor Bakan Yardımcısı Dilnozakhon Kattakhanova da foruma katılmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek düzenlenen bu etkinlikle gençlerin daha yüksek seviyeye ulaşmaları için ortak adım atmanın yollarını aradıklarını dile getirdi.

Kattakhanova, "Gençler arasında işbirliğinin sağlanmasına önem veriyoruz. Hükümet olarak inovasyon ve girişimcilik alanlarında gençler için çalışmalar yürütüyoruz. Ortak bir gençlik söylemi oluşturulması gerekiyor. Birlik ve tek ses olmalıyız." çağrısı yaptı.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Ferhad Hajiyev de yeniden başkanlığa seçilen Ayhan'ı tebrik ederek genç nüfusa sahip ülkesinde 300'den fazla gençlik örgütünün faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Hajiyev, ICYF'ye Azerbaycan olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Libya, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında

Libya Gençlik ve Spor Bakanı Fathallah Abd-Al Latif Al-Zani, düzenlenen programın İslam dünyası için önemli bir adım olduğunu söyleyerek ev sahipliğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

İstanbul Adalet Sarayı önündeki terör saldırısını kınayan Al-Zani, terörle mücadelede Türkiye ile her zaman işbirliği içinde olduklarının altını çizdi.

Al-Zani, Filistin'deki katliamlara işaret ederek, ICYF'nin İslam dünyasındaki sorunların çözümüne yönelik adımlar attığını ve bu süreçte gençlerin birikiminin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

İslam dünyasında gençlerin hedef alındığına ve entelektüel seviyelerinin yükselmesi ve birikimlerini göstermelerinin engellendiğine dikkati çeken Al-Zani, buna karşı alınacak önlemlerin ve gençlerin daha etkin rol almaları için desteklenmelerinin önemini vurguladı.

Gambiya Gençlik ve Spor Bakanı Bakary Badjie de ICYF'nin son yıllardaki başarılarına değindi ve ülke olarak Müslüman gençlerin güçlendirilmesi ve eğitilmesi çabalarına destek vereceklerini dile getirdi.

Gambiya'nın Filistin halkının yanında olduğunun altını çizen Badjie, "Bir Müslüman ülke olarak kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

İsrail, Filistinli gençleri hedef alıyor

Filistin Gençlik ve Spor Konseyi Başkanı Jibril Rajoub, ramazanda özgür bir Filistin hayal ettiklerini söyleyerek düzenlenen toplantının gençler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli rol oynayacağını vurguladı.

İsrail'in tüm hukuku hiçe sayarak Filistin'de katliam yaptığına işaret eden Rajoub, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırılarıyla İsrail'in gençlere yönelik binaları yıktığını, Filistinli birçok sporcuyu katlettiğini ya da sakat bıraktığını belirtti.

Rajoub, "İsrail, son krizle beraber sadece Batı Şeria'da 6 bin 500 Filistinli genci gözaltına aldı. İsrail, etnik temizlik yapmakta ve topraklarımızı elimizden almak istiyor ama biz topraklarımızı kaybetmeyeceğiz ve sorumluluğumuz gereği mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Filistin'de barış içinde bir hayat kurmak istediklerini söyleyen Rajoub, bu hedefin İsrail tarafından engellendiğini belirtti.

Rajoub, İsrail'in katliamlarına karşı İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyayı destek sağlamaya davet etti.

56 ülkeden temsilciler katılıyor

56 üye ülkeden temsilcilerin katıldığı forumun ikinci gününde Filistin Oturumu düzenlenecek.

Forumda İslam dünyasındaki gençlerin ülkelerinde, bölgelerinde ve tüm dünyada potansiyellerini tam olarak kullanmalarını sağlamaları amacıyla oluşturduğu gençlik stratejileri ele alınıyor. Öte yandan bu alanlarda geliştirilen projelere dair istatistikler ve somut çıkarımlar üyelerle paylaşılacak.

Forumda yerini alan Anadolu Ajansının (AA) tanıtım standı yoğun ilgi gördü.

Genel Kurulun sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ICYF arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cinsel saldırı suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen Alves'in davası sona erdi

2024-02-07 23:32 - Spor

Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükte ölen işçinin cenazesi defnedildi

2024-02-08 18:07 - Gündem

Muş'ta sahipsiz köpeğin saldırısında yaralanan kişinin tedavisi sürüyor

2024-02-06 14:38 - Gündem

Biden, seçim konuşmasında Macron'u eski Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand ile karıştırdı

2024-02-06 13:22 - Dünya

Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin üzerinden 5 yıl geçti

2024-02-06 11:03 - Gündem

Türksat kamuya ait milyonlarca dosyayı dijital ortama taşıyor

2024-02-03 11:23 - Ekonomi

Hatay yaralarını bereketli topraklarıyla saracak

2024-02-05 12:18 - Çevre-Hayat

Otomotivde ocak ayının ihracat şampiyonu Kocaeli oldu

2024-02-09 12:18 - Ekonomi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ateşkes ve esir takası müzakerelerini görüşmek için İsrail'de

2024-02-07 15:08 - Dünya

Lübnanlı yetkiliye göre, UNRWA'ya desteğin kesilmesi ekonomik krizdeki Lübnan'ı derinden e

2024-02-07 15:28 - Dünya

İlgili Haberler

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem

Emine Erdoğan, Çin'de liderlerin eşleri ile bir araya geldi

16:42 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında kırmızı bülten kararı

15:22 - Gündem

MİT'ten, siber dolandırıcılık şebekesine operasyon

15:13 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran'dan yeni adli yıl mesajı

13:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 14 suçlunun Türkiye'ye iadesi yapıldı

08:38 - Gündem

Kutsal Korunun antik gölgeleri: Hetaga Bayramı -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

ABD Hazine Bakanı Bessent, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların değerlendirildiğini belirtti

08:22 - Dünya

Bir medeniyet hareketi: Ahilik edepleri 2 -Hikmet Kara yazdı-

07:59 - En Son Yazılar

İSTOÇ Ticaret Merkezi'nde yangın çıktı

07:58 - Asayiş