?>

İslam dünyası aydınlarından BM'ye Barış Pınarı Harekatı'na destek çağrısı

İslam ve Arap dünyasından 103 düşünür, diplomat ve akademisyen Birleşmiş Milletler'e hitaben harekatı destekleyen açıklayıcı not yayımladı.

Genel - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumundan İslam ve Arap dünyası sivil toplumunu temsil eden 103 düşünür, diplomat ve akademisyen Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini açıklama notuyla duyurdu. Açıklamada, Birleşmiş Milletler'e (BM) harekata destek çağrısı yaptı.

Forum tarafından yapılan açıklamaya göre, İslam ve Arap dünyasından 103 düşünür, diplomat ve akademisyen, BM'ye hitaben Barış Pınarı Harekatı'nı destekleyen açıklayıcı not yayımladı.

Açıklama notunda Türkiye'nin başlattığı harekatın, Suriye'nin kuzeyindeki bölgede yeniden güvenliğin sağlanması amaçlı olduğu, bölgede DEAŞ ve Suriye halkının doğal bileşeni olan Kürtleri temsil ettiği iddiasındaki silahlı terör örgütlerinin Suriye, Türkiye ve tüm dünyayı tehdit ettiği vurgulandı.

Bu silahlı terör yuvalarının bölgede tüm uluslararası hukukla çakışarak insanlığa karşı en iğrenç suçları işlemeye devam ettiği belirtilen açıklama notunda İslam ve Arap dünyasından aydınlar, Türkiye'nin başlattığı harekatın yanında yer aldıklarını duyurdu.

Açıklama notunda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye ve bölgedeki ortağı Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı girişim, terör örgütleri, Şam rejimi ve müttefiklerinin yürüttüğü yıkım sebebiyle yurtlarından kaçmış olan Suriyeli mültecilerin dönebileceği güvenli bir bölge inşa edilmesini hedeflemektedir"

"Tüm gelişmeler Suriye'de güvenlik ve istikrarın yaygınlaşması ve sivillerin korunmasını sağlayan tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ortaya koymuştur. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi zorla göç ettirilmiş olanların köy ve kentlerine güven içinde geri dönebilmeleri için yoğun bir şekilde çalışan tek ülke Türkiye'dir. Bu sebeple Suriyelinin akan kanının durdurulması için Türkiye'nin gösterdiği samimi çabanın desteklenmesi çağrısında bulunuyoruz."

Forum ve arkasındaki sivil toplum örgütleri, başta BM olmak üzere dünyadaki tüm etkin kurumlara Türkiye'nin başlattığı harekata destek vermeleri çağrısı yaptı.

Açıklama notuna imza atanlar arasında eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, eski Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, eski Suriyeli bakan Esad Mustafa gibi tüm dünyadan düşünür, diplomat, akademisyen ve yazarlardan oluşan 103 aydın bulunuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Avro Bölgesi bütçe kurmaya hazırlanıyor

2019-10-10 15:47 - Ekonomi

Beşiktaş iç saha performansıyla umutlandı

2019-10-07 15:32 - Spor

'Halk romancısı' Fakir Baykurt

2019-10-10 15:37 - Kültür Sanat

Beymen Club Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu

2019-10-07 15:12 - Ekonomi

Türkiye'nin en modern külliyesi 'Büyük Çamlıca Camisi'

2019-10-06 14:42 - Çevre-Hayat

Deterjan fabrikası gibi lise

2019-10-06 19:17 - Gündem

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic AA'ya konuştu

2019-10-11 15:30 - Genel

Tescilli 'Bünyan gilaburusu'nda verim de talep de arttı

2019-10-05 17:38 - Ekonomi

Eylülde en fazla reel getiri BIST 100 endeksinden

2019-10-09 13:38 - Ekonomi

Irak güvenlik güçleri muhtemel gösterilere karşı 'teyakkuz' halinde

2019-10-11 21:22 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Filistin'in BM Temsilcisi: Ateşkesten bu yana İsrail Gazze'de her gün 2 çocuğu öldürüyor

02:57 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda soruları cevapladı

02:23 - Siyaset

ABD, Venezuela merkezli Cartel de los Soles'i terör örgütü ilan etti

02:02 - Dünya

Venezuela'dan ABD'ye "Cartel de los Soles" tepkisi

01:13 - Dünya

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele V. Ulusal Eylem Planı" konulu genelge Resmi Gazete'de

00:57 - Gündem