?>

İŞKUR geçen yıl 1,25 milyon kişinin istihdamına aracılık etti

İŞKUR Genel Müdür Vekili Uzunkaya, "Geçen yıl tüm paydaşlarımızın iş birliğinde 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık edildi." dedi.

Genel - 6 yıl önce

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, İŞKUR Nevşehir Müdürlüğünce Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) düzenlenen "İŞKUR kampüste" programına katılmak üzere kente geldi.

NEVÜ yerleşkesindeki İŞKUR İrtibat Bürosu'nun açılış kurdelesini, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Aynı alanda bulunan NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programa katılan Uzunkaya, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne İŞKUR'un çok daha fayda sağlayıcı bir kurum haline geldiğini belirtti.

İstihdam hedefini her yıl artırarak devam eden kurumun ortaya koyduğu başarının tesadüf olmadığını dile getiren Uzunkaya, iş gücü açısından başarılı ülkelerin yaptığı çalışmaları Türkiye'de hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Uzunkaya, şöyle konuştu:

"2017'de yani 15 Temmuz ihanetinin hemen ardından Cumhurbaşkanım istihdam seferberliği ilan ediyor ve 1,5 milyon hedefi koyuyor. Bu gerçekten inanılması güç bir hedef ama Türkiye 1,5 milyon istihdamı gerçekleştiriyor. İŞKUR açısından, yani 'kapatılsın bu kuruma ne gerek var' denilen kurum, 2002'deki rakamlarından 2017 yılında, 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık eden kurum haline geliyor. 2002 yılında istihdamına aracılık edilen kişi sayısı 24 bin 482 iken geçen yıl tüm paydaşlarımızın iş birliğinde 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık edildi. 2018 yılında hedef artırılarak devam etti, zirvede kalmak elbet çok zor. Bu başarı bir tesadüfün sonucu değil. Biz, dünya istihdam kurullarının, iş gücü açısından başarılı olan tüm devletlerin yaptıklarını biliyor, başarılı uygulamaları ülkemiz açısından hayata geçiriyor ve netice itibarıyla yaptığımız araştırmalarda Türkiye iş gücü piyasasının bizden neler beklediğini de çok iyi biliyoruz."

Muhabir: Behçet Alkan

Haftanın Öne Çıkanları

'Kazanan takım hüviyetine bürünmemiz gerekiyor'

2019-03-13 02:47 - Spor

LeBron, Jordan'ı geçti

2019-03-07 14:02 - Spor

Erzurum’da kırağı sonrası görsel şölen

2019-03-11 15:06 - Genel

Etiyopya Havayolları uçağı düştü: 157 kişi vardı

2019-03-10 14:48 - Dünya

Camilerden siren ve ikaz uygulaması

2019-03-11 23:12 - Gündem

Eski hastane bahçesindeki yangın korkuttu

2019-03-07 23:09 - Asayiş

Guaido’dan Maduro’ya: "Yetkin yok"

2019-03-07 14:29 - Dünya

Büyükelçilikten Furkan’ın Polonya’da öldürülmesine ilişkin açıklama

2019-03-11 23:08 - Genel

İzmir’de DEAŞ operasyonu: 8 gözaltı

2019-03-13 12:25 - Asayiş

Tüfekle oynayan çocuk kendini vurdu !

2019-03-08 19:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Ankara, Konya ve Aksaray çevreleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

18:13 - Gündem

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, en çevreci statlar listesinde ikinci sırada yer aldı

18:08 - Spor

İstanbul Başakşehir, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulunun kurallarına tam uyum sağladı

18:02 - Spor

YÖK'ten FETÖ bağlantısı nedeniyle tanınmayan yurt dışındaki üniversitelere ilişkin açıklama

17:57 - Gündem

Küresel mal ticareti, gümrük tarife artışları öncesinde ilk çeyrekte güçlü büyüme gösterdi

17:52 - Ekonomi