?>

İskenderunlu çift, az hasarlı evlerinin karşısına kurdukları çadırda yaşıyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan incelemede az hasarlı olduğu öngörülen evlerine yaşadıkları travma nedeniyle 15 gündür giremeyen çift, binanın karşısındaki arsada kurdukları çadırda barınıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Hatay

Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede, Meydan Mahallesi'nde bir binada yaşayan Çiçek çifti ile iki çocuğu, yıkıcı depremlerin meydana geldiği 6 Şubat'tan sonra evlerine giremedi.

Aile, yapılan ön incelemede az hasarlı olduğu tespit edilen, dış görünümden de herhangi bir çatlak gözlenmeyen iki katlı müstakil evlerinin karşısındaki boş arsaya yerleşti.

Çocuklarını İstanbul'daki yakınlarının yanına gönderen Ercan ve Filiz Çiçek çifti, Türk Kızılay tarafından verilen çadırda barınıyor.

Çift, elektrik ihtiyaçlarını ise evlerinden çektikleri kablolarla karşılıyor.

Ercan Çiçek, AA muhabirine, evlerinde fazla bir hasar bulunmadığını ancak tedirgin oldukları için eve girmediklerini, kurdukları çadırda kaldıklarını söyledi.

Deprem gecesini bir daha yaşamamayı dileyen Çiçek, "Biz yatıyorduk, evin sarsıntısına uyandık. Baktık ev başımıza yıkılacak, önce çöktük hemen. Kızımı sardım. Durunca hemen kaçtık dışarı. 3-4 gün arabanın içinde yattık." dedi.

Çiçek, depremin ardından bölgeye gelen bazı kuruluşlara başvurduklarını, bunun üzerine kendilerine çadır verildiğini söyledi.

Çadırda daha ne kadar kalacaklarını bilemediklerini anlatan Çiçek, "Korkuyoruz, tedirginiz. Halen sarsıntılar oluyor. Herhangi bir can kaybımız yok evimizde ama akrabalarımızın çoğu öldü. Yapacak bir şey yok burada bekliyoruz. Bilirkişiler ne zaman evlerimize girmemizi söylerse o zaman gireceğiz." ifadesini kullandı.

"Bütün komşularımız mahalleyi terk etti gitti"

Filiz Çiçek ise yaşadığı travmayı unutamadığını vurguladı.

Depreme derin uykuda yakalandıklarını anlatan Çiçek, şunları kaydetti:

"Çok şiddetli bir gürültüyle evin sağa sola gittiğini gördük. Fırladım yataktan. Eşim kalktı, kızımın yanına koştu. Nasıl anlatsam bilmiyorum kapılar bile duvarlara vurdu. Dışarı kendimizi zor attık. O gece dışarı çıkabileceğimizi asla düşünemedik. O korkuyla kesinlikle içeri giremiyorum. Bu binalar neredeyse 50 yıllık. Bütün komşularımız mahalleyi terk etti gitti. Şu an 2-3 aileyiz burada."

Çiçek, "Bu korku üzerimden gidene kadar evime girmeyi düşünmüyorum. Yaşam alanımız şu anda burası." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Alman Scheppach depremzedelere 1368 jeneratör yardımı yaptı

2023-02-17 20:14 - Dünya

Kerkük'te bir grup sokak müzisyeni kazandıklarını depremzedelere bağışlıyor

2023-02-16 13:33 - Magazin

Romanya'nın güneybatısında 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

2023-02-14 17:58 - Dünya

Deprem bölgelerinden İstanbul'a getirilen yaralılardan 6 bin 366'sı taburcu edildi

2023-02-16 10:23 - Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yabancı kayıpları

2023-02-15 17:29 - Gündem

Türkiye Diyanet Vakfı deprem bölgesine 1183 tır yardım malzemesi gönderdi

2023-02-19 23:29 - Gündem

Deniz Baykal son yolculuğuna uğurlandı

2023-02-14 15:56 - Siyaset

Deniz Baykal için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi

2023-02-14 14:02 - Siyaset

Beşiktaş, Alexandru Maxim'i sezon sonuna kadar kiraladı

2023-02-17 15:03 - Spor

LÖSEV'den deprem bölgesine 10 tır yardım

2023-02-14 17:21 - Gündem

İlgili Haberler

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cumhurbaşkanımız insanlığın ortak vicdanına tercüman olmuştur

21:17 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk gazeteci Çelik, teknelerin Girit açıklarına ulaştığını söyledi

20:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Filistin'in Sesi Erdoğan" paylaşımı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset