?>

İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda 38 ülkeden 596 sporcu yarışacak

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı ve yarın Erzurum'da başlayacak 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda 6 branşta 38 ülkeden toplam 596 sporcu yarışacak.

Spor - 2 yıl önce

Ankara

Erzurum'da yarın açılış töreniyle başlayacak ve 12 Mart'ta sona erecek 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları için hazırlıklar tamamlandı. Organizasyonda sporcular, satranç, alp disiplini, curling, snowboard, futsal ve kayaklı koşu olmak üzere 6 branşta madalya mücadelesi verecek.

Türkiye, olimpiyatlarda kadın ve erkek futsal milli takımlarında 19'ar, alp disiplininde 3 erkek, satrançta 6 erkek ve 5 kadın, curlingde 6'şar kadın ve erkek, snowboard yarışlarında da 1 erkek sporcu ile olmak üzere toplam 65 sporcuyla mücadele edecek.

Organizasyona Almanya, Büyük Britanya, İtalya, Macaristan, Bosna Hersek, Çin, Japonya, İsviçre, Kazakistan, Brezilya ve Çekya'nın da aralarında bulunduğu 38 ülkeden 596 sporcu ile 408 teknik adam olmak üzere 1004 kişinin katılacak.

20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda satranç yarışları Erzurum'un merkez ilçelerden Yakutiye'deki Erzurum Gençlik Merkezi'nde, alp disiplini yarışları Konaklı Kayak Merkezi'nde, curling Yakutiye'deki Curling Salonu'nda, snowboard Palandöken'deki Konaklı Kayak Merkezi'nde, futsal Aziziye Kapalı Spor Salonu ile Erzurum Teknik Üniversitesi'nde, kayaklı koşu ise Kandilli Kayaklı Koşu ve Biathlon Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

"Sesimiz spor olsun ve tüm dünya duysun"

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, organizasyonu AA muhabirine değerlendirdi.

Olimpiyatlara katılım başvurularının kendilerini mutlu ettiğini belirten Vural, "2017'de Samsun'da 86 ülkeden 6000 küsur katılımcı ile başarıyla gerçekleştirdiğimiz 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'ndan 7 sene sonra şimdi de kış olimpiyatlarını düzenleyeceğiz. Kış sporlarında dünya markası haline gelmiş Erzurum'umuzda 20. Deaflympics Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağız. Türkiye'mizde yine bir büyük organizasyonu başarıyla gerçekleştirip katılım kaydı yaptıran 36 ülkeyi mutlu bir şekilde yolcu etmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'yi tüm branşlarda başarıyla temsil etmek için ay-yıldızlı sporcuların da hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Vural, "Sporcularımız uzun süredir bu olimpiyatlara hazırlanıyor. Milli takımlarımız, kadın ve erkek futsal, curling, satranç, snowboard ve alp disiplini branşlarında yarışacaklar. Milli sporcularımız inanıyorum ki aylardır süren emeklerinin karşılıklarını alacaklar ve ay-yıldızlı bayrağımızı ait olduğu göndere çekecekler, İstiklal Marşı'mızı dünyaya dinletecekler. Bunun için sporcularımız da hazırlıklarını tamamladı." ifadelerini kullandı.

"Sesimiz spor olsun ve tüm dünya duysun" olimpiyatlardali sloganları olduğunu kaydeden Vural, "Dünyanın 3. büyük spor etkinliği olan işitme engelliler olimpiyatları, işitme engelli vatandaşlarımızın sesini duyurmak, onların azim ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne sermek için bir fırsat. Yaklaşık 2 hafta boyunca sporseverler yarışmaları TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından izleyebilecekler. Ayrıca tüm sporseverleri çocuklarımıza destek olmak için müsabakalara bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DSÖ: Gazze'deki korkunç şiddet ve acı sona ermeli

2024-02-29 10:57 - Dünya

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı tespit edildi

2024-02-29 00:03 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Kandili paylaşımı

2024-02-24 20:52 - Siyaset

Yeni "Türk Yıldızı" HÜRJET, gökyüzünde parlıyor

2024-02-24 17:48 - Teknoloji

Bolu'da yüksek kesimlerde kış, merkezde bahar yaşanıyor

2024-02-29 11:07 - Çevre-Hayat

Paşinyan yönetimi Ermenistan için "güvenli liman" arıyor

2024-02-29 15:48 - Dünya

Jandarma göçmen kuş nöbetinde

2024-02-28 12:38 - Çevre-Hayat

ÖNDER "Şubat Hep 28" sloganıyla program düzenledi

2024-02-27 17:32 - Gündem

Hakkari'de 221 kilogram kaçak külçe altın ele geçirildi

2024-02-28 14:28 - Gündem

Enis Destan, Trabzonspor'da kupalar kaldırmak istiyor

2024-02-27 13:32 - Spor

İlgili Haberler

PFDK, Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal hakkındaki idari tedbiri kaldırdı

15:03 - Spor

Filistin Milli Futbol Takımı dayanışma maçları için İspanya'da

14:03 - Spor

Tuncay Şanlı'ya Fenerbahçe Futbol Akademisi'nde görev

13:53 - Spor

Merve Dinçel Kavurat için "güneş" Dünya Şampiyonası'nda yeniden doğdu

13:53 - Spor

Ayhancan Güven, FIA GT Dünya Kupası'nda yarışacak

13:47 - Spor

Günün Manşetleri

PFDK, Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal hakkındaki idari tedbiri kaldırdı

15:03 - Spor

Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırımlar 9 ayda yüzde 45,5 arttı

14:52 - Ekonomi

Bakan Bolat: Cari işlemler dengesi tarihsel ortalamaların altında seyrederek istikrarını korumuştur

14:42 - Ekonomi

Giresun'da teknenin alabora olması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi kurtarıldı

14:37 - Gündem

Doğu Karadeniz'in 10 aylık Türk somonu ihracatı 152 milyon doları aştı

14:32 - Ekonomi