?>

“İşçi düşmanı“ dedikleri CHP'li belediyeyi “Devrimci İşçiler“ protesto etti

Sarıyer Belediyesi işçilerinden CHP binası önünde protesto. CHP'li Sarıyer Belediyesi’nin kendilerini işten çıkarttıkları gerekçesiyle CHP il binası önünde eylem yapan belediye işçileri, eylemlerinin 100’üncü gününde "Direniş Çay Bahçesi" adını verdikleri

Siyaset - 10 yıl önce

Sarıyer Belediyesi işçilerinden CHP binası önünde protesto. CHP'li Sarıyer Belediyesi’nin kendilerini işten çıkarttıkları gerekçesiyle CHP il binası önünde eylem yapan belediye işçileri, eylemlerinin 100’üncü gününde "Direniş Çay Bahçesi" adını verdikleri alanın açılışını gerçekleştirdi.
Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan bir grup işçi işten atılınca, eylem başlatmış ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı binasını işgal etmişti. Binadan dışarı çıkarılan işçiler bu kez ise oturma eylemi başlatmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise işten çıkarılan işçiler, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek, kendilerini CHP İl Başkanlığı binasının giriş kapısına zincirlemiş daha sonra ise gözaltına alınmıştı. İşten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylemlerine devam eden işçiler, eylemlerinin 100’üncü gününde CHP İstanbul İl Binası önünde eylem yaptıkları alanı çay bahçesine dönüştürdü. İşçiler "Direniş Çay Bahçesi" adını verdikleri alanın açılışı kurdelesini kesti. Açılışa işçilere destek için sanatçı Yasemin Göksu da katıldı.
"BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İŞTEN ATILDIK!.."
Grup adına açıklama yapan işçi Önder Atbaş, CHP’nin işçilerin yanında olduğunu söylediği halde işten çıkarıldıklarını ifade ederek, "Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından işten atıldık. Çünkü bizler iş elbisesi istedik. Çünkü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tatil edilsin dedik. Yılda bir kez yakacak parası istedik. Çünkü biz emeğimizin karşılığını istedik ve 100 gündür istemeye devam ediyoruz. Yılmadık korkmadık işçi düşmanlarına 10 gün açlık grevi yaparak cevap verdik. Daha sonra İstanbul CHP İl Binası önünde çadır kurup direnişimize devam ettik. Direnişimizin 100’üncü günüde bizlere yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu göstermek ve geçimimizi sağlayabilmek için CHP il binası önünde ’Direniş Çay Bahçemiz’i açıyoruz. İşçisini emeğinden eden Şükrü Genç ve bu haksızlığı göz yuman yalancı sahtekar CHP’ye karşı onurumuzla sahip çıkıyoruz. CHP’nin ’taşeronu kaldıracağız’ yalanı karşısında işçiden, emekçiden yana olan herkesi direnişimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. İşçiler, haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Böcek yetiştirerek 5 bin TL kazanıyorlar

2015-08-23 14:31 - Genel

Yıldırım: Messi ve Ronaldo’yu transfer edebiliriz

2015-08-18 15:35 - Siyaset

Burak Yılmaz'ın halefi Chelsea'den

2015-08-18 08:33 - Siyaset

Kara kutusu bulundu

2015-08-18 13:48 - Genel

Galatasaray, son dakikalarda Real Madrid’den kurtulamadı

2015-08-19 03:27 - Genel

Abdullah Gül’ün büyük oğlu evlendi

2015-08-23 02:06 - Genel

Teröristlerin kimliği belli oldu

2015-08-20 01:52 - Genel

Şırnak’ta çatışma: 2 kadın yaralı

2015-08-18 14:38 - Genel

U23 Bayan Voleybol Milli Takımı finalde

2015-08-19 00:46 - Genel

UEFA, Vitor Pereira'ya 2 maç ceza verdi

2015-08-19 18:35 - Siyaset

İlgili Haberler

Bahçeli: Hiç kimse Cumhur İttifakı'nın arasına nifak tohumu saçamayacak

14:28 - Siyaset

Bakan Kurum'dan, Ankara'daki geri kazanım sanayi sitesine ilişkin paylaşım

13:37 - Siyaset

AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' devam ediyor

12:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, TCG Anadolu'nun "Zafer Yolculuğu"na ilişkin paylaşım

00:03 - Siyaset

AK Parti'nin "Türkiye'nin Yeşil Dönüşüm Vizyonu" toplantılarının ilki İstanbul'da yapıldı

23:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:43 - Gündem

İstanbul'da Gazze için dua programı düzenlendi

09:03 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Venezuela'da yüzlerce kişi, Maduro'nun çağrısıyla Ulusal Bolivarcı Milis Gücü'ne kayıt yaptırdı

08:47 - Dünya

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'açlık' protesto edildi

03:43 - Dünya