?>

İş güvenliği alınmadan çalıştığı inşaatta ayak parmaklarından oldu

Kars'ta, iş güvenliği önlemi alınmayan bir inşaatta çalıştığı sırada akıma kapılan, bacak ve ayaklarında üçüncü derece yanıklar oluşan ve sağ ayağındaki iki parmağı kesilen Önder Toper, yaşadığı olayı unutamıyor.

Gündem - 7 yıl önce

ERZURUM - İlhami Erkılıç

Kars'ta iş güvenliği önlemi alınmadan çalıştığı inşaatta elindeki 8 metrelik alüminyum borunun yüksek gerilim hattına temasıyla akıma kapılan, bacak ve ayaklarında yanıklar oluşan ve sağ ayağındaki iki parmağı kesilen Önder Toper, yaşadığı acı olayın izlerini silmek istiyor.

Kağızman ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Önder Toper, babası Muhittin Toper'in akciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle eğitimine ara verip ailesinin geçimini sağlamak için çeşitli işlerde çalışmaya başladı.

İlçede yaklaşık 3 ay önce alüminyum doğrama işinde çalışmaya başlayan Toper, iş güvenliği önlemi alınmadığı bir inşaatta çalıştığı sırada 8 metrelik alüminyum boruyu birinci kattan üçüncü kata uzatmak isterken borunun yüksek gerilim hattına temasıyla akıma kapıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve yaralanan Toper, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Toper, Kars Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) sevk edildi.

BEAH Yanık Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk ve ekibince tedaviye alınan Toper'in sağ ayağındaki serçe ile yanındaki parmağı kesildi. Daha sonra ikinci bir operasyon geçiren Toper'e, sol bacağından alınan parçalarla sağ bacağına doku nakli yapıldı.

Yaşadığı korkuyu unutamayan ve iyileşeceği günü umutla bekleyen Toper, tedavisi sonrası olayla ilgili hukuki süreç başlatacak.

Önder Toper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin maddi durumunun yeterli olmaması sebebiyle çalışıp evinin geçimini sağladığını söyledi.

Babasının akciğer kanseri olmasından dolayı çalışamadığını anlatan Toper, "Yaklaşık 3 ay önce inşaatta çalıştığımda birinci kattan üçüncü kata 8 metrelik alüminyum boruyu uzatmak isterken borunun yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapıldım. Yanımdakiler beni toprağa attı, daha sonra hastaneye kaldırdılar." dedi.

Toper, 65 gündür tedavi gördüğünü belirterek, bu süreçte iki kez ameliyat olduğunu ve sağ ayağındaki 2 parmağının da kesildiğini belirtti.

"İnsan parasız ve çaresiz kalınca her işte çalışıyor"

Yaşadığı olayı unutmadığını söyleyen Toper, şöyle davam etti:

"Hastaneye geldiğimde ayak parmaklarım ve bacaklarım siyah olmuştu. 10 gün önce sol bacağımdan parça alıp sağ bacağıma ek yaptılar. Doktorlar yürümemde sorun olmayacağını ancak aksama olabileceğini söyledi. Eskisi gibi her işte çalışamayacağım. İşe ihtiyacım olduğu için sigortasız çalıştım ve iş verene de sigorta yapmasını söylemiştim. Çalıştığım yerde iş güvenliği önlemi alınmamıştı, sigortamı da kaza geçirdiğim gün yaptırmışlar. İnsan parasız ve çaresiz kalınca her işte çalışıyor. Evde tek çalışan benim ve aileme bakıyorum. Babam kanser hastası sürekli hastanede tedavi görüyor."

Anne Senem Toper de "Eşim kanser olduğu için çalışmıyor ve evin geçimini Önder sağlıyor. Oğlum 1 ay olmuştu işe gireli, geçirdiği iş kazası sonucu ayak parmakları kesildi. Bundan sonra ne yaparız bilemiyorum. Evimiz kira, diğer çocuğum okula gidiyor, hiçbir gelirimiz yok." diye konuştu.

Yanık Ünitesi Merkez Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk ise Topler'in yüksek gerilim hattına teması sonucu bacak ve ayaklarında üçüncü derece, vücudunun çeşitli yerlerinden ikinci derece yanıklar sebebiyle hastaneye getirildiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muş ekonomisine 'çilek' etkisi

2018-09-26 17:42 - Ekonomi

Kayıp Sedanur 6 gündür aranıyor

2018-09-21 19:32 - Gündem

Gübre fiyatlarına indirim geliyor

2018-09-24 15:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığından aşure ikramı

2018-09-23 02:12 - Gündem

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Ahvaz saldırısı açıklaması

2018-09-23 14:02 - Dünya

Egzersiz felç şiddetini azaltıyor

2018-09-21 19:32 - Sağlık

Dertli gönüllerin 'Sanat Güneşi' Zeki Müren

2018-09-23 14:32 - Kültür Sanat

Ankapark ihalesi sonuçlandı

2018-09-20 22:02 - Gündem

Müze ve ören yerlerini 20 milyon kişi ziyaret etti

2018-09-26 17:37 - Kültür Sanat

İş güvenliği alınmadan çalıştığı inşaatta ayak parmaklarından oldu

2018-09-26 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Memişoğlu, Eskişehir'deki orman yangınında yaralanan orman işçilerini ziyaret etti

13:47 - Gündem

KPSS ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme sonuçları açıklandı

13:32 - Gündem

Ankara'da 26 katlı binada meydana gelen yangına ilişkin itfaiye raporu tamamlandı

13:28 - Gündem

Günün ilk yarısında 50 ilde 35 derecenin üzeri sıcaklık görüldü

13:02 - Gündem

Türkiye ile Nijer arasında "Askeri Mali İşbirliği Anlaşması"

12:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze'deki gazeteciler için İsrail'e çağrı yaptı

14:12 - Dünya

Aşırı sıcakların etkisindeki Türkiye ve Akdeniz'de orman yangınları riski devam ediyor

14:08 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenlerin tutulması için Texas'ta 5 bin kişilik tesis inşa edecek

14:02 - Dünya

Küresel kömür talebinde bu yıl hafif artış bekleniyor

13:58 - Ekonomi

Türkiye'de işçilerin yüzde 14,02'si sendikalı

13:52 - Ekonomi