?>

İş dünyası kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

İş dünyası temsilcileri, kasım ayı enflasyonunun, gelecek dönemde tek haneli rakamlara ulaşma hedefini güçlendirdiğini bildirdi.

Ekonomi - 13 saat önce

Ankara

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Enflasyon yıllık bazda son 48 ayın en düşük seviyesine geriledi

Enflasyon verilerindeki iyileşmeye işaret eden Ardıç, "Kasımda enflasyonun yüzde 0,87 ile beklentilerin altında gerçekleşmesini ve yıllık enflasyonun yüzde 31,07'ye gerilemesini, enflasyonla mücadelenin seyri açısından olumlu değerlendiriyoruz. Dezenflasyon programının üretim ve istihdamı da dikkate alarak kararlılıkla uygulanması, kalıcı makro istikrara katkı sağlayacaktır." dedi.

????

Ardıç, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun aralık ayı toplantısında politika faizini indirmesi yönünde uygun koşulların oluştuğunu düşündüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ancak biz sanayiciler açısından politika faizinde yapılacak indirimden daha çok, bu indirimlerin kredi faizlerine hangi ölçüde yansıyacağı çok daha önemlidir. Başta KOBİ'lerimiz olmak üzere reel kesim, yüksek faiz oranları ve limitler nedeniyle krediye ulaşmakta ve üretimi devam ettirmekte sıkıntı yaşıyor. Sanayicilerimizin uygun finansmana erişiminin kolaylaştırılması, üretim, istihdam ve ihracatta sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için kritik önemdedir."

"Tek haneli rakamlara ulaşma hedefimizi güçlendiriyor"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da kasım ayı enflasyon verilerinin, dezenflasyon sürecinin ihtiyatlı ve kararlı biçimde ilerlediğini gösterdiğini ifade ederek, "TÜFE'nin kasımda aylık bazda yüzde 0,87, yıllık bazda yüzde 31,07 olarak gerçekleşmesi, enflasyonla mücadelede önemli bir kavşağa yaklaştığımızın göstergesi. Bu veriler, önümüzdeki dönemde tek haneli rakamlara ulaşma hedefimizi güçlendiriyor." diye konuştu.

Enflasyonun, ekonomide tüm dengeleri etkileyen bir süreç olduğunu belirten Baran, reel sektörün sağlıklı işleyişi için fiyat istikrarının sağlanmasının en kritik unsur olduğunu söyledi. Baran, bu açıdan enflasyonla mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürülmesini önemsediklerini kaydederek, "Bu mücadelede tüm kesimlerin ortak hareket etmesi önemli. Kasım ayındaki olumlu seyrin kalıcı hale dönüşmesini temenni ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kış şehri Erzurum'daki buz salonları, çok yönlü merkeze dönüştü

2025-12-03 11:47 - Spor

Avrupa şampiyonu para masa tenisçi İrem Oluk, gözünü olimpiyatlara çevirdi

2025-12-03 11:44 - Spor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan, 11. Yargı Paketi açıklaması

2025-12-03 14:13 - Gündem

Fuat Çapa, Galatasaray maçında "hakem yönetiminden" endişe ediyor

2025-12-03 13:13 - Spor

YTB'nin hazırladığı "Hollanda Türk Diasporası Atlası" yayımlandı

2025-12-03 10:33 - Dünya

Göz tansiyonunda erken teşhis kalıcı körlüğün önüne geçiyor

2025-12-03 12:23 - Sağlık

Alkol nedeniyle bacağını kaybettikten sonra hayatında yeni sayfa açtı

2025-12-03 12:38 - Sağlık

Van'da engelli üniversite öğrencileri farklı alanlardaki kurslarla hayata hazırlanıyor

2025-12-03 12:37 - Gündem

İsrail ordusu, Gazze kentinde konutları yıktı, Han Yunus'u topçu atışıyla bombaladı

2025-12-03 12:18 - Dünya

Mayına basması sonucu sol ayağını kaybetti, basketbolla yeniden ayağa kalktı

2025-12-03 12:28 - Spor

İlgili Haberler

TCMB Başkanı Karahan'dan sıkı para politikası duruşu ve dezenflasyon vurgusu

21:03 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:39 - Ekonomi

ECB enflasyonun yüzde 2’lik hedefinde kalmasını bekliyor

18:07 - Ekonomi

Evde Bakım Yardımı kapsamında son üç yılda yaklaşık 143 milyar lira ödeme yapıldı

16:41 - Ekonomi

Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması 2. Dönem Toplantısı yapıldı

16:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

11. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda

02:18 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul etti

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya

Erzincan'da yaban keçisini yasa dışı avlayan iki kişiye 970 bin 827 lira ceza kesildi

00:33 - Gündem