?>

İş Bankası'ndan ELÜS Kredisi ile tarıma destek

- Türkiye İş Bankası, lisanslı depodan yararlanmak isteyen tarım üreticilerine "ELÜS Karşılığında Kredi" ürünü ile finansman desteği sunuyor

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, lisanslı depodan yararlanmak isteyen tarım üreticilerine "Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Karşılığında Kredi" ürünü ile finansman desteği sağlıyor.

İş Bankası'nın açıklamasına göre, Türkiye için büyük öneme sahip olan tarım sektörünün gelişimi için üreticilere yönelik ürün ve hizmetler sunmaya devam eden bankanın sunduğu ürünlerin arasında ELÜS Karşılığında Kredi de bulunuyor.

Banka krediyi, ELÜS'te kayıtlı ürünün güncel borsa fiyatları üzerinden hesaplanan bedelinin yüzde 70'ine kadar ve başka bir teminata ihtiyaç duyulmadan ELÜS sahiplerine, belge üzerinde kayıtlı son depolama tarihi azami vade olacak şekilde kullandırıyor. İş Bankası böylelikle, buralara bırakılan ürünler karşılığında nakit ihtiyaçlarının karşılanması bakımından tarım sektörüne destek sağlamış oluyor.

Tarım ürünlerinden depolanabilir olanları özel bir önem taşıyor. Özellikle hububat ve bakliyatın yanı sıra pamuk, incir ve kayısı gibi pek çok ürün lisanslı depoculuğun konusuna giriyor. Lisanslı depoculuk, tarımsal ekonomiye birçok açıdan fayda sağlıyor. Lisanslı depoculuk, üreticiler için öncelikle ürünü doğru zamanda satabilmek bakımından önem taşıyor.

Fiyat dalgalanmalarından etkilenmek istemeyen üreticiler, acil nakit ihtiyacı olmadığı zamanlarda ürünlerini lisanslı depolarda güvenli ve analizden geçerek sınıflandırılmış bir şekilde saklayabiliyor. Acil nakit ihtiyacı olanlar için de lisanslı depolar, ürünlerin hızla satılması ya da krediye konu olması bakımından önemli birer merkez konumunda bulunuyor.

Sanayiciler veya tarım ürünlerinin her türden ticareti ile uğraşanlar, aradıkları belli standartlara sahip ve belli miktardaki ürünleri lisanslı depolara başvurarak kolaylıkla bulabiliyor ve tek bir işlem ile ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Dolayısıyla sanayiciler, ihracatçılar ve diğer tacirler de artık daha çok lisanslı depolara başvuruyor.

Haftanın Öne Çıkanları

"Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul'dur"

2019-03-12 15:53 - Genel

Başkan adayı üşüyen yaşlı adama paltosunu hediye etti

2019-03-05 19:44 - Siyaset

Çocuk yaşta araç kullandı: 4 kişi yaralandı, 10 araçta maddi hasar oluştu

2019-03-10 22:42 - Asayiş

'Muhalefet Mısır rejimine meydan okuyabilecek durumda değil'

2019-03-06 18:22 - Dünya

Eminönü’nde otomobil denize uçtu

2019-03-07 23:37 - Asayiş

Otomobiliyle okul önündeki kalabalığa daldı: 3’ü çocuk 4 yaralı

2019-03-08 00:17 - Asayiş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Vatan hainleri nereye giderse gitsin peşlerindeyiz

2019-03-10 18:02 - Siyaset

Erdoğan’dan Akşener’e sert tepki

2019-03-09 18:50 - Siyaset

Sahil Güvenlik ekipleri mültecilere geçit vermedi

2019-03-08 05:32 - Asayiş

Nijerya'da silahlı saldırı: 16 ölü

2019-03-11 18:17 - Dünya

İlgili Haberler

Bild gazetesi, Togg'un T10X modelinin, yıl sonu Almanya'da satılmaya başlanacağını yazdı

20:52 - Ekonomi

ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin altında kaldı

16:28 - Ekonomi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama

16:03 - Ekonomi

ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentileri geride bıraktı

15:47 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 8,5 milyon doz şap aşısını sahaya gönderdik

14:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BAE ve Ürdün, bazı Avrupa ülkelerinin desteğiyle kıtlıkla boğuşan Gazze'ye havadan yardım malzemesi indirdi

04:01 - Dünya

KDC ve Ruanda barış anlaşmasının uygulanması için ekonomik büyüme konulu iki toplantı düzenlendi

02:48 - Dünya

Trump, Witkoff'un Gazze ziyaretinin 'kıtlık ve gıda temini' konusuna odaklandığını söyledi

01:36 - Dünya

Kamçatka'da bir saat içinde büyüklükleri 5 ila 6,2 arasında değişen 3 deprem oldu

01:27 - Dünya

Yunanistan-İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

01:23 - Dünya