?>

İş Bankası'ndan girişimcilere destek

İş Bankası ana desteğinde uygulamaya geçirilen "Workup Girişimcilik Programı" başladı. Programa ilk etapta 10 startup kabul edildiğini bildiren, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezen: "Ekonomi değişiyor. Bütün kurumlar olarak bu yeni sisteme, yeni ekonomiye ayak uydurmamız lazım. Artık kurum olarak, işletmeler olarak, 'Her işi kendim yapacağım' devri sona ermiş durumda" dedi

Ekonomi - 8 yıl önce

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknoloji ile birlikte yaşanan değişim ve dönüşüme işaret ederek, "Ekonomi değişiyor. Bütün kurumlar olarak bu yeni sisteme, yeni ekonomiye ayak uydurmamız lazım. Artık kurum olarak, işletmeler olarak, 'Her işi kendim yapacağım' devri sona ermiş durumda." dedi.

İş Bankasının ana destekçisi olduğu, girişimcilere ihtiyaç duydukları alanda destek vererek, iş fikirlerini geliştirmeyi ve işlerini büyütmeleri konusunda yardım etmeyi amaçlayan, teknolojik iş fikri ya da erken aşama girişimi olanlar için tasarlanmış "Workup Girişimcilik Programı" başladı.

Kolektif House tarafından yürütülecek programın tanıtım toplantısı İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Kolektif House Kurucu Ortağı Ahmet Onur, Programın Girişim Hızlandırıcı Partneri Hackquarters'ın İş Geliştirme Direktörü Aylin Bahar ve Baş Mentoru Ömer Erkmen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa ilişkin bilgi veren İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezen, dünyada bir değişim trendi yaşandığını belirterek, teknolojinin iş yapma biçimlerini değiştirdiğini söyledi.

"Daha çok iş birliği yapmamız lazım..."

Değişimden ekonominin de etkilendiğine işaret eden Sezen, şunları kaydetti:

"Ekonomi değişiyor. Bütün kurumlar olarak bu yeni sisteme, yeni ekonomiye ayak uydurmamız lazım. Artık kurum olarak, işletmeler olarak, 'Her işi kendim yapacağım' devri sona ermiş durumda. Paylaşmak daha ön planda. Her işi kendimiz yapamayız, bu işleri dışarıda yapanlarla birlikte yapmak durumundayız, trend bu yolda. Bankacılıkta, finansta, hemen her sektörde trend bu şekilde, işlerin bir bölümü dışarıya açılmış durumda. Her geçen gün işler dışarıya açılıyor.

Böyle bir ortamda girişimlerle iş hacmimizi daha çok artırmamız, daha çok iş birliği yapmamız lazım. "Workup Girişimcilik Programı" gibi programlar yeni ekonomiye ayak uydurmak, yeni ekonomiyi desteklemek, ülkenin milli çıkarlarına destek vermek amacıyla oluşturulan programlar. Ülkemizde bu tür programların hızla arttığını görüyoruz, çok hızlı bir gelişim var. Artık bu alan hızla büyüyor."

Türkiye için teknoloji odaklı iş yapış biçimlerinin yaygınlaşmasının ve katma değerli dijital iş modellerinin hayata geçmesinin önemine dikkati çeken Sezen, bunu gerçekleştirmek için teknoloji odaklı girişimleri doğru şekilde yönlendirip doğru kişi ve kurumlarla bir araya getirdiklerini anlattı.

Sezen bu amaçla programı hayata geçirdiklerini belirterek, "Programa seçilen girişimlere konusunda uzman bankamız yöneticileri tarafından mentorluk desteği verilecek olup bankamız ve iştirakleri ile iş birliği yapma, müşteri ve geniş iş ortağı ağına erişim imkanına da sahip olacaklar." şeklinde konuştu.

- "Programa ilk etapta 10 girişim kabul edildi"

Verilen bilgiye göre, Nisan ayı boyunca başvuruların alındığı programa 451 girişim başvururken, ilk etapta 10 startup kabul edildi.

Kabul edilen girişimlere iş fikri geliştirme, yalın girişimcilik metotları, araştırma ve müşteri geliştirme, ekip kurma ve yönetme, hukuk, finans ve muhasebe, pazarlama ve sunum teknikleri, satış ve pazarlama eğitimleri, devlet hibeleri ve teknik danışmanlık desteği, mentor desteği verilecek ve girişimlerin en verimli şekilde çalışabileceği, içinde beyin fırtınası yapabilecekleri toplantı odalarıyla birlikte ofis ve çalışma ortamı da sunulacak.

Program süresince mentorlar her bir girişim ile birebir görüşmeler yapacak ve bu görüşmelerde iş stratejisi, pazarlama, iş geliştirme ve müşteri kazanım gibi konularda girişimlere destek olacak, eksiklerini gidermeleri için yol gösterecek.

Programa kabul edilen girişimler Banamama.co, E-kira, Boostfy, Mangr, Octovan, MobilyaTakip, LeadTime, Stubridge, Overdose Caffeine VR ve Rone olarak açıklandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Park kavgası camiye bağışla tatlıya bağlandı

2017-05-14 16:42 - Gündem

Eniştesi aracını kundakladı

2017-05-11 17:17 - Asayiş

Basketbolda play-off'a son bilet

2017-05-12 13:17 - Spor

Ağrı'da terör operasyonu: 2 şehit, 11 yaralı

2017-05-11 21:07 - Gündem

ABD’de Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor

2017-05-10 00:22 - Dünya

Ürettikleri Sivas bıçağı, çiviyi kesiyor

2017-05-13 15:22 - Gündem

Kaybolan 3,5 yaşındaki Mert Efe için seferberlik

2017-05-12 20:47 - Asayiş

Akaryakıt depolarına otomatik kontrol

2017-05-11 14:17 - Ekonomi

Portekiz'de şampiyon Benfica

2017-05-14 02:42 - Spor

Hakkari ve Ağrı'da 9 terörist etkisiz hale getirildi

2017-05-12 00:17 - Gündem

İlgili Haberler

Fed faiz oranını sabit tuttu

21:35 - Ekonomi

Nissan, nisan-haziran döneminde 115,7 milyar yen net zarar açıkladı

20:47 - Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı

18:41 - Ekonomi

AA Finans'ın temmuz ayı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı

16:43 - Ekonomi

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 büyüdü

16:03 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Arnavutköy'de plastik ve sünger fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

04:18 - Gündem

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmi Gazete'de

04:08 - Gündem

BM'deki Filistin Konferansı, iki devletli çözüme destek vurgusuyla sona erdi

03:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Güney Kore ile ticaret anlaşması yaptıklarını duyurdu

02:42 - Dünya

Nelson Semedo, Fenerbahçe için İstanbul'da

01:32 - Spor