?>

İş Bankası Bankamatik'leri ve e-ticaret üye iş yerlerinde JCB dönemi

- Türkiye İş Bankası ve JCB arasında imzalanan anlaşma ile 6 bin 500'ü aşkın Bankamatik cihazı ve 10 binden fazla İş Bankası e-ticaret üye işyerinde JCB logolu kartlar kabul edilecek

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası ve Uzak Doğu'nun ödeme sistemlerinden JCB arasında imzalanan anlaşma ile 6 bin 500'ü aşkın bankamatik cihazı ve 10 binden fazla İş Bankası e-ticaret üye iş yerinde JCB logolu kartlar kabul edilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, İş Bankası’nın yaklaşık 420 bin fiziki POS cihazında 2004 yılından bu yana işlem gerçekleştirebilen, Japonya, ABD, Almanya ve Rusya başta olmak üzere 23 ülkede ihraç edilen ve sayısı 100 milyonun üzerinde olan JCB logolu kredi kartları ve banka kartlarının kullanım alanı genişledi.

İş Bankası ve JCB arasında yapılan anlaşma kapsamında, İş Bankası, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) üzerinden JCB ile bağlantı kurarak JCB logolu kartları kabul edecek ve JCB logolu kartlar artık bankanın 10 bini aşkın e-ticaret üye işyerinde ve 6 bin 500'den fazla Bankamatik cihazında kullanılabilecek.

e-ticaret sektöründe İş Bankası POS’larını kullanan üye iş yerleri, böylece başta Japonya olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen JCB kart sahiplerine hizmet sunabilecek.

Türkiye’de "ilk" olarak İş Bankası tarafından sağlanacak çoklu para birimi (döviz POS) özelliği sayesinde, İş Bankası Sanal POS’larında 14 farklı para birimi ile işlem yapılması mümkün olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, son yıllarda özellikle Çin, Japonya, Güney Kore başta olmak üzere Uzakdoğulu turistlerin yurt dışında yaptıkları harcamalardaki büyümenin JCB kartların dünyanın birçok noktasında kullanımını arttırdığını belirtti.

İş Bankası olarak, başta hava yolu taşımacılığı ve turizm olmak üzere perakendeden teknolojiye birçok sektörde girişimcilere güvenli e-ticaretin kapılarını açtıklarını bildiren Sezen, dünyanın önde gelen ödeme sistemlerinden biri olan JCB ile yaptıkları bu işbirliği ile üye işyerlerine ve kart hamillerine sundukları ürün ve hizmet çeşitliliğini artırmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

"Fıtık ağrıları kişiyi depresyona sürükleyebiliyor"

2017-10-20 12:15 - Sağlık

Çekya sandık başında

2017-10-20 19:22 - Dünya

Kerkük operasyonunda merkezi yönetimle iş birliği yapıldığı iddiası

2017-10-18 19:42 - Dünya

Bodrum İtalya’da tanıtılıyor

2017-10-20 19:27 - Gündem

Bakan Çavuşoğlu'ndan milli takıma ziyaret

2017-10-22 19:22 - Spor

Helal Akreditasyon Kurumu tasarısı komisyonda kabul edildi

2017-10-20 00:37 - Gündem

Başbakan Yıldırım: Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır

2017-10-20 17:03 - Genel

Kaçan terörist 'lösemi hastasıyım' diyerek saçlarını kazıtmış

2017-10-20 14:52 - Gündem

'Güney Kore Türk askerinin fedakarlığını unutmayacak'

2017-10-20 14:47 - Dünya

FETÖ şüphelisi sınırı geçemedi

2017-10-18 20:42 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'ın sözleşmelerini uzattı

19:12 - Spor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz: Filistin devletinin önündeki en büyük engel devam eden işgaldir

18:48 - Gündem

Guterres: Gazze halkının dünyanın gözü önünde yok edilişi hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz

17:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Haziran'dan bu yana 149 şüpheli gözaltına alındı, 38 kişi tutuklandı

17:33 - Gündem

Hanzala gemisinden alıkonulan aktivistlerin açlık grevi yaptığı açıklandı

16:48 - Dünya