?>

İş Bankası, 93 yıllık reklam yolculuğunu sergiliyor

- Sergi, 25 Mart 2018'e kadar pazartesi hariç her gün, Eminönü’ndeki İş Bankası Müzesi'nin giriş katında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, 93 yıllık tarihindeki reklam faaliyetlerinden bir seçkiyi Eminönü'ndeki tarihi müze binasında sergiliyor.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "İş Bankası İftiharla Sunar" başlıklı sergi, ziyaretçileri, bankanın kuruluşundan bu yana sürdürdüğü reklam yolculuğuna davet ediyor.

Sergide, 1920'li yıllardan bu yana reklam profesyonellerinin kullandığı malzemelerden Cem Yılmaz'ın rol aldığı "Servet Bey" reklamlarının dekor, kostüm ve kamera arkası görüntülerine uzanan renkli bir seçki yer alıyor.

İlk çeyrek yüzyılda kullanılan teknikler ve ilk kuşak reklamcıların çalışmalarından 1930'lu yılların alternatif reklam mecrası yaratma çabalarına ve Atatürk'ün canlandırıldığı reklam filmlerine kadar, bankanın yaklaşık bir asırlık reklam faaliyetlerine dair izler de sergide ziyaretçilerle buluşuyor.

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar'ın, tasarımını Pattu Mimarlık'ın yaptığı, Umut Südüak'ın grafik tasarımını üstlendiği sergi Medina Turgul DDB tarafından hazırlandı.

Sergi, 25 Mart 2018'e kadar pazartesi hariç her gün, Eminönü’ndeki İş Bankası Müzesi’nin giriş katında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, serginin açılışında yaptığı konuşmada, İş Bankası'nın Türkiye'nin en değerli markalarından biri haline gelmesinde bir asra yakın dönemde yapılan iletişim çalışmalarının ve reklamların kayda değer bir rol oynadığını belirtti.

Akkuş, "Bu yıl açılışının 10. yılını kutladığımız müzemizde, bankacılık faaliyetleriyle ilgili arşivin yanı sıra bu iletişim ve reklam çalışmaları hakkında pek çok belge, nesne, ses ve görüntü kaydı ile film bulunuyordu. Bu zengin koleksiyonun bir sergi kapsamında ele alınmasının aynı zamanda ülkemizde reklamcılık sektörünün gelişimine de ışık tutacağını düşündük. Sergimizin ilgi ve beğeniyle karşılanacağını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

'Şahinkaya' dağcıları cezbediyor

2017-10-16 18:13 - Genel

'Hepimizin hedefi kazanmak'

2017-10-13 16:17 - Spor

En iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu

2017-10-13 19:27 - Kültür Sanat

3.5 ton kaçak midye ele geçirildi

2017-10-14 15:22 - Asayiş

'TİKA, Gül Baba projesiyle dünya barışına hizmet ediyor'

2017-10-18 16:02 - Dünya

Diyarbakır’da seyislik kursunu bitirenlerin işi hazır

2017-10-18 01:22 - Gündem

Newcastle United satışa çıktı

2017-10-17 14:42 - Spor

'FETÖ, yargı gücünü ilk kez Van'da kullanmaya başladı'

2017-10-13 20:02 - Gündem

Seyir halindeki araçta yangın çıktı

2017-10-16 19:52 - Asayiş

Komando birlikleri ile konteynerler sınır bölgesine sevk edildi

2017-10-13 13:23 - Genel

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Rusya: Moskova-Washington temasları Ukrayna konusunda sonuç veriyor

21:07 - Dünya

Kartal'da iş yerinde yangın

21:03 - Gündem

Bild gazetesi, Togg'un T10X modelinin, yıl sonu Almanya'da satılmaya başlanacağını yazdı

20:52 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin hasretini çektiği büyük ve güçlü Türkiye'ye kavuşmamıza çok az kaldı

19:23 - Siyaset

NATO Genel Sekreteri, Almanya'nın Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi sağlamasından me

18:28 - Dünya