?>

İrlanda Filistin devletini tanıyabileceğini açıkladı

İrlanda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Filistin ile İsrail arasındaki barış müzakerelerinde ilerleme olmaması halinde ülkesinin Filistin devletini tanıyabileceğini söyledi.

Dünya - 7 yıl önce

LONDRA

İrlanda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Filistin ile İsrail arasındaki barış müzakerelerinde ilerleme olmaması halinde ülkesinin Filistin devletini tanıyabileceğini söyledi.

Dublin'e resmi ziyarette bulunan Filistinli mevkidaşı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenleyen Coveney, "Filistin devletini sadece 'şimdilik tanımamak' yönünde bir tercihte bulunduk ancak eğer diyaloğun işleyişi konusundaki bu umutsuzluk devam ederse, çok açık nedenlerden dolayı bu tercihimizi gözden geçirmeye mecbur kalacağız." dedi.

Simon Coveney, İrlanda'nın Filistin devletini tanıması halinde onu Avrupa'da başka ülkelerin de izleyebileceğinin altını çizdi.

Coveney, ülkesinin bazı Arap ve Avrupa devletleri ile Filistinli temsilcileri bir araya getirecek bir toplantı düzenleyerek barışı sürecini yeniden başlatma girişiminde bulunmayı düşündüğünü de açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Birlemiş Milletler aracılığıyla Filistin'e yardımları kesmesini "hata" olarak nitelendiren Simon Coveney, buna karşılık İrlanda'nın 4,5 milyon avroluk yardım tutarını 7 milyon avroya çıkaracağını dile getirdi.

Temmuz ayında da İrlanda Senatosu, işgal altındaki topraklarda üretilen malların ithalatını ve ticaretini yasaklayan yasa tasarısını kabul etmişti.

Tasarı, parlamentonun alt kanadının da onayını alması halinde yasalaşacak. Tasarının yasalaşması halinde İrlanda, İsrail yerleşimlerine yönelik bu tür bir yasağı getiren ilk AB ülkesi olacak.

Muhabir: Tayfun Salcı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Avrupa'dan puansız dönüyor

2018-09-21 03:02 - Spor

'Türkiye ekonomik açıdan sağlıklı bir ülkedir'

2018-09-22 01:32 - Ekonomi

70. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

2018-09-18 10:32 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Rusya'ya gidecek

2018-09-16 18:52 - Gündem

CHP'den işsizlik açıklaması

2018-09-17 21:47 - Siyaset

Egzersiz felç şiddetini azaltıyor

2018-09-21 19:32 - Sağlık

YPG/PKK Rakkalı gençleri Deyrizor'da çatışmaya zorluyor

2018-09-17 17:52 - Dünya

Fransızların çoğu Macron'u başarısız buluyor

2018-09-17 20:42 - Dünya

Gelir dağılımı oranları açıklandı

2018-09-18 15:47 - Ekonomi

'Tarım ve hayvancılık, her zaman bir numaralı sektör olacak'

2018-09-21 23:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Alman polisinin milletvekili yumrukladığı ortaya çıktı

21:17 - Dünya

Paris'te Dışişleri bakanları düzeyinde Gazze konulu toplantı başladı

20:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap etti

22:38 - Gündem

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı devam ediyor

21:32 - Gündem