?>

'İran yakında konuşmak isteyecek'

ABD Başkanı Trump, kendi yönetimi içinde İran politikasına ilişkin bir kavga olmadığını kaydederek, "Eminim ki İran yakında (bizimle) konuşmak isteyecek." değerlendirmesini yaptı.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD ile İran arasındaki gerilim tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan medyasında çıkan İran haberlerine Twitter hesabından tepki gösterdi.

Washington Post (WP) ve New York Times (NYT) gazetelerinde son günlerde çıkan İran haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ima eden Trump, "Yalan haber Washington Post ve yalan haber New York Times, Orta Doğu'daki güçlü politikamla ilgili içeride bir kavga varmış gibi haberler yazıyor. İçeride bir kavga yok. Farklı görüşler ortaya konuluyor ve ben nihai kararı veriyorum. Çok basit bir süreç. Tüm taraflar, görüşler ve yaklaşımlar değerlendiriliyor. Eminim ki İran yakında (bizimle) konuşmak isteyecek." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, son olarak NYT gazetesinin önceki gün yayımladığı "ABD, İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker göndermeye hazırlanıyor" şeklindeki haberi yalanlamıştı. Trump, "NYT'nin haberi ise kesin yalan haberdir. (Bölgeye asker gönderme) Bunu kesinlikle yapardım ancak böyle bir şeyi planlamadık. Umarım planlamak zorunda da kalmayız. Eğer planlamış olsak bundan daha fazla asker gönderirdik." açıklamasını yapmıştı.

NYT gazetesinde yer alan ve adı açıklanmayan üst düzey ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, geçen perşembe ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'in Trump'ın üst düzey güvenlik danışmanlarına "İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker gönderme planını da içeren bir sunum yaptığı" iddia edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray’da kupa finali hazırlıkları başladı

2019-05-13 16:42 - Spor

Hepsiburada'dan “İz Bırakanlar Triko Forma“ satışı

2019-05-15 17:34 - Genel

Sivas'ta kupa finali heyecanı

2019-05-14 18:52 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de

2019-05-11 12:41 - Genel

“Biz Amerikan ve Siyonist cepheyi yeneceğiz”

2019-05-15 19:36 - Dünya

Erdoğan, Aliyev ve Mirziyoyev ile telefonda görüştü

2019-05-16 00:42 - Gündem

Kayıp gazetecinin ayakkabısı dere kenarında bulundu

2019-05-12 20:22 - Gündem

Sitenin istinat duvarı böyle çöktü

2019-05-14 22:52 - Asayiş

Büyük göç başladı

2019-05-12 15:17 - Gündem

Sadaka paralarını çalıp içerde yemek yediler

2019-05-14 13:12 - Asayiş

İlgili Haberler

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Zelenskiy'den Rusya zirvesi için Türkiye ile görüşme mesajı

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Süleymaniye’deki Lahur Operasyonu ve Türkiye - İran - Bağdat - Erbil dinamikleri -Ömür Çelikdönmez yazdı-

02:39 - En Son Yazılar

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor

NYT: ABD'de, diplomatları korumakla sorumlu güvenlik servisi üyeleri Washington'da devriye geziyor

00:02 - Medya