?>

İran Türkiye'ye desteğini yineledi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, "ABD, Türkiye'ye karşı zorlu bir ekonomik savaş başlattı. İran, Ankara'yı tamamen desteklemektedir." dedi.

Dünya - 7 yıl önce

ANKARA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin Türkiye'ye yönelik desteğini yinelerken, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney de ABD ile müzakereleri yasakladığını duyurdu.

El-Cezire televizyonuna konuşan İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD yönetiminin izlediği politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptırımlar uygularken ön koşulsuz görüşme teklif etmesinin propagandadan ibaret olduğunu söyleyen Zarif, Tahran'ın Washington'la tehditlerin gölgesi altında müzakere etmeyeceğini ifade etti.

Zarif, şöyle devam etti:

"Washington öncelikle yaptırımları durdurmalıdır. ABD ile görüşmeler yalnızca diğer ülkelere saygı duyması ve yaptırımlardan vazgeçmesi durumunda mümkün olabilir."

Washington'un yaptırım ve tehdit politikasının İran'ın bölgesel politikalarını değiştirmeyeceğini vurgulayan Zarif, balistik füze programının hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığını bu yüzden bu konuda müzakerelere yanaşmayacaklarını ifade etti.

ABD'nin Türkiye ekonomisine yönelik attığı adımları da değerlendiren Zarif, "ABD, Türkiye'ye karşı zorlu bir ekonomik savaş başlattı. İran, Ankara'yı tamamen desteklemektedir." dedi.

Hamaney ABD ile müzakereleri yasakladı

Öte yandan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'da çeşitli kesimlerden halk temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, ABD ile müzakereleri yasakladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden sonra Washington'un gerçek yüzünü bütün dünyaya gösterdiğini söyleyen Hamaney, bu ülkenin İran'a ya müzakere ya da savaş seçeneklerini dayatmaya çalıştığını ifade ederek, "Ne savaş olacak ne de müzakere edeceğiz." dedi.

ABD'nin geçmişten bu yana uluslararası yükümlülüklerine uymadığını söyleyen Hamaney, "Bu sahtekar devletle neden müzakere edelim? ABD ile müzakereleri yasaklıyorum. " ifadesini kullandı.

"ABD ile nükleer müzakere yanlıştı"

Nükleer müzakereleri de "hata" olarak değerlendiren Hamaney, "ABD ile nükleer müzakere yanlıştı. Müzakereler konusunda hata yaptım. Hükümet yetkililerine izin verdim onlar da belirlediğimiz kırmızı çizgilerin dışına çıktılar." diye konuştu.

Hamaney, nükleer müzakereler konusunda ayrıca Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kendisine "Eğer sizin kısıtlamalarınız olmasaydı müzakerelerde daha fazla taviz verirdik." dediğini aktardı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dumanı gören telefona sarıldı

2018-08-10 23:32 - Asayiş

Motor sürücüsü ölümden kıl payı döndü

2018-08-13 00:32 - Asayiş

BBeşiktaş'ta gözler lige çevrildi

2018-08-10 17:32 - Spor

Ramil Guliyev'den büyük başarı

2018-08-10 01:32 - Spor

Fenerbahçe sezona iyi başladı

2018-08-12 02:57 - Spor

Kadınlar 10 bin metrede Yasemin Can 5'inci oldu

2018-08-09 01:57 - Spor

Esed rejimi Suriye'de eğitimi de vurdu

2018-08-07 17:11 - Genel

Alanya’da uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama

2018-08-08 00:32 - Asayiş

Erzurum ve Van'da 4 terörist etkisiz hale getirildi

2018-08-08 16:20 - Genel

Babadan oğluna akılalmaz ceza

2018-08-08 16:37 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı PKK'nın silah bırakmasını memnuniyetle karşıladı

00:12 - Dünya

Bedevi Araplar ile Dürziler arasında yeniden başlayan çatışmalara İsrail müdahil oldu

23:48 - Dünya

Trump'ın talebi üzerine Netanyahu, Gazze'deki kilise saldırısı hakkında açıklama yaptı

23:02 - Dünya

Beyaz Saray: Rusya 50 gün içinde anlaşmaya varmazsa ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak

22:57 - Dünya

Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail'in Suriye'ye saldırılarını kınadı

21:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Avrupa Ligi'nde 2. eleme turuna yükselen takımlar belli oldu

01:33 - Spor

Devlet memurlarının yarım zamanlı çalışma hakkına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de

01:28 - Gündem

UEFA Konferans Ligi'nde 1. eleme turu maçları tamamlandı

01:23 - Spor

ABD Dışişleri Bakanlığı PKK'nın silah bırakmasını memnuniyetle karşıladı

00:12 - Dünya

Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında Portimonense'yi 2-1 yendi

00:07 - Spor