?>

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: ABD'nin fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, "ABD'nin, İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması sürecinde fahiş taleplerden vazgeçeceğini umuyoruz." dedi.

Öte yandan Fars haber ajansının haberine göre İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan başkanlığındaki heyet Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmek üzere Moskova'ya gitti.

Gazetecilere gezinin amaçları konusunda açıklamalarda bulunan Abdullahiyan, "Arkadaşlarımla yaptığımız Moskova ziyaretinin birkaç amacı var. İlk hedef Sayın Reisi'nin Moskova ziyareti sırasında iki ülkenin liderlerinin varmış oldukları anlaşmaları takip etmek." diye konuştu.

İkinci konunun Ukrayna'daki durum, bölgesel ve uluslararası arenada meydana gelen yeni gelişmeler olduğunu belirten Abdullahiyan, "Buna kayıtsız kalamayız. Ukrayna, Afganistan, Yemen veya dünyanın neresinde olursa olsun savaşı açıkça kınıyoruz. Ülke ve milletlere tek taraflı yaptırım uygulanmasını yanlış buluyor ve yaptırımları kınıyoruz. Ukrayna sorununa siyasi bir çözüm için odaklanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, ziyaret sırasında ele alınacak üçüncü konunun yaptırımların kaldırılmasına yönelik Viyana görüşmelerinin takibi olduğunu söyleyerek, medyada, Rusya'dan gerekli desteğin alınamayacağına dair haber ve yorumların yer aldığına işaret etti.

Lavrov ile yaptığı son telefon görüşmesine atıfta bulunan Abdullahiyan, "Sayın Lavrov ile geçen hafta yaptığım telefon görüşmesinde böyle bir izlenim edinmedim, umarım bugünkü görüşmelerde Rusya ile iyi bir anlaşma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle Viyana'da İran İslam Cumhuriyeti'nin yanında yer alarak net bir sonuca ulaşacağız." şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Abdullahiyan'ın, Rus meslektaşı ile Viyana'daki gelişmelere dair birkaç özel konuda istişarelerde bulunacağını, İran'ın Ukrayna'daki gelişmelere dair yapabileceği yardımlar ve savaşın diğer bölgelere sıçramaması için alınması gereken sorumluluklara dair değerlendirmelerde bulunacağını söylemişti.

Emir Abdullahiyan'ın Moskova ziyaretine atıfta bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Batı yaptırımlarının Rusya'nın İran ile işbirliğini güçlendirme yaklaşımını baltalamayacağını kaydetmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Barcelona evinde farklı kazandı

2022-03-14 01:16 - Spor

Uzmanlardan anıt çınarlar için kurtarıcı çözüm önerileri

2022-03-14 16:24 - Çevre-Hayat

Türkiye, basketbolda 16. sırada yer aldı

2022-03-09 21:19 - Spor

Pentagon: Patriot bataryaları Polonya'da

2022-03-09 22:35 - Dünya

Tüketicileri mağdur edenler cezadan kaçamadı

2022-03-15 12:20 - Ekonomi

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirdiği değişiklikten ilham almamız gerekiyor

2022-03-12 15:06 - Gündem

Doktor çift, işi ve hayatı birlikte göğüslüyor

2022-03-14 13:55 - Çevre-Hayat

Diyarbakır anneleri 'evlat nöbetini' sürdürüyor

2022-03-14 17:22 - Gündem

AB, Rusya ekonomisinin en az yüzde 15 küçülmesini bekliyor

2022-03-14 19:14 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayçiçeği, zeytinyağı sorunumuz yok

2022-03-08 15:24 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail ordusu Gazze'de 7'si hastane bahçesinde olmak üzere 23 Filistinliyi öldürdü

11:53 - Dünya

ABD'de Trump yönetiminin başkent Washington'daki müdahalesine üç Cumhuriyetçi eyaletten destek

10:23 - Dünya

Pakistan'ın kuzeyindeki sellerde ölenlerin sayısı 351'e çıktı

10:17 - Dünya

Endonezya'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 29 kişi yaralandı

10:07 - Dünya

Yemen'in başkenti Sana'da patlamalar duyuldu

06:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Hatay'da kafeste yetiştirilen balıklar Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

12:03 - Ekonomi

Uzmanlardan 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde "afet bilinci" vurgusu

11:57 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'de 7'si hastane bahçesinde olmak üzere 23 Filistinliyi öldürdü

11:53 - Dünya

Yenilenebilir enerji tedarik anlaşmaları sanayide rekabet gücünü artırıyor

11:48 - Ekonomi

Depreme dayanıklı şehirler için son 23 yılda 6 trilyon lira yatırım yapıldı

11:43 - Ekonomi