?>

İran Devrim Muhafızları: ABD'den daha sert bir intikam alacağız

İran Genelkurmay Başkanlığı Güvenlik Dairesi Başkanı Iraki, Irak'ta Ayn el-Esed'deki ABD üslerine dün düzenledikleri füze saldırısına atıfta bulunarak, "yakın gelecekte (ABD'den) daha sert bir intikam" alacaklarını söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

Tasnim Haber Ajansı'na göre, İsfahan'ın Erdistan ilçesinde konuşan İran Genelkurmay Başkanlığı Güvenlik Dairesi Başkanı Abdullah Iraki, "Devrim Muhafızları Ordusu, lider Ayetullah Ali Hamaney'in pazılarından biridir ve yakın gelecekte düşmandan (ABD) daha sert bir intikam alacaktır." dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ABD'nin Irak'taki üslerini füzelerle vurduTrump'tan Irak'taki ABD üslerine yönelik saldırı sonrası ilk açıklamaRuhani: İntikamımız onların ayaklarını bölgeden kesmek olacakİran: Füzelerimiz hedefleri tam isabetle vurduİranlı general Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı el-Mühendis öldürüldü"Failler, CIA ve Mossad"

Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi de, Kasım Süleymani'ye düzenlenen saldırının "CIA ve Mossad iş birliğiyle" gerçekleştiğini belirtti.

Tebriz'deki Aşura Devrim Muhafızları Kışlası'ndaki konuşmasında Safevi, "Uluslararası terör istihbarat şebekeleri CIA ve Mossad, yanlış bir hesap yaparak bu cinayeti gerçekleştirdiler." ifadesini kullandı.

Süleymani'nin öldürülmesi ve Ayn el-Esed üssüne saldırı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5'i Iraklı, toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Hamaney, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, ABD'den intikam alınacağını söylemişti.

Devrim Muhafızları, Süleymani'nin öldürülmesinin üzerinden 5 gün geçtikten sonra, dün Ayn el-Esed'deki ABD üslerine düzenledikleri saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü öne sürmüş, ABD Başkanı Donald Trump ise saldırıda ölü ve yaralı olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Son 3 yılın en düşük aralık enflasyonu görüldü

2020-01-03 16:02 - Ekonomi

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: İran misillemelerden vazgeçmeli

2020-01-07 02:52 - Dünya

Özbekistan'da 25 bölgede halk genel seçim için tekrar sandık başına gitti

2020-01-05 13:17 - Dünya

Bundesliga'da 'ilk yarının en iyi futbolcusu' Lewandowski

2020-01-06 18:14 - Spor

Finlandiya'da haftada 4 gün 6 saat çalışma önerisi

2020-01-06 22:15 - Genel

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'dan İdlib'e acil yardım çağrısı

2020-01-03 18:32 - Dünya

Bakan Selçuk'tan Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen cezaya tepki

2020-01-08 23:37 - Gündem

2. elde rağbet otomatik vitesli araçlara

2020-01-06 15:07 - Ekonomi

Endonezya'daki selde can kaybı artıyor

2020-01-03 10:48 - Gündem

Anadolu Efes iki kulvarda zirveyi kimseye bırakmıyor

2020-01-06 17:58 - Spor

İlgili Haberler

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Berlin'de, İsrail'in 'Madleen' gemisine saldırısı protesto edildi

18:23 - Dünya

Madleen yelkenlisinde alıkonulan 12 aktivistin hala İsrail’e getirilmediği bildirildi

18:08 - Dünya

Rusya ile Ukrayna arasında 25 yaş altı savaş esirleri takasının ilk aşaması yapıldı

17:03 - Dünya

Uluslararası Af Örgütü: İsrail'in Madleen gemisine saldırısı uluslararası hukukun ihlali

16:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye, Londra Teknoloji Haftası'nda en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji gücünü sergiliyor

18:42 - Ekonomi

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

Berlin'de, İsrail'in 'Madleen' gemisine saldırısı protesto edildi

18:23 - Dünya

Madleen yelkenlisinde alıkonulan 12 aktivistin hala İsrail’e getirilmediği bildirildi

18:08 - Dünya