?>

Iraklı genç, kaset bantlarıyla birçok sanatçının portresini yapıyor

Iraklı genç ressam Abdul Ala Faysal, topladığı eski kasetlerin manyetik bantlarından İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu birçok sanatçının portresini yapıyor. - Anadolu Ajans��

Dünya - 6 yıl önce

Baghdad

Iraklı genç ressam Abdul Ala Faysal, topladığı eski kasetlerin manyetik bantlarından İbrahim Tatlıses'in de aralarında bulunduğu birçok sanatçının portresini yapıyor.

Iraklılar, 2003 yılına kadar Ümmü Gülsüm, Abdulhalim Hafız, Feyruz, Ferid Atraş ve diğer birçok Arap sanatçının yanı sıra İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın da şarkılarını kasetler aracılığıyla dinlerdi.

Kasetlere ihtiyacın kalmadığı günümüzde Bağdat'ta yaşayan Abdul Ala Faysal, ressamlık mesleğinin de katkısıyla, kullanılmayan kasetlerin manyetik bantlarıyla sevdiği sanatçıların portrelerini yapmaya başladı.

AA muhabirine konuşan Faysal, ortaöğreniminin ardından 5 yıl Güzel Sanatlar Enstitüsünde eğitim aldığını böylelikle resim yapma becerisinin buradaki eğitimle birleşerek daha da geliştiğini vurguladı.

"İlk denemem, Bob Marley oldu"

Faysal, kasetlerin içindeki manyetik bantlarla resim yapma denemesine dair ise "Bir gün eve dönerken, yol kenarında kaset bandı gördüm. Onu aldım bir süre atölyede bulundurdum. Bob Marley dinlerken, aklıma bantlarla bu sanatçının portresini yapmak geldi. Marley'in en çok ilgimi çeken yanı saçlarının gür ve kıvırcık olmasıyla yüz hatlarındaki detayların bolluğu. Bu özelliği, söz konusu bantlarla portresini yapmama yardımcı oldu." dedi.

Günümüzde kasetin bir antikaya dönüştüğünü kaydeden Faysal, "Kaset bulmakta zaman zaman zorlandığım oluyor. Antikacılardan parayla satın alıyorum. Bazı arkadaşlarım da evlerinde bulunan eski kasetleri bana hediye etti." diye konuştu.

"Tatlıses portresi, favori tablolarımdan"

Ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'in şarkılarını sevdiğini ve bundan dolayı da Tatlıses portresini kaset bandı kullanarak yaptığını söyleyen Faysal, "İbrahim Tatlıses, şarkılarıyla doğu insanının zihninde yer etmiş bir sanatçı. Ben de şarkılarını dinlerim. O yüzden Tatlıses portresi favori tablolarımdan biridir." ifadelerini kullandı.

Bantlarla yapılan bir tablonun bir hafta ile 10 günde tamamladığını belirten Faysal, bazen seçtiği portredeki yüz detaylarının çok olması nedeniyle bunun tamamlanmasının daha da uzun sürebileceğini kaydetti.

Bağdat'taki evinin bir odasını resim atölyesine çeviren Faysal, yaptığı portrelerden gelir de elde ediyor. Ressam Faysal, bant kullanarak yaptığı Ümmü Gülsüm tablosunu bin 200 dolara sattığını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Evanescence İstanbul'da hayranlarıyla buluştu

2019-09-14 11:07 - Genel

ABD'li yetkili Suudi petrol tesislerini İran'ın vurduğunu iddia etti

2019-09-16 14:22 - Dünya

Getafe'de Trabzonspor heyecanı

2019-09-16 16:02 - Spor

Sanayi ve teknolojide 2023 stratejisi açıklanacak

2019-09-14 13:18 - Ekonomi

Dört büyüklerin borcu 10,6 milyar liraya ulaştı

2019-09-13 15:10 - Spor

AB ülkeleri Netanyahu’nun 'ilhak' vaadinden endişeli

2019-09-13 03:42 - Dünya

'Azerbaycan ile Tercihli Ticaret Anlaşması'nı bu yıl imzalayacağız'

2019-09-16 15:52 - Siyaset

Yargıtaydan Cumhuriyet gazetesi davası kararı

2019-09-12 21:17 - Gündem

Ordu kendi elektriğini üretecek

2019-09-13 15:32 - Gündem

Bilinçli tüketim için 'Arkandan Ağlar' projesi

2019-09-11 19:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fas, kuzeyindeki Tatvan kenti yakınlarında çıkan orman yangınıyla mücadele ediyor

08:03 - Dünya

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

01:23 - Dünya

Berlin’de düzenlenen Filistin’e destek gösterisinde çok sayıda kişi gözaltına alındı

22:22 - Dünya

İngiltere'de on binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

18:58 - Dünya

İsrail, İsveç'te protesto edildi

18:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Fas, kuzeyindeki Tatvan kenti yakınlarında çıkan orman yangınıyla mücadele ediyor

08:03 - Dünya

Rusya, iç turizmini yoktan var etti -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

07:18 - En Son Yazılar

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:07 - Siyaset

Suriye İçişleri Bakanlığı: Süveyda içindeki çatışmalar durduruldu

01:23 - Dünya

Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

00:48 - Kültür Sanat