?>

Irak Türkmenleri depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor

Irak Türkmenlerinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yaraları sarmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Gündem - 3 yıl önce

Malatya

Türkmenlerden nakliyeci Murat Köprülü, AA muhabirine, gönüllü olarak geldikleri Malatya'da bir ayı aşkın süredir depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Depremin ilk günlerinden itibaren Malatya'da olduklarını, ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Köprülü, "Kerkük bölgesindeki Türkmen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Depremin ilk gününden itibaren yardım tırları gelmeye devam ediyor. Aynı zamanda İstanbul'dan tırlarımız da geliyor ve malzemelerin dağıtımını sağlıyoruz. Köylere, mahallelere ve bize gelen listelere göre gıdadan tıbbi ürünlere kadar yardımları ulaştırıyoruz." ifadesini kullandı.

Köprülü, kent merkezinde kurdukları aşevi ile günde yaklaşık 10 kişiye yemek de dağıttıklarına işaret ederek, kısa zamanda konteyner kent de kuracaklarını vurguladı.

Yaklaşık 200 konteynerin belirlenen bir alanda depremzedelerin hizmetine gireceğini aktaran Köprülü, "Alt yapı çalışmalarını devletimiz yapıyor. Konteynerleri buraya getirip yerleştireceğiz. Böylece depremzede aileleri de rahatlatmak istiyoruz. Halen sahadayız ve çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Köprülü, tırlarla gelen yardımların sadece Malatya'ya değil, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te de dağıtıldığını ifade ederek, "Bizim gibi ekipler de oralarda yardım malzemelerinin dağıtılmasını sağlıyor. Şu ana kadar yardımlar yaklaşık 50 tırı geçmiş durumda. Ben de bir Türkmen olarak çok gururluyum. Ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar, buna şahit olduk. Herkes canla başla seferber oldu. Bazen ihtiyaçları liste yapıp gönderiyoruz ve hemen karşılık görüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremzedeler Aksaray'da başladıkları iş hayatıyla zorlu günlerden uzaklaşmaya çalışıyor

2023-03-05 12:32 - Çevre-Hayat

Malatya'da depremlerde yıkılan binalardan 347'sinin enkazı kaldırıldı

2023-03-08 21:27 - Gündem

Medipol Başakşehir, Belçika'da avantaj peşinde

2023-03-08 09:33 - Spor

İsrail'de Netanyahu hükümeti tartışmalı yargı düzenlemesinden geri adım atmıyor

2023-03-07 16:27 - Dünya

Azerbaycan arama kurtarma ekibinin son bölümü Kahramanmaraş'tan ayrıldı

2023-03-08 09:28 - Gündem

Osmaniye'de kalıcı konutlar için ilk kazma bu ay vurulacak

2023-03-09 23:45 - Gündem

Togg 2023'te 20 bin adet akıllı cihaz üretecek

2023-03-10 15:45 - Teknoloji

Malatya'da depremde yıkılan binalardan 238'inin enkazı kaldırıldı

2023-03-05 23:52 - Gündem

Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin 12 belediyesi, afetzedeler için seferber oldu

2023-03-05 12:22 - Gündem

Malatya'da devrilen kamyonda 7 kişi öldü

2023-03-09 21:23 - Asayiş

İlgili Haberler

MİT Başkanı Kalın'ın katıldığı Gazze müzakerelerinde Türkiye'nin de yer alacağı görev gücünün çalışmaları ele alındı

23:34 - Gündem

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

Denizkurdu-I/2025 Tatbikatı devam ediyor

21:32 - Gündem

Manavgat Belediyesine yönelik "rüşvet" soruşturmasına ilişkin iddianame kabul edildi

21:23 - Gündem

AGİT PA Terörle Mücadele Komisyonu Başkanı Aydın: Türkiye'nin terörle mücadeledeki haklılığını anlatıyoruz

16:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Emtia piyasasını yılın 9 ayında değerli metaller sırtladı

11:33 - Ekonomi

Türkiye ile Bulgaristan'ın "100 yıllık" futbol geçmişi

11:17 - Spor

Ticaret ve perakende satış hacmi ağustosta yıllık bazda arttı

10:52 - Ekonomi

İnşaat maliyet endeksi ağustosta aylık yüzde 1,05, yıllık yüzde 22,82 arttı

10:33 - Ekonomi

Toplam ciro endeksi ağustosta yıllık bazda yüzde 36,7 arttı

10:27 - Ekonomi