?>

İnternette çocuklar için zararlı 2 bin 704 dijital içeriğe müdahale edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital ortamlarda psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izleyerek, bugüne kadar 2 bin 704 içeriğe müdahale etti.

Gündem - 20 saat önce

Ankara

Bakanlık, çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri riskleri tespit etmeye, koruyucu ve önleyici tedbirler almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, çocukların sanal ortamda risklere açık konumda olmasından hareketle çalışmalarını sürdüren Bakanlık, bünyesinde kurduğu Sosyal Medya Çalışma Grubu ile çocukların dijital ortamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri içerikleri yakından takip ediyor.

????

Ayrıca, Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) ihbar hattı üzerinden, WhatsApp ve BİP uygulaması aracılığıyla ulaşan ihbarları da değerlendiriliyor.

Bu yıl 272 içeriğe müdahale edildi

Çocukların sanal ortamda karşılaşabilecekleri siber zorbalık, uygunsuz içerik, kişisel verilerin ve mahremiyetin ihlali gibi psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izleyen Bakanlık, bu yıl 272, 2017'den bugüne kadar da 2 bin 704 içeriğe müdahale etti.

Bakanlık, bu süreçte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile işbirliği yapıyor, riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal desteği sağlıyor.

Ayrıca "Çocuk için Duy, Duyarlı Ol" mottosu ile "Çocuk için Dost Uygulamalar" (DUY) web sitesini (duy.aile.gov.tr) düzenli olarak güncelleyen Bakanlık, web sitesinde çocuklara, ailelere, çocuklarla çalışan profesyonellere yönelik farkındalık oluşturucu ve bilgilendirici içerikler yayımlamayı sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka destekli stetoskoplar, kalp hastalıklarını saniyeler içinde tespit edebiliyor

2025-08-31 00:47 - Sağlık

Amasya'da 2 metre 20 santimetre uzunluğunda yayın balığı yakalandı

2025-08-31 01:23 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de

2025-08-31 05:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2025-08-30 10:28 - Gündem

Çankırı'da dağcılar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ilgaz Dağı'nın zirvesinde kutladı

2025-08-31 00:53 - Çevre-Hayat

Roketsan, TEKNOFEST'te Mavi Vatan'ın geleceğini gençlerle inşa ediyor

2025-08-30 19:28 - Ekonomi

Fatih Karagümrük, deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti

2025-08-31 00:04 - Spor

Gaziantep FK, ligde ikinci galibiyetini aldı

2025-08-31 09:32 - Spor

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi

2025-08-31 08:37 - Ekonomi

Yeni adli yıl yarın başlayacak

2025-08-31 09:47 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de ikili görüşmelerini sürdürüyor

07:47 - Gündem

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Çin Devlet Başkanı Şi'nin liderler onuruna verdiği yemeğe ilişkin paylaş

16:37 - Gündem

Su kesintisinin yaşandığı İzmir Çiğli'de bazı vatandaşlar çeşmede kuyruk oluşturdu

14:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiği

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de ikili görüşmelerini sürdürüyor

07:47 - Gündem

Marco Asensio, Fenerbahçe için İstanbul'da

03:23 - Spor

ABD'de gözaltındayken fenalaşan Türk bisiklet taksi sürücüsü hayatını kaybetti

02:23 - Dünya

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemi yenilgiyle başladı

00:32 - Spor