?>

'İnsan haklarını koruyup geliştirmeyi sürdüreceğiz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yeni dönemde de insan haklarını koruyup geliştirmeyi sürdürecek, gerek coğrafyamızda, gerekse tüm dünyada huzuru ve barışı hakim kılma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edecektir." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin olağanüstü hal döneminin sona ermesi ve cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile girdiği bu yeni dönemde de insan haklarını koruyup geliştirmeyi sürdüreceğini, gerek coğrafyasında, gerekse tüm dünyada huzuru ve barışı hakim kılma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm bireylerin sahip olduğu vazgeçilmez hakları evrensel düzeye taşıyarak insan hakları tarihinin bir dönüm noktasını oluşturan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 70'inci yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Çavuşoğlu, "İnsana saygı ve insan haklarının korunması, köklü devlet geleneğimizin asırlara dayanan birlikte yaşama kültürümüzün ve hoşgörü anlayışımızın bizlere bir mirasıdır." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, uluslararası temel insan hakları sözleşmelerine taraf olan Türkiye'nin bu yıl da dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan insan hakları ihlalleri ve insani krizlerle mücadele etmek için sahip olduğu olanakları seferber ettiğini ve bu alanda uluslararası kuruluşlarla güçlü bir işbirliği içinde hareket ettiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Beyannamenin kabulünden bu yana geçen 70 yılda uluslararası toplumun edindiği tecrübeler göstermektedir ki insan hakları ihlallerinin son bulduğu ve tüm bireylerin insan onuruna yaraşır şekilde yaşayabildiği bir düzenin tesis edilebilmesi, birkaç devletin değil tüm uluslararası camianın ortak irade ve gayretini gerektirmektedir. Bu doğrultuda, tüm devletler, uluslararası örgütler, sivil toplum kuruluşları ve diğer uluslararası aktörler iş birliği içinde hareket etmeli, sahip oldukları olanakları insan hakları ihlallerini önlemek ve meydana gelen ihlallere etkin ve zamanında cevap vermek yönünde kullanmalıdır.

Milletimizin demokrasiye ve insan haklarına olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdiği 15 Temmuz terörist darbe girişimi gecesinden bu güne karşılaştığı tüm tehditlerle uluslararası yükümlülüklerine bağlı kalarak ve insan haklarına saygı anlayışı çerçevesinde mücadele eden ülkemiz, olağanüstü hal döneminin sona ermesi ve cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile girdiği bu yeni dönemde de insan haklarını koruyup geliştirmeyi sürdürecek, gerek coğrafyamızda, gerekse tüm dünyada huzuru ve barışı hakim kılma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle, milletimizin ve tüm dünyanın İnsan Hakları Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Muhabir: Nazlı Yüzbaşıoğlu

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Demirtaş ve Önder'in cezaları onandı

2018-12-04 21:37 - Gündem

Abonelik sözleşmesine ilişkin teklif yasalaştı

2018-12-07 01:02 - Gündem

Bakan Albayrak'tan enflasyon değerlendirmesi

2018-12-03 17:42 - Ekonomi

Türk anne çocuğu için Anayasa Mahkemesine başvurdu

2018-12-03 17:52 - Gündem

Liseli mucidin beklediği destek Bakan Selçuk'tan geldi

2018-12-09 17:02 - Teknoloji

Es Es tek golle kazandı

2018-12-10 00:10 - Spor

'Çingene Kızı'nın ailesine yoğun ilgi

2018-12-09 21:32 - Gündem

Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Astana görüşmeleri açıklaması

2018-12-04 11:32 - Dünya

Son bir ayda terör örgütü PKK'ya ait 194 sığınak imha edildi

2018-12-06 13:52 - Gündem

Fırat Aydınus 300. maçına çıktı

2018-12-09 19:12 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık Türk Devletleri Teşkilatında, İslam İşbirliği Teşkilatında temsil edilen bir KKTC var

21:22 - Siyaset

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

20:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC'yi Doğu Akdeniz'in parlayan yıldızı haline getirdik

18:12 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kıbrıs Türklerinin haklı davasını desteklemeye devam ediyoruz

13:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

02:32 - Siyaset

Fenerbahçe hazırlık karşılaşmasında Uniao de Leiria'yı mağlup etti

00:27 - Spor

Avrupa kupalarında 3. eleme turu kura çekimleri yapılacak

00:22 - Spor

Bakan Memişoğlu'ndan Yeni Lefkoşa Devlet Hastanesine ilişkin paylaşım

23:58 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli sayısı 17'ye yükseldi

23:07 - Gündem