?>

İngiltere’de ulusal karantina kurallarının hafifletilmesinde ilk adım atıldı

İngilizler, açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uymaları ve 6 kişiyi aşmamaları şartıyla başka bir hane üyesiyle görüşebilecek.

Dünya - 4 yıl önce

LONDRA

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 5 Ocak'tan bu yana devam eden "ulusal karantina" kurallarının bir kısmı kaldırılarak sosyal hayatta normalleşme yolunda adım atıldı.

Hükümetin Kovid-19 önlemlerinin kaldırılmasına yönelik açıkladığı 4 aşamalı yol haritasına göre, bugün başlayan normalleşmenin ilk aşamasıyla insanların dışarıda daha fazla zaman geçirmesine izin verilecek.

Vatandaşlar, açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına uymaları ve 6 kişiyi aşmamaları şartıyla başka bir hane üyesiyle görüşebilecek.

Tenis kortları, golf kulüpleri ve basketbol sahaları dahil açık hava spor tesisleri yeniden açılacak, açık alanlardaki bazı spor müsabakalarına izin verilecek.

Yol haritasının ilk aşamasında düğün ve nikah merasimlerinin 6, cenaze törenlerinin 30 kişiyle sınırlı olması şartıyla yapılması mümkün olacak, toplu ibadetler yeniden başlayacak.

İlk ve ortaöğretimde yüz yüze eğitimin 8 Mart'ta yeniden başladığı ülkede, bugünden itibaren üniversite öğrencileri uygulamalı derslere katılabilecek.

Devam eden yasaklar

Spor salonları, kapalı yüzme havuzları, kapalı eğlence merkezleri veya tesisleri kullanılamayacak.

Paket servisi yapanların dışında barlar, gece kulüpleri, restoranlar gibi işletmeler kapalı kalacak.

Ülke dışına seyahat yasağı, iş, eğitim, yasal yükümlülükler, oy kullanma, mülklerin taşınması, satılması, kiralanması, çocuk bakımı, doğumda hazır bulunmak, ölmekte olan bir akraba veya yakın arkadaşı ziyaret etmek, cenaze töreni, evlenmek veya yakın bir akrabanın düğününe katılmak, tıbbi randevular ve olası risklerden kaçmak gibi durumlar haricinde devam edecek.

Bu durumu ihlal edenlere 5 bin sterline kadar para cezası verilebilecek.

İkinci aşama

Plana göre, 12 Nisan'da uygulamaya girecek ikinci aşamada, berberler, mağazalar, kütüphaneler yeniden açılacak.

Spor salonları ve kapalı yüzme havuzları, hayvanat bahçeleri, toplum merkezleri ve açık eğlence mekanları faaliyet göstermeye başlayacak.

Restoran, pub ve barların açık hava ortamlarında müşterilerine servis yapmasına izin verilecek.

Aynı hane üyeleri ülke içinde seyahat edebilecek ve aynı mekanda konaklayabilecek.

Üçüncü ve dördüncü aşama

Vatandaşlar, açık alanlar 30 kişiye kadar, kapalı alanlarda da 6 kişiye kadar bir araya gelebilecek, restoran ve barlar iç mekanlarda müşteri almaya başlayacak.

Müze, tiyatro ve sinema gibi iç mekan eğlence alanları açılacak, katılımcı sayısı sınırlı tutulmak üzere açık hava etkinliklerine izin verilecek.

Konaklama sektörü yeniden hizmet verebilecek, düğünlere 30'a kadar kişinin katılımı serbest hale gelecek.

21 Haziran'da uygulanacak dördüncü aşamada ise Kovid-19 önlemleri kapsamındaki tüm sınırlandırmalar kaldırılacak.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tacikistan'da Türk iş insanları ile bir araya geldi

2021-03-28 23:40 - Gündem

Azerbaycan'ın Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Şeki Han Sarayı turist akınına uğruyor

2021-03-26 16:38 - Gündem

Diyarbakır annelerinden Çiftçi: Yeter oğlum gel devletine teslim ol

2021-03-28 18:12 - Çevre-Hayat

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 7 şüpheli yakalandı

2021-03-26 12:11 - Gündem

Kolombiya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 45 kişi öldü

2021-03-25 08:11 - Dünya

'Uzamış Kovid-19 Sendromu' bazı hastalıkları tetikleyebiliyor

2021-03-29 16:30 - Gündem

Marc Marquez MotoGP'de sezonun açılış yarışına katılamayacak

2021-03-22 19:41 - Spor

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki operasyonuyla PKK'lı Hüseyin İnal etkisiz hale getirildi

2021-03-27 19:36 - Gündem

TEKNOFEST 2021'de yarışacak roketler belli oldu

2021-03-29 17:50 - Ekonomi

Akaryakıt istasyonlarında yeni nesil ödeme kaydedici cihaz dönemi

2021-03-24 12:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, gösterilerin sürdüğü Los Angeles'a asker göndermesini savundu

18:03 - Dünya

Rusya'da Apple'a LGBT propagandası gerekçesiyle para cezası

17:48 - Dünya

ABD'de Biden döneminde, Elon Musk'ı ziyarete gelen yabancıların takip ettirildiği iddiası

17:43 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, AB'nin İsrail'e karşı duyarlılığının değiştiğini savundu

17:28 - Dünya

Kuzey Kore, ABD'nin seyahat yasağı listesinde yer almamasını önemsemiyor

17:18 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, gösterilerin sürdüğü Los Angeles'a asker göndermesini savundu

18:03 - Dünya

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kurban Bayramı tatili boyunca 3 bin 913 trafik kazası meydana geldi

17:58 - Gündem

Rusya'da Apple'a LGBT propagandası gerekçesiyle para cezası

17:48 - Dünya

ABD'de Biden döneminde, Elon Musk'ı ziyarete gelen yabancıların takip ettirildiği iddiası

17:43 - Dünya

İş insanı Sari'nin "İBB'den alacağı 3 milyar lira için 232 milyon lira verdiği"

17:38 - Gündem