?>

İngiltere'de seçimler öncesi İşçi Partisi antisemitizm, Muhafazakar Parti İslamofobiyle suçlandı

İngiltere'de seçimleri öncesi Yahudiler, İşçi Partisi'ni antisemitizmle Müslümanlar da Muhafazakar Parti'yi İslamofobiyle yeterince mücadele etmemekle suçladı.

Genel - 6 yıl önce

LONDRA (AA) - İngiltere'de 12 Aralık seçimleri öncesi Yahudiler, İşçi Partisi'ni antisemitizmle Müslümanlar da Muhafazakar Parti'yi İslamofobiyle yeterince mücadele etmemekle suçladı.

İngiltere ve Kuzey İrlanda Birleşik Sinagogu Hahambaşı Ephraim Mirvis, Times gazetesinde yayımlanan yazısında, İşçi Partisi yönetiminin parti içinde antisemitizmle mücadele ettiği iddiasının uydurma olduğunu öne sürdü.

Gelinen noktanın parti liderliğinin başarısızlığı olduğunu savunan Mirvis, "Yukarının onayıyla yeni bir zehir İşçi Partisi'nde kök saldı." diye yazdı. Mirvis, İşçi Partisi'ne oy vermeme çağrısı yapmasa da Yahudilerden vicdanlarına göre hareket etmelerini istedi.

Hahambaşının ardından Britanya Müslüman Konseyi'nden (MCB) de açıklama yapıldı. Açıklamada, Mirvis'in sözlerine atıfta bulunularak, hangi partiden gelirse gelsin ırkçılığın kabul edilemez olduğu ve bu konuyla yeteri kadar mücadele edilmediği kaydedildi.

Müslümanların da İslamofobi tehdidiyle karşı karşıya kaldığı ifade edilen açıklamada, "Bu, özellikle İslamofobiye inkar, ret ve hileyle yaklaşan Muhafazakar Parti'de akut bir meseledir. Muhafazakar Parti'nin İslamofobiye hoşgörülü yaklaştığı, toplumda artmasına izin verdiği ve bu tür bir ırkçılığın kökünü kazımak için gerekli önlemleri alamadığı birçok Müslüman tarafından çok açık bir şekilde görülmektedir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Müslümanların da Hahambaşı'nı dinleyeceği ve vicdanlarına göre hareket edecekleri vurgulandı.

Haftanın Öne Çıkanları

'UNRWA kuruluşundan bu yana en büyük mali krizini yaşıyor'

2019-11-25 21:17 - Dünya

Assange hakkındaki tecavüz soruşturması düşürüldü

2019-11-20 01:22 - Dünya

Bakü'de 5. Türk Filmleri Haftası başladı

2019-11-25 23:27 - Dünya

'Kız çocuklarımız arasında üniversiteleşme oranı hızlıca yükseldi'

2019-11-20 20:17 - Gündem

Teknosa'dan "Tekno Cuma"ya özel indirimler

2019-11-25 14:04 - Ekonomi

'Naim Süleymanoğlu büyük bir insan hakları savaşçısıydı'

2019-11-25 16:22 - Kültür Sanat

'Beşkardeşler' hayata tutundu

2019-11-21 14:52 - Çevre-Hayat

Mavi göklerin 'çifte kumruları'

2019-11-24 15:37 - Çevre-Hayat

Üniversiteli gençler yardımlarıyla kimsesizlerin içini ısıtıyor

2019-11-24 16:02 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların edepsizlikleri karşısında artık susmak diye bir şey yok

2019-11-20 15:02 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Savunma Bakanı Güler ve MİT Başkanı Kalın, Suriye lideri Şara ile görüştü

14:53 - Gündem

Alman şirketleri 2026 için iyimser değil

14:48 - Ekonomi

A Milli Futbol Takımı, FIFA dünya klasmanında 25. sıradaki yerini korudu

14:43 - Spor

Bakanlar Fidan ve Güler ile MİT Başkanı Kalın, Suriye'ye çalışma ziyaretinde bulunuyor

14:37 - Gündem

TİM ve ihracatçı birlikleri 2026'da 200 ticaret heyeti düzenleyecek

14:33 - Ekonomi