?>

İngiltere'de kabine değişikliğine gidildi

İngiltere Başbakanı May, Bakanlar Kurulunda değişikliğe giderken, 5 önemli bakan koltuklarını korudu.

Genel - 8 yıl önce

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Bakanlar Kurulunda değişikliğe giderken, 5 önemli bakan koltuklarını korudu.

Geçen yılı peş peşe gelen 3 istifayla kapatan May başbakanlığındaki hükümette bugün değişikliğe gidildi.

Başbakan May, Maliye Bakanı Philip Hammond, Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İçişleri Bakanı Amber Rudd, Brexit Bakanı David Davis ile Savunma Bakanı Gavin Williamson'ı görevlerinde tuttu.

Bakanlar Kuruluna yapılan ilk atamada, adı cinsel taciz iddialarına karıştığı için Aralık 2017'de istifa etmek zorunda kalan Damian Green'in yerine Başbakan Yardımcılığı görevine Adalet Bakanı David Lidington getirilirken, ondan boşalan koltuğa ise David Gauke atandı.

Theresa May, Brandon Lewis'i Devlet Bakanlığına atarken, Toplumlar ve Yerel Yönetimler Bakanı Sajid Javid'in görev alanına İskan Bakanlığını da ekledi.

Değişiklikler kapsamında, ülkedeki hastanelerde ve ambulans servisinde son haftalarda yaşanan ve kriz boyutuna ulaşan aksaklılardan dolayı muhalefetin hedefinde bulunan Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'ın görev alanına ise Sosyal Hizmet Bakanlığı da ilave edildi.

James Brokenshire'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek sabah saatlerinde istifa ettiği Kuzey İrlanda Bakanlığına da Karen Bradley getirildi.

Kabinedeki değişikliklere devam edeceği belirtilen May'in, Avrupa Birliği ile Brexit konusunda bir anlaşmaya varılamaması ihtimalini de göz önüne alarak, "Anlaşmasız Brexit" senaryosuna yönelik de bu adla bir bakanlık ihdas etmesi bekleniyor.

Muhabir: Tayfun Salcı

Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Süper Lig takımlarının tercihi Belek

2018-01-02 17:30 - Spor

Cami bahçesinde kesik bacak bulundu

2018-01-06 18:02 - Asayiş

Mezrada ev konforunda eğitim

2018-01-03 16:02 - Çevre-Hayat

Vodafone'lular 2018'e girerken 412 milyon dakika konuştu

2018-01-02 17:21 - Genel

Fas'ta Kudüs'e destek gösterisi düzenlendi

2018-01-02 02:32 - Dünya

Hollywood'da cinsel tacize karşı kampanya

2018-01-02 11:02 - Kültür Sanat

2018 Ocak-Temmuz emekli maaş zammı ne kadar ? 2018 emekli maaşı hesaplama

2018-01-02 21:57 - Genel

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Şu anda gündemimizde bir kabine değişikliği söz konusu değil

2018-01-04 14:58 - Genel

Türkiye mobil görüşmelerde yeni rekor kırdı

2018-01-02 14:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Endonezya'ya 48 adetlik KAAN uçağı satışında sözleşme imzalandı

15:27 - Ekonomi

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

15:17 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz

15:13 - Siyaset

Şanlıurfa'da termometreler 55 dereceyi gösterdi

15:08 - Gündem

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya yaklaşıyor

15:02 - Dünya