?>

İngiltere'de bu yıl geçen yıldan 500 fazla orman yangını çıktı

İngiltere'de bu yıl, 2021'deki orman yangınlarından yaklaşık 500 fazla orman yangını çıktığı bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Ankara

Ulusal İtfaiye Şefleri Konseyi Başkanı Mark Hardingham, 2021'de toplam 247 orman yangını yaşanırken bu yıl ise bugüne kadar 745 orman yangını kaydedildiğini belirtti.

Hardingham, bu artışın yüzde 200'den fazla olduğuna dikkati çekerek ülke genelinde artan sıcaklıkların, "orman yangınları için mükemmel şartlar"ı oluşturduğunu söyledi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansının (UKHSA) aşırı sıcaklar için uyarı yayınlamasının ardından, geçen hafta 150 orman yangını çıkmıştı.

İngiltere'de pek çok bölgede artık "kuraklık" var

İngiliz hükümeti, 12 Ağustos'ta İngiltere'nin güney, orta ve doğu bölgelerinde resmen kuraklık ilan edildiğini duyurmuştu.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, son 50 yılın en kurak yazının yaşanması nedeniyle İngiltere’nin yarısından fazlasının kuraklık statüsüne alınmasına karar verildiği bildirilmişti.

Açıklamada, İngiltere’nin 14 bölgesinden 8'inde kuraklık yaşandığı; bu bölgelerin Devon ve Cornwall, Solent ve Güney Downs, Kent ve Güney Londra, Herts and Kuzey Londra, Doğu Anglia, Thames, Lincolnshire and Northamptonshire, Batı Midlands olduğu ifade edilmişti.

"Hortum yasağı" genişliyor

Su dağıtım şirketi Yorkshire Water 13 Ağustos'ta, hortum yasağı olarak bilinen suyun kısıtlı kullanımının uygulanmasına 26 Ağustos’tan itibaren başlanacağını bildirmişti.

İngiltere'nin en büyük su ve atık su hizmetleri şirketi Thames Water, 4 Ağustos'ta müşterilerini yağış eksikliği nedeniyle gelecek haftalarda Londra'da "hortum yasağını" (Belirli bir su şirketi tarafından su kıtlığı sırasında uygulanan hortum kullanımına ilişkin resmi kısıtlama) uygulamak zorunda kalabilecekleri konusunda uyarmıştı.

İngiltere'de içme suyu sağlayan bir diğer tedarikçi South East Water da Kent ve Sussex'teki müşterileri için 12 Ağustos'tan itibaren yürürlüğe girecek "hortum" ve "sulama" yasağını açıklayan ikinci tedarikçi olmuştu.

Thames Water, kuraklık nedeniyle talebin 25 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Şentop, AK Parti'nin kuruluş yıldönümünü kutladı

2022-08-14 14:44 - Siyaset

Semih Kaya profesyonel futbol kariyerini noktaladı

2022-08-12 13:56 - Spor

Antalya'da 15 gün önce doğan üçüz buzağılar, biberonla besleniyor

2022-08-14 17:06 - Çevre-Hayat

Galatasaray, Süper Lig'de Giresunspor'u konuk edecek

2022-08-12 11:07 - Spor

Albino kaplan 'Kartopu' özel bakımla kilosunu ikiye katladı

2022-08-11 11:59 - Çevre-Hayat

84 yaşındaki hastanın burnundan 100 gramlık kitle alındı

2022-08-10 16:34 - Çevre-Hayat

TTK 6 ayda taş kömüründen 600 milyon lira gelir sağladı

2022-08-09 12:11 - Ekonomi

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te bir Filistinliyi öldürdü

2022-08-15 10:06 - Dünya

Kuzey Kore'den Kovid-19'a karşı zafer ilanı

2022-08-11 14:21 - Dünya

Ahududunun merkezi Bursa'da üretim alanı ve rekolte artıyor

2022-08-13 12:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile New York'ta görüştü

01:12 - Dünya

Belçika Başbakanı Bart De Wever, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

01:02 - Dünya

Monako Prensi 2. Albert Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

00:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya