?>

İngiltere'den büyükelçinin yazışmalarının sızmasına soruşturma

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch’un ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili raporlarının basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Dünya - 6 yıl önce

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'un ABD Başkanı Donald Trump'ı "beceriksiz" diye nitelendirdiği raporlarının basına sızmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Darroch'un Trump'la ilgili raporlarının basına sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını doğruladı.

Soruşturma kararı, Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat'ın olayı "çok ciddi bir ihlal" olarak değerlendirmesinin ve sorumluların cezalandırılması çağrısında bulunmasının ardından geldi.


Tugendhat, basına sızan raporlarında Trump'ı "beceriksiz" şeklinde niteleyen Büyükelçi Darroch'u savunmuş, "Büyükelçinin görevi İngiliz halkının çıkar ve isteklerini temsil etmektir, ABD'nin hassasiyetlerini değil." değerlendirmesini yapmıştı.

Raporlar

Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail On Sunday'de yer alan haberde, Darroch'un diplomatik yazışmaları olduğu öne sürülen metinler yayımlanmış, İngiltere Dışişleri Bakanlığı söz konusu haberi yalanlamamıştı. 


Haberde, Darroch'un ABD Başkanı ile ilgili "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz." ifadeleri yer almıştı.

Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ın "yetkin" olarak görüleceğini düşünmediğini kaydeden Darroch, ayrıca mevcut idarenin "utanç içinde sona ermesine yol açabilecek bir şeylerin ortaya çıkabileceği" değerlendirmesinde bulunmuştu.


Darroch, İngiltere ile ABD'nin iklim değişikliği, basın özgürlüğü ve ölüm cezası gibi konulardaki görüş ayrılıklarının öne çıkacağı görüşünü de paylaşmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor'da yaprak dökümü !

2019-07-01 17:02 - Spor

Cammu Keşmir'de otobüs uçuruma yuvarlandı: 33 ölü

2019-07-01 13:37 - Dünya

Ergenekon davasında karar açıklandı

2019-07-01 17:32 - Gündem

Aşırı gerilim sönümleyicide bir yenilik daha

2019-07-01 18:32 - Teknoloji

Konya merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 8 gözaltı

2019-07-01 19:47 - Asayiş

Fazıl Say ve Şanghay Filarmoni aynı sahnede

2019-07-01 13:26 - Genel

Büyüközer: “Birçok dondurmada süt ve krema bulunmuyor'

2019-07-01 14:22 - Sağlık

'Altın kemeri rahmetli babama hediye edeceğim'

2019-07-01 18:17 - Spor

'Trump İran'da savaş değil ekonomik kazanç peşinde'

2019-07-01 14:17 - Dünya

Amansız hastalıktan 'literatürlük ameliyat'la kurtuldu

2019-07-01 14:52 - Sağlık

İlgili Haberler

Venezuela: ABD, yasa dışı uyuşturucu ticaretinde merkez bir ülke

06:08 - Dünya

BM Raportörü Albanese, Küresel Sumud Filosu'na dron saldırısı düzenlendiğini bildirdi

03:17 - Dünya

Pasifik ada ülkesi Vanuatu açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

01:32 - Dünya

İsrail Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya

İsrail ordusu Gazze'de yüzlerce Filistinlinin sığındığı çok katlı ‘Barış’ binasını yıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela: ABD, yasa dışı uyuşturucu ticaretinde merkez bir ülke

06:08 - Dünya

BM Raportörü Albanese, Küresel Sumud Filosu'na dron saldırısı düzenlendiğini bildirdi

03:17 - Dünya

Pasifik ada ülkesi Vanuatu açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

01:32 - Dünya

Ege Denizi'nde 5,1 büyüklüğünde deprem

01:12 - Gündem

İzmir'de 2 polisin şehit olduğu silahlı saldırı soruşturmasında gözaltı sayısı 27'ye yükseldi

01:07 - Asayiş