?>

İngiltere'de 96 parlamenter, İsrail'e yaptırım uygulanmasını istedi

İngiltere'de Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası üyesi 96 parlamenter, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'a yazdıkları mektupta İsrail'e yaptırım uygulanmasını talep etti.

Dünya - 22 saat önce

Londra

İngiltere parlamentosunun alt ve üst kanadının üyesi 96 isim, Başbakan Starmer'a hitaben işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlardan duydukları endişeleri dile getiren bir mektup kaleme aldı.

????

Mektupta, "İngiltere'yi İsrail'in uluslararası hukuku sistematik olarak ihlal etmesi karşısında karşılık vermeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Mektupta, Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilere yönelik yaptırımların gerekliliğine vurgu yapılarak bugüne kadarki yaptırım kararlarının yeterli olmadığı kaydedildi.

Aynı zamanda şiddet yanlısı olan bu kişilerin Filistinlilerin evlerini yakarken İsrail güvenlik güçlerinin müdahaledeki başarısızlığına dikkat çekilen mektupta, "İsrail'in işgalci güç olarak Filistinlileri koruma görevi vardır ancak bu tarz saldırıları önlemekte ve cezalandırmakta başarısızdır." denildi.

Mektupta, İsrail'in Filistin topraklarının gasbedilmesini desteklediği vurgulanarak "Neredeyse olayların yarısında İsrail güvenlik güçleri saldırganlara eşlik etti ya da aktif olarak onları destekledi." ifadeleri kullanıldı.

Parlamenterler birçok uluslararası mahkemenin ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına rağmen İsrail'in Doğu Kudüs de dahil Batı Şeria'da 750 bin İsraillinin Filistin topraklarını gasbetmesini desteklediği hatırlatıldı.

Zorla yerinden etmenin bir savaş suçu olduğu belirtilen mektupta, Filistin topraklarında İsrail yerleşimi kurulmasının Filistin'in varlığını tehlikeye attığına işaret edildi.

Mektupta, İngiltere'nin de uluslararası hukuktan kaynaklanan soykırımı önleme, uluslararası insancıl hukuka saygıyı sağlama, uluslararası hukuk ihlallerini tanımama, yardımcı olmama ve ihlaller karşısında işbirliği ve ticareti durdurma gibi sorumlulukları olduğu kaydedildi.

"Şu anki İngiltere politikaları bu sorumlulukları yerine getirmiyor." ifadesi kullanılan mektupta, İngiltere'nin İsrail'e karşı yaptırımlar uygulama, gasbedilen Filistin topraklarından ticareti yasaklama ve var olan İngiltere-İsrail Ticaret Anlaşmasının askıya alınması talebi yer aldı.

Mektuba Lordlar Kamarası üyesi 8 Lord, 13 Barones, 3 Piskopos ile Avam Kamarası üyesi 72 milletvekili imza attı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe'de yeni sezon kombine fiyatları belli oldu

2025-06-10 10:12 - Spor

Rusya’dan TBMM Başkanlığına yeniden seçilen Kurtulmuş’a tebrik

2025-06-04 17:39 - Özel Haber

TDV gönüllüleri Mozambik'te Kur'an-ı Kerim ve kurban eti dağıttı

2025-06-10 10:52 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Rus uzman Şatrov: Trump, Ukrayna konusunda 'yetkileri' Erdoğan’a devredebilir

2025-06-03 20:08 - Özel Haber

Edirne'de çiçekler ve aromatik bitkilerin yer aldığı 'Koku Tüneli' oluşturuldu

2025-06-10 10:47 - Çevre-Hayat

TBMM Başkanlığına yeniden seçilen Kurtulmuş’a Moskova’dan tebrik

2025-06-06 15:18 - Özel Haber

2026 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan, Çekya'yı 5-1 yendi

2025-06-10 00:27 - Spor

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan bayramda sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama

2025-06-06 09:38 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Kilo ölçümlerinde 2 milyon insana ulaştık

2025-06-05 11:58 - Sağlık

Karadağ'da ilk "Bilim Türkiye" atölyesi T3 Vakfı'nın desteğiyle açıldı

2025-06-03 17:27 - Teknoloji

İlgili Haberler

Fransa, 15 yaş altına sosyal medya yasağı getirmek istiyor

12:32 - Dünya

BM, çete şiddetinin yaşandığı Haiti'de 1,3 milyon kişinin yerinden edildiğini bildirdi

11:42 - Dünya

Trump, 2025 kasırga sezonunun ardından federal afet kurumunu aşamalı olarak kapatacağını duyurdu

11:33 - Dünya

İsviçreli aktivistler, "Küresel Gazze Yürüyüşü"ne katılmak üzere Mısır'a doğru yola ç

11:27 - Dünya

İsrail'in, Gazze'de yardım bekleyenlere yönelik saldırısında 25 Filistinli hayatını kaybet

10:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 48 adet KAAN Türkiye'de üretilerek Endonezya'ya ihraç edilecek

12:43 - Gündem

Ümraniye'de oto sanayi sitesindeki iş yerinde yangın çıktı

12:38 - Gündem

Fransa, 15 yaş altına sosyal medya yasağı getirmek istiyor

12:32 - Dünya

ECB ile Çin Merkez Bankası arasında işbirliğini geliştirmek için mutabakat zaptı imzalandı

12:27 - Ekonomi

Tekirdağ, bayramda mavi bayraklı plajları ve yamaç paraşütü pistleriyle çok sayıda turisti ağırladı

12:23 - Gündem