?>

İngiltere Başbakanı Johnson'ın istifa edeceği açıklandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa edeceği ve sonbaharda yapılacak parti başkanlığı seçimine kadar başbakan olarak devam edeceği bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Londra

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Başbakan Johnson, bugün parti liderliğinden istifa edecek.

Johnson'ın liderliğini yaptığı iktidardaki Muhafazakar Parti içerisinde yeni bir liderlik yarışı başlayacak ve parti ekim ayında yeni liderini seçecek.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan bir sözcü de Johnson'ın bugün açıklama yapacağını belirtti.

Johnson'ın gün içerisinde istifa kararını açıklaması bekleniyor.

Bakanlar art arda istifa kararı aldı

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid ile Maliye Bakanı Rishi Sunak 5 Temmuz'da art arda istifa ettiklerini açıklamıştı.

Javid, artık vicdanen görevine devam edemeyeceğini ve Johnson'a güven duymadığı için istifa ettiğini belirtmişti.

Sağlık Bakanı'nın istifa kararından çok kısa bir süre sonra da Maliye Bakanı Sunak istifa ettiğini duyurmuştu.

İki bakanın istifa kararı, Johnson'ın, Muhafazakar Parti milletvekili ve partinin Grup Yöneticisi Chris Pincher'a yönelik taciz suçlamalarından haberdar olmasına rağmen kendisine verdiği görevden dolayı "son derece pişman" olduğu açıklamasının ardından gelmişti.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan daha önce yapılan açıklamada ise Johnson'ın Pincher'la ilgili taciz iddialarından haberdar olmadığı belirtilmişti. Ancak, daha sonra Johnson'ın, 2019'da dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde Pincher'la ilgili şikayetler hakkında bilgilendirildiği ortaya çıkmıştı.

Bakanların istifalarından hemen önce Johnson, Pincher'a verdiği görev nedeniyle özür dilemiş, büyük pişmanlık duyduğunu dile getirmişti.

Johnson'ın siyasi geleceği sorgulanıyordu

Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da Kovid-19 salgını sırasında karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle eleştiri ve istifa baskısı altındaydı.

Bu partilerden biri nedeniyle para cezası da alan Johnson, kendi partisinin bazı milletvekilleri ve muhalefet tarafından parlamentoya yalan söylemekle suçlanmıştı.

Lideri olduğu Muhafazakar Parti içinde 6 Haziran'da güven oylamasına gidilmiş ancak Johnson 148'e karşı 211 oyla kazanmıştı.

Parti içindeki güven oylamasını kazansa da Johnson'ın siyasi geleceğinin tehlikede olduğu yorumları yapılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tarım ve Orman Bakanlığı 'sorunsuz' Kurban Bayram'ı için çalışıyor

2022-07-03 12:07 - Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Mobil abone sayısı 87,4 milyona ulaştı

2022-07-03 12:44 - Ekonomi

Belçika'da maymun çiçeği vaka sayısı bir ayda üç kattan fazla arttı

2022-07-06 16:45 - Dünya

Basketbolda Türkiye liglerine Fenerbahçe damgası

2022-07-01 19:56 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Denizcilik Zirvesi'ne mesaj gönderdi

2022-07-01 13:10 - Gündem

Bozkurt'ta selin izlerini silme çalışmaları devam ediyor

2022-06-30 13:29 - Gündem

Doğal gazda temmuz tarifesi değişmedi

2022-07-01 09:41 - Ekonomi

BTC'den yılın ilk 6 ayında 106 milyon 982 bin 579 varil petrol aktı

2022-07-03 11:29 - Ekonomi

Milli atlet Ekaterina Guliyev'den altın madalya

2022-07-02 21:34 - Spor

Türkiye'de 5 ayda 719 kooperatif kuruldu

2022-07-01 14:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kremlin: Putin, Trump ile Moskova'da görüşmeye hazır

19:28 - Dünya

ABD'de İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen fenomenler sosyal medyada gündem oldu

19:12 - Dünya

Trump, Orta Doğu'da "harika" gelişmeler olabileceği beklentisini paylaştı

17:27 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Kuneytra iline baskın düzenledi

15:13 - Dünya

Halkın tepkisinden çekinen Arjantin, Netanyahu'nun ülkeyi ziyaret talebini geri çevirdi

13:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Çorum'da arazide çıkan yangın ormana sıçradı

20:22 - Gündem

Kilis'te Küresel Sumud Filosu'na destek

19:58 - Gündem

Kasımpaşa, Çaykur Rizespor'u mağlup etti

19:32 - Spor

Kremlin: Putin, Trump ile Moskova'da görüşmeye hazır

19:28 - Dünya

Konyaspor evinde kazandı

19:22 - Spor