İngiliz vekillerden Müslüman kadınlar için çağrı

İngiliz vekiller, İngiltere'deki çalışma hayatlarında eşitsizliklerle en fazla karşı karşıya kalan kesimin Müslüman kadınlar olduğunu bildirdi.

Dünya - 10 yıl önce

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nın Kadın ve Eşitlikler Komisyonu tarafından hazırlanan "Müslümanlar için Birleşik Krallık'ta İş Fırsatları" başlıklı raporda, İngiliz toplumunda ekonomik bakımdan en fazla dezavantajlı kesimin Müslüman kadınlar olduğunu kaydedildi.
Komisyonun raporunda, tüm diğer inanç ve etnik gruplara kıyasla çalışma hayatlarında Müslüman kadınların cinsiyetleri, etnik azınlıktan gelmeleri, inançları ve kültürleri nedeniyle en fazla ayrımcılığa maruz kalan kesimi oluşturduğu vurgulanarak, Müslüman kadınların işsiz kalma muhtemellığının da tüm kadınların geneline göre üç kat daha fazla olduğuna dikkat çekildi.
"İş arayan ya da işe giren Müslüman kadınlar özellikle eşitsizlik, ayrımcılık ve islamofobiden etkileniyor. Eğitim seviyeleri ve dil becerileri aynı olmasına rağmen Müslüman kadınların işsiz kalma muhtemellığı Hristiyan kadınlara göre yüzde 71 daha muhtemel." ifadesi kullanılan raporda, Müslüman kadınların iş görüşmelerinde inanç veya kültürel nedenlerle giydikleri kıyafetler sebebiyle ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığı bildirildi.
Komisyon üyeleri rapor kapsamında ayrıca İngiltere Kadın ve Eşitlik Bakanlığına yaptıkları çağrıda, hükümetin söz konusu eşitsizliğe ve ayrımcılığa çözüm bulması için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Raporun tavsiye kısmında da "Hükümet, iş yerlerinde Müslümanların karşı karşıya kaldığı eşitsizlikle mücadele etmeli. Bakanlar, eşitsizliklerle mücadele edecek bir planı bu yıl sonuna kadar devreye sokmalı." ifadesi kullanıldı.
Rapora ilişkin açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Maria Miller, Müslüman kadınların hedeflerinin desteklenmesi, üniversiteye girişlerinin iyileştirilmesi ve iş yerlerinde de ayrımcılıkla mücadele edilmesi çerçevesinde hükümetin doğrudan çalışmalarda bulunması gerektiğini belirterek, "Bu rapor, Müslümanların ülkedeki olumlu katkılarının altını çizerken her bir inanç ve farklı özgeçmişlere sahip insanlara fırsat eşitliği tanınması gerektiği ihtiyacına vurgu yapıyor." dedi.
Hükümetten rapordaki bulgulara yönelik yapılan açıklamada da "(Konuyla ilgili olarak) İlerleme kaydediyoruz. Örneğin, mevcut halde iş hayatında bulunan Müslüman kadınların oranı 2011 verilerine kıyasla yüzde 45 daha fazla. Ancak yapılması gereken daha fazla şey olduğunu biliyoruz." ifadesine yer verildi.
Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Bu sayının 2030 yılına kadar 5,5 milyona ulaşması öngörülüyor.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Organları hastalara umut olacak

2016-08-10 13:47 - Sağlık

AK Partili Kaynak, Batı ülkelerini eleştirdi

2016-08-06 19:37 - Siyaset

Himmetin 5'te 1'ini Gülen için toplamışlar

2016-08-09 19:08 - Gündem

Balyoz'un 'dokunulmaz' binbaşısı, FETÖ'nün darbeci albayı

2016-08-06 13:17 - Gündem

Rio 2016 heyacanını buradan takip edin

2016-08-08 16:12 - Spor

Fenerbahçe, Grasshoppers maçının bilet fiyatlarını açıkladı

2016-08-11 00:32 - Spor

Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi

2016-08-09 20:32 - Dünya

Gümüşhane’deki FETÖ/PDY operasyonu: 37 tutuklama

2016-08-08 11:17 - Genel

Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

2016-08-08 13:47 - Genel

Atalay Demirci, gözaltına alındı

2016-08-05 19:02 - Genel

İlgili Haberler

ABD yakıt ikmal uçakları nedeniyle İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşların aksadığı

17:43 - Dünya

ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir

17:37 - Dünya

Gazze'de İsrail saldırılarının mağduru çocuklar, acılarını ve gelecek hayallerini resimle anlat

15:37 - Dünya

Zaharova, Türkiye'den gelen barış girişimlerini dikkatle değerlendirdiklerini belirtti

15:22 - Dünya

İngiltere'de ağustosun ilk 11 gününde uzun vadeli ortalama yağış miktarının yüzde 6'sı alı

14:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İletişim Başkanlığı, "Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Medya Programı" düzenliyor

17:47 - Gündem

ABD yakıt ikmal uçakları nedeniyle İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşların aksadığı

17:43 - Dünya

ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir

17:37 - Dünya

Irak'ın petrol ihracatının ağustos ayında günlük 2 milyon varile ulaştığı açıklandı

16:42 - Ekonomi

Türkiye'ye bu yıl 245 "suçlu" iade edildi

16:38 - Gündem