?>

İngiliz posta servisi Royal Mail çalışanları yine iş bıraktı

İngiliz posta servisi Royal Mail çalışanları, maaş zammındaki anlaşmazlık nedeniyle iki günlük grev başlattı. Posta hizmeti çalışanları, ekim ve kasım boyunca da 19 gün greve gidecek.

Dünya - 3 yıl önce

Londra

Royal Mail'in yaklaşık 115 bin çalışanı, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında daha adil bir ücret artışı talebiyle iş bıraktı.

Başkent Londra'da Islington bölgesinde faaliyet gösteren Royal Mail binasının önünde toplanan çalışanlar, maaşlarına düşük zam oranlarını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Royal Mail'in hastalık ödeneği haklarını da ellerinden almaya çalıştığını söyleyen posta servisi çalışanları, çalışma koşullarının da iyileştirilmesi talebinde bulundu.

"Grev, işçilerin öfkesini yansıtıyor"

Greve giden işçileri temsil eden İletişim Çalışanları Sendikası (CWU) yaptığı açıklamada, grevlerin işçilerin öfkesini yansıttığına işaret ederek, "İngiltere'deki posta servisi çalışanları, artık işlerini, hanelere ve işletmelere sağladıkları hizmeti kurtarmak için hayatlarının mücadelesiyle karşı karşıya." ifadesini kullandı.

Royal Mail'den bir sözcü de daha fazla grevin şirketin mali durumunu daha da kötüleştireceği ve çalışanların iş güvenliğini tehdit edeceği uyarısında bulundu.

Sözcü, "Royal Mail günde 1 milyon sterlin kaybediyor ve değişen müşteri taleplerine yanıt olarak daha hızlı değişmesi gerekiyor. Rekabetçi bir pazarda faaliyet gösteriyoruz ve müşterilerimizin seçenekleri var." açıklamasında bulundu.

Posta servisi çalışanlarının ülke çapında başlattığı grev yarın da devam edecek.

Ekim ve kasımda 19 günlük yeni grev kararı alan Royal Mail çalışanları, ağustosta da greve giderek iş bırakmıştı.

Ülkede yıllık enflasyonun temmuzda yüzde 10,1'le son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından enflasyonun altında teklif edilen maaş zamları nedeniyle son haftalarda farklı sektörlerde çok sayıda işçi sendikası toplu grev kararları almıştı.

İş bırakma kararı alanlar arasında metro çalışanları, otobüs şoförleri ve UBER sürücüleri, öğretmenler, liman işçileri, ceza avukatları, sağlık çalışanları, temizlik işçileri, havacılık ve posta servisi çalışanları yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ukrayna: Sahte referandumlara karışanlar yargılanacak

2022-09-23 15:07 - Dünya

"Filenin Sultanları" son 16 turuna yükselmeyi garantiledi

2022-09-29 20:13 - Spor

Özgür müyüz? -Zeynep Kaya yazdı-

2022-09-28 07:20 - En Son Yazılar

Nevşehir'de aronya hasadı yapıldı

2022-09-29 17:44 - Ekonomi

Trabzon'da yapımı tamamlanan Şampiyonluk Anıtı açıldı

2022-09-27 15:20 - Spor

Almanya Başbakanı Scholz: Putin hata üstüne hata yapıyor

2022-09-28 14:06 - Dünya

MotoGP'de heyecan Tayland'da devam edecek

2022-09-30 10:04 - Spor

Sivasspor'da sakatlıklar can sıkıyor

2022-09-27 12:06 - Spor

Toyota, Rusya’daki fabrikasını kapattı

2022-09-23 17:00 - Ekonomi

ABD'den İranlıların internete erişimine yardımcı olacak adım

2022-09-23 18:55 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Zelenskiy'den Rusya zirvesi için Türkiye ile görüşme mesajı

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde deprem

06:52 - Gündem

Süleymaniye’deki Lahur Operasyonu ve Türkiye - İran - Bağdat - Erbil dinamikleri -Ömür Çelikdönmez yazdı-

02:39 - En Son Yazılar

Rusya, BMGK'de Gazze konusunda adım atılamamasından ABD'yi sorumlu tuttu

01:52 - Dünya

Rusya'da Hazar Denizi bölgesinde 6 büyüklüğünde deprem

00:42 - Dünya

Bodo/Glimt ve Pafos, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele edecek

00:27 - Spor