?>

İngiliz parlamentosunda 'Kaşıkçı' oturumu

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın arbedede öldüğü yönündeki iddiasının inandırıcı olmadığını söyledi.

Dünya - 7 yıl önce

LONDRA

İngiliz parlamentosunda Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkındaki yapılan özel oturumda konuşan Hunt, Suudi gazetecinin öldürülmesini en güçlü şekilde kınadıklarını belirterek, "Sorumlu herkesten hesap sorulmalı." ifadesini kullandı.

Hunt, "Kaşıkçı, yakın ilişkide olduğumuz bir hükümetin ajanları tarafından öldürüldü. Bir arbedede öldürüldüğü iddiası inandırıcı bir açıklama değil." diye konuştu.

"İngiltere'nin eylemleri, Suudi yetkililerin yapacakları nihai açıklamanın inandırıcılığına ve böyle bir şeyin bir daha yinelenmeyeceğine güvenmesine bağlı olacaktır." diyen Hunt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suudi Arabistan'dan İstanbul'a 15 Suudi yetkilinin yollanması emrini kim verdi? Riyad yönetimi Kaşıkçı'nın öldüğünü ilk olarak ne zaman öğrendi? Soruşturmacıların konsolosluğa girişi niçin geciktirildi? Kaşıkçı'nın naaşına ne oldu? Suudi Arabistan öldüğünü açıklamak için niye 17 gün bekledi?"

Hunt, İngiltere ile Suudi Arabistan arasında ticaret ve savunma alanında güçlü ilişkiler olduğunu belirterek, "Bu nedenle İngiltere konuya yaklaşırken ihtiyatlı olacaktır. Ancak okuduğumuz korkunç haberler doğru çıkarsa, bu değerlerimize kökten aykırı olacaktır, biz de buna göre hareket ederiz." görüşünü dile getirdi.

Muhalefetten bin Selman'a tepki

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Gölge Dışişleri Bakanı Emily Thornberry ise Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı cinayetten sorumlu tuttu.

"Bu cinayetin en kötü yanı şu ki, gerçekleşmesine hiçbirimiz şaşırmadık." ifadesini kullanan Thornberry, Muhammed bin Selman'ın önce Yemen siyasetinin mimarı olarak, ardından "veliaht olmasıyla ülkedeki idamların sayısını ikiye katlayarak, Lübnan Başbakanını kaçırıp istifaya zorlayarak ve kadın aktivistleri hapsedip kellerini vurmakla tehdit ederek" bugün yaşananların işaretini verdiğini söyledi.

Thornberry, "Bütün bunlar, hukukun üstünlüğüne, uluslararası sınırlara saygısı ve muhalefete hoşgörüsü olmayan bir adamı gösteriyor. Bütün bunlar, Cemal Kaşıkçı'nın sonunu hazırladı. Hükümet Veliaht Prensin gerçekte kim olduğunu anlamalı." ifadesini kullandı.

"Veliaht prens müttefiklerini ahmak yerine koyuyor. Yalanlarına inanılacağını varsayıyor. Bu kez böyle olmamalı." diyen Thornberry, İngiliz hükümetini Suudi yetkililer hakkında Magnitsky yaptırımlarını uygulamaya ve bu ülkeye silah satışını durdurmaya çağırdı.

Muhabir: Tayfun Salcı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye'ye 8 yeni okul

2018-10-20 02:02 - Dünya

İstanbul Barosu'nun başkanı belli oldu

2018-10-21 23:27 - Gündem

Nazilli'de lastik satış mağazasında korkutan yangın

2018-10-16 01:32 - Asayiş

Görme engelli Alman şarkıcı Türkçe şarkı söylemek istiyor

2018-10-17 19:27 - Çevre-Hayat

Mülteci ressam tablolarına Yemen halkının acılarını işliyor

2018-10-18 16:32 - Kültür Sanat

Türk bilim insanı Yıldız, öğrencilere NASA'dan seslendi

2018-10-18 00:02 - Teknoloji

'Kaşıkçı, Türkiye'yi yeni Ortadoğu'nun temeli olarak görüyordu'

2018-10-21 20:32 - Dünya

Düşen Özel Türk jetinin kaza ön raporu yayınlandı

2018-10-17 19:47 - Gündem

Söz 56. bölüm CANLI İZLE| SÖZ yeni bölüm izle, SÖZ Son Bölüm İZLE (SÖZ Ellialtıncı bölüm izle, )

2018-10-22 21:32 - Magazin

İngiliz parlamentosunda 'Kaşıkçı' oturumu

2018-10-23 01:02 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

21:38 - Dünya

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Birleşmiş Milletler'den ABD Dışişleri Bakanı Rubio'ya UNRWA cevapı

20:23 - Dünya

Gazze'deki hükümet halkı patlamamış mühimmatlar konusunda uyardı

18:57 - Dünya

Kamerun’da nihai seçim sonuçları beklenirken gerginlik tırmanıyor

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Lübnan'ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

21:38 - Dünya

Hopa Belediye Başkanı Cihan, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade verdi

21:13 - Gündem

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

20:48 - Asayiş

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Edremit Körfezi'nde etkili olan lodos balıkçı teknelerini batırdı

20:38 - Gündem