?>

İngiliz golcü futbolcu Rooney'den doğal yetenek itirafı

İngiltere Milli Takımı ve Manchester United tarihinin en skorer ismi Wayne Rooney, kendisini doğal yetenekli bir golcü olarak görmediğini söyledi.

Gündem - 5 yıl önce

Rooney, The Sunday Times gazetesindeki köşesi için yazdığı yazıda, "Dürüst olacağım ve belki de bu sizi şaşırtacak ama doğal yetenekli bir golcü değilim. Asla bir Gary Lineker veya Ruud van Nistelrooy olmadım. Manchester United ve İngiltere Milli Takımı için gol rekorlarına sahibim ve bununla gurur duyuyorum ama benden daha iyi 9 numaralar var." ifadelerini kullandı.

Rekorları ele geçirmesindeki en büyük etkenin zaman olduğunu vurgulayan 34 yaşındaki İngiliz forvet, "Doğal yetenekli bir skorer değilsem bu rekorları nasıl kırdım? Çünkü rekorları kırmak için çok zamanım oldu.

Manchester United için 13, milli takımda 15 yıl oynadım. Lionel Messi veya Cristiano Ronaldo, şu an United'a gelse muhtemelen bu rekoru 3-4 yılda kırardı. Geriye baktığımda daha fazla gol atmam gerektiğini düşünüyorum." yorumunu yaptı.

Milli formayla 32 golü bulunan Tottenham'ın 26 yaşındaki İngiliz forveti Harry Kane için övgü dolu sözler kullanan Rooney, "Harry Kane'in milli takımdaki rekorumu kırmasının uzun süreceğini düşünmüyorum.

Bu benim için gurur dolu bir an olacak. Bir takım kursam ilk tercih edeceğim oyuncu o olurdu. Asla bencil biri olmadım. Harry'nin bu noktaya ulaşması harika olur. Bobby Charlton, gol rekoru kırılana kadar 50 yıl bekledi. Umarım benim için bu kadar uzun sürmez." değerlendirmesinde bulundu.

Profesyonel kariyerine henüz 16 yaşındayken Everton formasıyla gelecek vadeden bir golcü olarak adım atan Rooney, daha sonra Manchester United ile ABD'nin DC United ekibinde top koşturdu.

Bu yılın başında İngiltere Championship ekibi Derby County'de futbolcu-antrenör olarak görev yapmaya başlayan Rooney, milli takımda 120 maçta 53 gol, Manchester United'da ise 559 karşılaşmada 253 golle en skorer oyuncu unvanlarını elinde bulunduruyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

2020-04-18 03:07 - Asayiş

MEB solunum cihazı üretti

2020-04-16 12:32 - Sağlık

Çernobil'deki radyoaktif toz Türkiye'yi etkilemiyor

2020-04-15 16:35 - Sağlık

İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi

2020-04-15 03:47 - Gündem

31 ildeki giriş çıkış kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı

2020-04-19 00:02 - Asayiş

Koronavirüsü yenen doktor alkışlarla görevine döndü

2020-04-13 15:57 - Sağlık

Schneider Electric Türkiye'de atama

2020-04-14 14:23 - Ekonomi

Gönüllülerin ürettiği maskeler köylere dağıtılıyor

2020-04-13 19:07 - Çevre-Hayat

Kuru incir ihracatında artış eğilimi devam ediyor

2020-04-14 17:27 - Ekonomi

Barack Obama'dan eski yardımcısı Joe Biden'a destek

2020-04-14 23:47 - Dünya

İlgili Haberler

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

18:33 - Gündem

SOLOTÜRK Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılında gösteri uçuşu yaptı

17:28 - Gündem

Aydın'da ziraat alanı ve makilikteki yangına müdahale ediliyor

17:23 - Gündem

Giresun'da kahverengi kokarcayla mücadele için 55 bini aşkın samuray arısı doğaya salındı

16:58 - Gündem

Ege Denizi için fırtına uyarısı

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı

18:33 - Gündem

ABD'nin B-2 gizli bombardıman uçaklarının Guam Adası'na doğru hareket ettiği iddia edildi

18:28 - Dünya

İsveç ve İngiltere'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

18:13 - Dünya

Muslim Tech Fest, Londra'da kapılarını açtı

17:48 - Ekonomi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ukrayna topraklarında bugün 695 bin Rus askeri var

17:43 - Dünya