İngiliz basını May'i hedef tahtasına koydu

İngiliz basını, erken genel seçim sürecinde büyük destek verdiği Başbakan May’i sandık başarısızlığının ardından hedef tahtasına yerleştirdi.

Genel - 9 yıl önce

LONDRA (AA) - Başbakan Theresa May’e en büyük desteği veren gazeteler arasında yer alan Daily Mail, İngiliz liderin "büyük kumarının geri teptiği"ni yazdı. May'in liderliğini yaptığı Muhafazakar Partinin hükümet kuracak çoğunluğa erişememesinin, Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisinin de büyük bir çıkış yapmasının ülkeyi "uçurumun kenarına" getirdiğini savunan gazete, Brexit müzakerelerinin de tehlikeye girdiğini duyurdu.
Dünkü manşetinde Corbyn'i çöp tenekesinde gösteren bir resmi birinci sayfasında kullanan The Sun gazetesi de bugünkü manşetinde May’i hedef aldı. May’in adıyla bir kelime oyunu yapan gazete, "Theresa Dismay (hayalkırıklığı)" manşetini attı. The Sun da seçim sonuçlarının kaos anlamına gelecek bir azınlık hükümetini gösterdiğini ve bunun da Brexit müzakerelerini tehlikeye atacağını öne çıkardı.
Muhafazakar Partili eski Maliye Bakanı George Osborne'un genel yayın yönetmenliğini yaptığı Evening Standard gazetesi başyazısında, seçim sonuçlarının azınlık hükümetini gösterdiği görüşünü aktardı. Gazete, May'in Kuzey İrlanda merkezli Demokratik Birlik Partisinin (DUP) desteği ile bir azınlık hükümeti kuracağını ancak bu hükümetin "göreve gelse de, iktidar olamayacağını" yazdı.
Evening Standard'a göre, May’in azınlık hükümeti, 10 milletvekiline sahip DUP’un kaprislerine mahkum olacak ve "Londra’yı etkileyen kararlar Belfast'ta alınacak." Gazete, bunun sürdürülebilir bir senaryo olmadığı değerlendirmesinde bulundu.
Seçim sürecinde May'i destekleyen bir diğer gazete The Daily Telegraph da bugün "İngiltere kaosa oy verdi" manşetiyle çıktı.
The Times gazetesi ise seçim sonuçlarını May için "kabus" diye nitelendirerek, başbakanın küçük düştüğünü yazdı.
Ülkede dün yapılan genel seçimde Muhafazakar Parti hükümet kurmaya yetecek 326 milletvekiline ulaşamadı. Henüz 650 milletvekilinden 649'nun belli olduğu seçimde parti 318 milletvekili çıkarabilmiş durumda. İşçi Partisi ise 232 olan milletvekili sayısını 261'e çıkardı.

Muhabir: Tayfun Salcı

Haftanın Öne Çıkanları

'Uyuşturucu suçu sabitlenen kişi halk kahramanı gibi gösterilmez'

2017-06-07 22:47 - Siyaset

Pentagon: Katar’daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımız yok

2017-06-06 00:17 - Genel

Adalet Bakanı Bozdağ: Türk milletinin aklıyla alay edercesine inkar ediyorlar

2017-06-02 17:59 - Genel

'Trump yönetimi FBI hakkında yalan söyledi'

2017-06-08 21:02 - Dünya

FETÖ şüphelilerini 'ağlayan çocuk' yakalatmış

2017-06-03 16:47 - Gündem

Arı sütü hasadını ev hanımları yapıyor

2017-06-04 16:22 - Gündem

Altının gram fiyatı 146 liranın üzerinde

2017-06-06 13:37 - Ekonomi

Muhtarların sosyal güvenlik statüleri güncellendi

2017-06-05 16:05 - Genel

Antalya’da damat cinneti: 2 ölü, 2 yaralı

2017-06-02 18:32 - Asayiş

Darbeciler 'SMS' ile darbe emri vermiş

2017-06-03 17:32 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya