?>

IMF: ABD ekonomisinin ilave bir mali pakete ihtiyacı var

IMF, Kovid-19 salgınının etkilerine karşı ABD ekonomisinin ilave bir mali pakete ihtiyaç duyacağını, genişletilmiş varlık alımları ve daha açık sözlü yönlendirme dahil olmak üzere Fed için daha fazla eylem alanı görüldüğünü bildirdi.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

Uluslararası Para Fonundan (IMF) yapılan açıklamada, ABD'ye ilişkin 4. madde görüşmelerinin tamamlandığı belirtildi.

ABD ekonomisine ilişkin görünümün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasıyla önemli ölçüde değiştiğine dikkat çekilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6,6 daralmasının ve 2021'de ise yüzde 3,9'luk büyüme göstermesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ekonomiye yönelik bu benzeri görülmemiş şoka karşı güçlü ve proaktif bir yanıt verildiği, hükümetin hane halkı, işletmeler ile yerel yönetimlere destek sağlanması için hızla hareket ettiği ve bu mali çabaların önemli bir maliyeti de beraberinde getirdiği ifade edildi.

Federal borç 2020 sonuna kadar GSYH'nin yüzde 100'üne yaklaşacak

Federal hükümetin bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının bu yıl yüzde 16'ya yükselmesinin öngörüldüğüne işaret edilen açıklamada, federal borcun ise yıl sonuna kadar GSYH'nin yüzde 100'üne yaklaşmasının beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, ABD Merkez Bankasının (Fed) da salgının boyutu netleştikçe hızla önlemler aldığı anımsatılarak, IMF icra direktörlerinin büyük ölçüde ilave bir mali pakete ihtiyaç duyulacağı konusunda hem fikir olduğu belirtildi.

Fed'in, krizin erken aşamasındaki kararlı müdahalesinin IMF icra direktörlerince takdir topladığı vurgulanarak, "Enflasyon ve istihdam muhtemelen uzun bir süre hedeflerin altında kalacaktır. İcra direktörleri, finansal istikrara yönelik potansiyel riskleri yakından izlerken, genişletilmiş varlık alımları ve daha açık sözlü yönlendirme dahil olmak üzere daha fazla eylem alanı gördü." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Spor spikeri Emre Gönlüşen son yolculuğuna uğurlandı

2020-08-10 19:57 - Gündem

TESK'ten 'Kantinlerden 1 yıl kira alınmasın' talebi

2020-08-06 14:02 - Gündem

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden Selçuk Yula

2020-08-06 16:43 - Spor

Altın fiyatlarında rekorlar devam ediyor

2020-08-05 13:42 - Ekonomi

Lübnan Savunma Bakanı: Sorumlular cezalandırılacak

2020-08-05 18:03 - Dünya

Rusya'da, ipotek oranlarının yüzde 7,5'e düşeceği tahmin ediliyor

2020-08-07 07:26 - Ekonomi

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 20 yaralı

2020-08-07 11:42 - Asayiş

AB seyahat listesini güncelledi

2020-08-07 23:22 - Dünya

Futbolda birinci transfer ve tescil dönemi başladı

2020-08-04 13:07 - Spor

Spor spikeri Emre Gönlüşen hayatını kaybetti

2020-08-09 22:02 - Spor

İlgili Haberler

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

BM Genel Sekreteri Guterres, bazı ülkelerin Mayın Yasağı Sözleşmesi’nden çekilmesinden endişe ediyor

00:00 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Trump: İran'da nükleer silah görmek istemiyorum ve bunun için gerekli adımları atıyoruz

00:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

01:03 - Özel Haber