?>

İmamoğlu'ndan destekçisine ziyaret

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ'da kampanyasına destek olan kadını ziyaret etti.

Siyaset - 7 yıl önce

Tekirdağ

Makyöz Göknur Damat'ı iş yerinde ziyaret eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Damat'ın kanseri yenmiş arkasında hikayesi olan bir kişi olduğunu söyledi.

Göknur Damat'ın İstanbul'da yaşamamasına rağmen kampanyasına destek olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Sevgili Göknur hür iradesiyle aklıyla fikriyle bir karar vermiş. Birine destek oluyor. Diyor ki 'ben onun olmasını istiyorum'. İstanbul'da yaşamıyor olabilir ama bir tercihte bulunuyor. Bir dekont paylaşıyor. Güzel de bir mesaj var. 'Her şey çok güzel olacak' diyor. Ne var bunda. Birini mi kötüledi, birine mi hakaret etti. Bir şey mi yaptı? O bakımdan toplum vicdanı dediğimiz şey çok önemli.

Neticesinde Göknur bir saldırıya uğruyor. Niye? Öyle bir hale getirilmiş ki toplum, sosyal medya üzerinden yayılan ve yaydırılan birtakım öfkeler, hakaretler, belki onun etkisi altında kalan birisi. Belki onu yapanlardan birisi, bilemem ama gerçekten hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıya geliyor. Allah korumuş, annesine babasına, kendisine geçmiş olsun diyorum. Hepimiz sözlerimize dikkat edeceğiz. Bu konuda elini kolunu sallayan insanlar elini kolunu sallaya sallaya öyle sağda solda gezemeyecek."

Bir gazetecinin sorusu üzerine, bazı sanatçıların kendisine destek vermesine ilişkin eleştirilerin uygun olmadığını belirten İmamoğlu, herkesin hür iradesi olduğunu söyledi.

Türkiye'de demokrasi sorunu olduğunu, bunun konuşulması gerektiğini savunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sanatçı ne diyor destek oluyor, 'her şey çok güzel olacak' diyor. Kendi yaşadığı şehirdeki beklentiler adına bize destek oluyor. Bunun dalkavuklukla ne alakası var? Şimdi eski sayfaları mı çevirelim, eski sayfaları çevirip, sporcuların, sanatçıların yaptığı işleri kampanyaları mı konuşalım? Bu olmaz. Çok yazık. Siyaset adına koca koca insanlar kötü sözler, kötü laflar söylememeli. Topluma yazık ediyorlar. Bu işi bitirmek lazım. Herkes işine baksın. Türkiye'de demokrasi sorunu yaşanıyor. Türkiye'de yapılmış ve kazanılmış bir seçim başka boyuta taşındı. Bunu konuşsunlar ya da Türkiye'nin ekonomik sorunlarını konuşsunlar. Bıraksınlar bu işleri. Sanatçılar dünden daha cesur olacak. Korkutarak, ürküterek, işinden ederek kimse kimsenin sesini kısamaz."

"Siyasete alet olmak istemiyorum"

Göknur Damat da siyasete alet olmak istemediğini, mesleki başarısı ile ön plana çıkmak istediğini söyledi.

Kanserle mücadelesindeki başarısıyla, mesleki başarılarıyla gündeme gelmek istediğini ifade eden Damat, "Ben siyasetçi değilim. Ben makyözüm, benim burada küçük bir dünyam var, şampiyonluklarım var, bunların konuşulması gerekiyor. Kanser hastalığına yakalandım. Kanser hastalarının tüm Türkiye'de elçisi oldum. Sayın Cumhurbaşkanımın yanına gittim, onun yanında olmaktan da gurur duyduğumu her zaman söyledim." diye konuştu.

Sosyal medyadaki saldırıların ardından evinin sokağında da bıçaklı saldırıya uğradığını belirten Damat, toplumsal barış istediğini dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB vatandaşlarının yüzde 43'ü aşırı sağı tehdit olarak görüyor

2019-05-13 15:17 - Dünya

Dışişlerinden Yunanistan'a tepki

2019-05-12 13:52 - Siyaset

Küçük Furkan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumuna getirildi

2019-05-06 20:52 - Asayiş

9 euroluk geliriyle yetim oğlu ve torununa bakıyor

2019-05-10 17:37 - Dünya

'Seçim, İstanbul'un şaibesiz bir şekilde yoluna devam etmesi için ortaya çıktı'

2019-05-07 20:12 - Siyaset

Yumurta kabuklarını sanat eserine dönüştürüyor

2019-05-10 17:52 - Çevre-Hayat

Arhavi’de çay fabrikası çalışanlarından eylem

2019-05-09 02:47 - Ekonomi

'Çiftlik Bank' sanıkları hakim karşısında

2019-05-10 16:37 - Gündem

Uğurlu öğrenci, İtalya’dan dünya birinciliği ile döndü

2019-05-13 16:02 - Gündem

Uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 14 gözaltı

2019-05-10 14:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürek yüreğe verdiğimiz müddetçe bulunduğumuz asra Türk dünyasının mührünü vuracağımızdan eminiz

19:09 - Siyaset

Türkiye ile Özbekistan arasında anlaşmalar imzalandı

19:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz

19:32 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Salih ile bir araya geldi

18:08 - Siyaset

MHP'nin "Siyaset ve Liderlik Okulu"na 8 Mart'a kadar başvurulabilecek

17:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin UEFA geliri yaklaşık 19,5 milyon avro

11:18 - Spor

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi Aralık 2025'te aylık yüzde 0,78, yıllık yüzde 35,11 arttı

11:08 - Ekonomi

Endonezya'daki toprak kaymasında ölü sayısı 55'e yükseldi

11:03 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybetti

10:57 - Dünya

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasının duruşması dördüncü gününde sürüyor

10:53 - Gündem