?>

İlk kez milli maç heyecanının yaşanacağı Diyarbakır'da hazırlıklarda sona gelindi

A Milli Futbol Takımı'nın İskoçya ile 16 Kasım Çarşamba günü yapacağı özel maça ev sahipliği yapacak Diyarbakır'da hazırlıklarda sona gelindi.

Spor - 3 yıl önce

Diyarbakir

İlk kez milli maç heyecanının yaşanacağı Diyarbakır'da 2 otel, A Milli Futbol Takımı ile İskoçya Milli Takımı kafilesi için hazır hale getirildi.

İskoçya Milli Takımı bu gece kente gelerek, otele yerleşecek. A Milli Futbol Takımı kafilesi ise yarın kente gelecek.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu özel karşılaşma öncesi hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Uslu, iki takım arasındaki özel maça ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Türkiye'nin değişik illerinden bu müsabakaya gelmek isteyen müthiş bir taraftar yoğunluğumuz var. Biletlerimizin hepsi tükenmiş durumda. Bu organizasyon Diyarbakır'ımıza çok yakıştı." dedi.

Diyarbakır'ın bundan sonra da böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasını istediklerini dile getiren Uslu, hazırlıkların tamamlandığını, son kontrolleri yaptıklarını kaydetti.

Misafir takımın taraftarı için de statta yer ayrıldığını anlatan Uslu, "1100-1200 İskoçya taraftarı gelecek, onları da bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İki takımı konuk edecek oteller hazır

İskoçya Milli Takım kafilesini ağırlayacak otelin genel müdürü Hava Doğan ise son hazırlıkları yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Otelde şu anda yer yok. 3 gün boyunca oteli İskoçya takımının konaklaması için kapattık. Yaklaşık 70 misafir ağırlayacağız. Onun heyecanını yaşıyoruz. Otelimizde yöneticiler ve takım konaklayacak. Bu tarz organizasyonlar şehre hareket katıyor. Sadece konaklama sektörü olarak değil, bütün esnaf bundan faydalanacaktır."

A Milli Takımı kafilesinin kalacağı otelin genel müdürü Sercan Altun da 90 kişilik kafileyi otellerinde 2 gün ağırlayacaklarını dile getirdi.

Tüm personel ile bunun heyecanını yaşadıklarını anlatan Altun, "Otelimiz 15-16 Kasım'da dolu. Şehir olarak da baktığımızda otellerde doluluğun yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyleyebiliriz. Gelecek olan misafirlerimizin bir an önce rezervasyonlarını yaptırması gerekir. Şehir olarak haraketli günler bizi bekliyor. Şehirde de otelde de bayram havası olduğunu söyleyebiliriz. Misafirlerimizi en iyi bir şekilde ağırlayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünya Kupası'nın son "Altın Top"u Modric'in

2022-11-09 11:48 - Spor

Bakan Yanık: Darülaceze Sosyal Hizmet Şehrinin dünyada örneği yok

2022-11-09 00:16 - Gündem

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ömüraliyev, TDT Genel Sekreteri oldu

2022-11-11 11:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

2022-11-11 12:43 - Siyaset

Beyoğlu'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden anne ve kızının cenaze namazı kılındı

2022-11-14 19:02 - Gündem

Suudi Arabistan: Türkiye ile doğrudan yatırımın teşviki için görüşüyoruz

2022-11-08 22:39 - Dünya

Dünya Kupası'nın eğlenceli yüzü: Maskotlar

2022-11-13 12:21 - Magazin

ABD ara seçimlerinde Senato ve Temsilciler Meclisinde çoğunluk henüz netleşmedi

2022-11-09 09:33 - Dünya

Cerrahi simülasyon eğitimi göz ameliyatlarındaki başarıyı artırıyor

2022-11-09 12:16 - Sağlık

İstek parça cinayetinin şüphelileri için "ağırlaştırılmış müebbet hapis" istendi

2022-11-14 10:02 - Gündem

İlgili Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında zorlansa da 3 puana uzandı

23:07 - Spor

Galatasaray, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

22:13 - Spor

İstanbul’da Masterler Türkiye Kros Şampiyonası yapıldı

20:42 - Spor

Eyüpspor ile Fatih Karagümrük berabere kaldı

19:23 - Spor

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için acil uluslararası müdahale yap

00:07 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş