İliç Millet Bahçesi su kayağı ve tekne turu yapmak isteyenleri ağırlıyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde baraja kıyısı bulunan İliç Millet Bahçesi, tekne turu, su kayağı, kano keyfi yapmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor

Çevre - Seyahat - 4 yıl önce

Erzincan
Kent merkezine 116 kilometre uzaklıktaki ilçede kaymakamlık ve belediyenin ortak yürüttüğü yaklaşık 85 milyon liralık projeyle İliç Barajı bölgesinde kurulan millet bahçesi, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.
Karasu Nehri üzerindeki barajın çevresinde, ilk etabı yapılan ve 3 etabı daha bulunan projede, 160 dönüm arazi üzerine kurulu millet bahçesine gelen misafirler, Kaymakamlığa ait tekneyle çıktıkları turda Aydınlık Kanyonu'nu ve bölgenin doğasını görme imkanı buluyor.

Turistik Doğu Ekspres Treni'nin de 3 saat mola verdiği ilçeye gelen misafirler, barajda su kayağı ve kano da yapıyor.
İliç Kaymakamı Cüneyt Demirkol, Millet Bahçesi Projesi'nin yapımına 2018'de başladıklarını, barajda su sporlarının yapıldığını ve bölgenin turistik bir yer haline geldiğini söyledi.

Projenin gelecek yıllarda 3 etaplı bir çalışmayla genişleyeceğini ifade eden Demirkol, şu değerlendirmede bulundu:
"Doğu Ekspresi burada 3 saat bekliyor. Trende masalsı yolculuk yapanlar, ziplineden tutun da kanoya kadar çeşitli su sporları ile vakit geçirecek.
Millet bahçemiz, Türkiye'de tekne turunun olduğu ve baraj gölü ile bir araya gelen ilk ve tek örnek olarak ön plana çıkıyor. Teknemiz kaymakamlığımız bünyesinde hem yerli hem de yabancı turistlere hizmet veriyor.
Proje tamamlandığında baraj gölü üzerinde millet bahçesi ile bir araya gelen, tekne turların yapıldığı su sporların yapıldığı ilk ve tek özellikli millet bahçesi olacak."

Demirkol, Aydınlık Kanyon'u görmek için bölgeye gelen yerli turist sayısında önemli bir artış görüldüğünü belirtti.

"Teknelerimizle günlük en az 10 tur gerçekleştiriliyor"

İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz de projelerinin sadece doğal güzellikleri kapsamadığını, yöresel ürünlerin de gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtımının yapıldığını anlattı.

Tekne turlarına yoğun ilginin atılan adımların ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini ifade eden Gürbüz, "Buraya gelen turist ve ziyaretçiler için teknelerimizle günlük en az 10 tur gerçekleştiriliyor. Şu an hedefimiz, ikinci bir tekne daha almak. İlçemizin nüfusunun yüzde 60'ı gençlerden oluşması dolayısıyla millet bahçesinin de o kadar önemi var. Gençliğin bulunduğu yerde sosyal faaliyetler de olur. Bu nedenle millet bahçesi bizim için önemlidir. İnşallah en kısa sürede projenin diğer etaplarını da tamamlayacağız." diye konuştu.

Gürbüz, ilçede turizme yönelik yatırımlarının süreceğini söyledi.
Tekne turuna katılan Hava Tazegül de arkadaşlarıyla çok eğlendiklerini belirterek, herkesi bölgedeki güzellikleri görmeye davet etti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejiminin Halep kırsalındaki saldırısında 2 çocuk öldü

2022-07-30 21:22 - Dünya

Eymen ez-Zevahiri: Göz doktorluğundan El-Kaide liderliğine

2022-08-02 13:24 - Dünya

Malezya Dışişleri Bakanı Abdullah, 'Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirme' mesajı ver

2022-08-04 10:53 - Dünya

Macron ve Bin Selman, Ukrayna savaşı ve İran nükleer anlaşmasını görüştü

2022-07-29 21:34 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni hicri yıl mesajı

2022-07-30 00:32 - İslam-Hayat - Safer 1448

Batılı ülkeleri suçlayan Rusya, Ukrayna'daki hedeflerinden vazgeçmeyeceğini yineledi

2022-07-30 07:44 - Dünya

Pelosi'nin ziyareti öncesi Okinawa'daki ABD üssünden savaş uçakları kalktı

2022-08-02 17:35 - Dünya

Arthur Masuaku resmen Beşiktaş'ta

2022-08-02 17:41 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih'i kabul etti

2022-08-02 17:46 - Gündem

BM'den ‘dünyanın en fazla mülteci barındıran ülkesi’ Türkiye'ye teşekkür

2022-07-30 09:53 - Dünya

İlgili Haberler

AJet'ten gençlere yurt dışı uçuşlarda yüzde 20 indirim

11:43 - Çevre - Seyahat

Erzurum-Rize arasındaki yolculuk süresini kısaltacak tünellerin yapımı sürüyor

17:37 - Çevre - Seyahat

Anadolu Otoyolu Kocaeli kesimi İstanbul yönü üstyapı çalışması için trafiğe kapatılacak

12:33 - Çevre - Seyahat

Üsküdar'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

19:08 - Çevre - Seyahat

AJet'ten yurt içi uçak biletlerinde yüzde 30 indirim kampanyası

12:33 - Çevre - Seyahat

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor