İlham Aliyev: Ermenistan yönetimi, Soros Vakfı'nın etkisi altında

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycana karşı saldırgan tutumuyla dikkat çeken Ermenistan yönetiminin Soros Vakfı'nın etkisi altında olduğunu söyledi

Özel Haber - 6 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mevcüt Ermenistan yönetiminin Milyarder iş adamı George Soros'un dünya genelinde kurucusu olduğu Soros Vakfı'nın etkisi altında olduğunu söyledi.
Azerbaycan'ın Balaken bölgesine ziyareti sırasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan yönetiminin Azerbaycan'a karşı saldırgan tutumunu ve bölgedeki güvenlik ve barışın bozulmasıyla ilgili faaliyetlerini sert eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermenistan'ın şu anki yönetiminin Soros Vakfı'nın etkisi altındaki insanlardan oluşması hiç kimse için bir sır değil... Sadece onların özgeçmişlerine göz atınız: Bugün Ermenistan'da hükümet, parlamento, yargı ve diğer sorumlu kurumlarda çalışan birçok kişi Soros Vakfı ve buna yakın kuruluşlarda görev yapan kişiler olmakta. Ermenistan'da gerçekleşen "devrim"in, Soros ve ona yakın çevrelerin bir başka provokasyonu olduğu apaçık ortada" dedi.
"SOSROS VAKFI'NIN ERMENİSTAN'A YARDIMLARI TESADÜF DEĞİL!.."
Aliyev sözlerine şöyle devam etti: “Doğru, Ermeni halkı, önceki hükümetten nefret ediyordu ve bunu gizlemedi. Eski Ermenistan yönetimi de bunu hak ediyor. Ancak onun yerine gelen grup, önceki hükümetten çok farklı değil. Soros Vakfı'nın son zamanlarda Ermenistan'a pandemi ile bağlantılı olarak 600 bin dolar tutarında mali yardım sağlaması da tesadüf değil. Başka hangi ülkeye yardım ettiler? Eski Sovyet cumhuriyetlerinin hiç birisine. Azerbaycan'a yardım edildi mi? Edilmedi."
"AZERBAYCAN'DA GENÇLERİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞTILAR... KOVULDULAR!.."
Azerbaycan'ın Soros Vakfı ile ciddi mücadele ettiğine dikkat çeken Aliyev, "Çünkü burada provokasyonlara girdiler ve gençlerin zihinlerini zehirlediler. Gençleri devletlerine karşı kışkırtmaya çalıştılar. Bu nedenle kovuldular. Ancak Ermenistan'da kanatlarını açıyorlar ve bunun açık bir bağış olduğunu da gizlemiyorlar. Ermenistan'ın bugünkü yönetimi gizlice Soros Vakfı'ndan para aldığını, temsilcileri olduğunu ve emirlerini yerine getirdiğini biliyoruz. Bu nedenle, bugün Soros Vakfı Ermeni yönetimine açıkça 600 bin dolar bağışta bulundu" diyerek Ermenistan'ın da üye olduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkelerinin bunu dikkate alması gerektiğini kaydetti.
.
Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ikinci sabah namazı da büyük coşkuyla eda edildi

2020-07-26 10:22 - Gündem

TTK'de kömür satışından yılın ilk yarısında 96 milyon lira gelir

2020-07-30 14:39 - Ekonomi

Marmara'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde

2020-07-31 13:22 - Gündem

Bayramda da 'güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlanmalı' önerisi

2020-07-28 17:47 - Genel

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Bayramlar güzelliklerin paylaşılmasına vesile

2020-07-31 14:47 - Genel

Fatih Karagümrük 36 yıllık hasreti bitirme peşinde

2020-07-29 16:12 - Spor

Barış Pınarı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2020-07-26 15:57 - Dünya

Yargı reform adımlarıyla güçleniyor

2020-07-29 16:14 - Gündem

Keçiören'de evsel atıklar “Alo Çöp Acil“ ile toplanıyor

2020-07-26 16:02 - Ekonomi

'Şerefli ve ağır bir yük omuzlarımızda'

2020-07-26 16:33 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya