İletişim Başkanlığı, "Yeni İletişim Teknolojileri ve Aile" el kitabı hazırladı

Kitabın takdim yazısında alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı akımlardan, değerlerimizi aşındıran düşüncelerden ve aile ile toplum yapımızı tehdit eden anlayıştan korumak, hepimizin ortak vazifesi." ifadesini kullandı

Medya - 2 ay önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan, dijital ortamlarda karşılaşılabilecek risklere karşı toplumsal farkındalığın artırılması, aile içi iletişimin güçlendirilmesi, çocukların dijital ortamlarda korunması ve ebeveynlere rehberlik etmesi amacıyla "Yeni İletişim Teknolojileri ve Aile" el kitabı yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdim yazısını kaleme aldığı eserde, yeni iletişim teknolojilerinin aile yapısı üzerindeki etkileri kapsamlı bir bakış açısıyla ele alınırken aile içi iletişimin önemine de dikkat çekiliyor.
"Yeni İletişim Teknolojileri Çağında Çocuk Olmak", "Yeni İletişim Teknolojilerinin Gelişimiyle Değişen Ebeveynlik Rolleri" ve "Yeni İletişim Teknolojileri ve Dijital Ebeveynlik Konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sunduğu Hizmetler" bölümlerinden oluşan kitap, teknolojinin sunduğu fırsatlardan bilinçli bir şekilde yararlanma ve dijital dünyanın risklerine karşı bilinçli hareket etme konusunda ailelere yol gösteriyor, önemli bir rehber niteliği taşıyor.
Yeni iletişim teknolojilerinin sunduğu fırsatlarla birlikte risk ve tehditlerine de dikkat çekilen çalışmada, teknoloji bağımlılığından siber zorbalığa, kişisel veri ihlalinden dijital okuryazarlığa kadar pek çok güncel konu aile merkezli bir yaklaşımla ele alınıyor.
Aile içi iletişimin ve aile bireyleri arasındaki bağların güçlendirilmesine yönelik atılacak adımların değerlendirildiği eserde, teknolojik gelişmelerin aile hayatı üzerindeki etkileri ile bu süreçte ortaya çıkan güncel sorunlar tartışılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitabın takdim yazısında, ailenin, medeniyetin değerlerini nesilden nesle aktaran, toplumsal yapının temelini oluşturan en kadim ve en güçlü müessese olduğunu ve toplumun özünü, cevherini oluşturduğunu ifade etti.
İnsanın hayata dair kavramları ve duygusal değerleri ilk olarak aile ortamında öğrendiğini belirten Erdoğan, merhamet, şefkat ve empatinin aile içinde kazanıldığını vurguladı.
Sevgi, saygı ve kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan ailenin, aynı zamanda milli ve manevi değerlerin çocuklara öğretilmesinde de önemli bir role sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, "İnsan için aile, kendini güvende hissettiği en sağlam sığınak ve en güvenli limandır." ifadesini kullandı.
Erdoğan, son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte hayatın birçok alanında önemli değişim ve dönüşümler yaşandığını, ailenin de bu dijital dönüşümlerden etkilendiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı akımlardan, değerlerimizi aşındıran düşüncelerden ve aile ile toplum yapımızı tehdit eden her türlü anlayıştan korumak, hepimizin ortak vazifesidir. Böyle bir dönemde aile kurumumuzu daha da güçlendirmek, nesillerimiz arasındaki bağları kuvvetlendirmek ve toplumsal dayanışmamızı pekiştirmek amacıyla 2025'te ilan ettiğimiz 'Aile Yılı'nı büyük bir kararlılık ve heyecanla sürdürüyoruz."
Aileyle ilgili 2025 yılında çok sayıda çalışmayı hayata geçirdiklerini hatırlatan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Aile politikalarının uzun vadeli, bütüncül ve sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirilmesi amacıyla 2026-2035 dönemini de Aile ve Nüfus 10 Yılı olarak ilan ettik. Bu kapsamda, 'güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum' anlayışıyla hareket ederek aile kurumunu korumaya, güçlendirmeye ve gelecek nesillere sağlam bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi, güçlü aileler üzerine inşa edilmiş güçlü bir toplumla el birliği içinde hayata geçireceğiz."
"Yeni İletişim Teknolojileri ve Aile" el kitabına, "https://yayinlar.iletisim.gov.tr/uploads/iletisim-teknolojileri-aile.pdf" web adresinden ulaşılabilecek.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

KKTC Dışişleri Bakanlığından Avrupa Parlamentosunun 2025 Yılı Türkiye Raporu'na tepki

2026-06-18 22:13 - Dünya

Merhamet gösteren karşılaşmalar -Arzu Leyal yazdı-

2026-06-21 08:44 - En Son Yazılar

Merhamet gösteren bekleyişler -Arzu Leyal yazdı-

2026-06-17 08:09 - En Son Yazılar

‘Cer-Kes’ Fenomeni: Volga-Don arasındaki büyük coğrafi sınır Avrasya kabilelerine ve halklarına nasıl isim verdi? -Albert Gadzhaev, Karaçay-Çerkesya'dan yazdı-

2026-06-23 09:03 - En Son Yazılar

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne 124 işçi alınacak

2026-06-22 08:48 - Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 6 ayda 10 milyar 880 milyon lira SED ödemesi yaptı

2026-06-20 11:30 - Gündem

Mehmet Görmez: Sarıklı, cübbeli kardeşlerimiz dini zehirliyor -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2026-06-20 07:14 - En Son Yazılar

İran, Hürmüz Boğazı’nın kapatılacağını açıkladı

2026-06-20 16:47 - Dünya

Karadeniz’de küresel savaş tehdidi: Ukrayna krizi, NATO’nun sınavı ve Türkiye’nin stratejik rolü -Abdurrahman Berkcan yazdı-

2026-06-20 00:49 - En Son Yazılar

Kod adı: Çift başlı kartal -Emin Batur yazdı-

2026-06-23 13:05 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Medya

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

19:23 - Medya

Yunan Kathimerini gazetesi: Mekke Anlaşması Yunanistan'ın bölgesel planlarına zarar veriyor

18:02 - Medya

İsrail basını: 'Bölgesel savunma birimleri', ordu içinde bağımsız bir güç gibi hareket ediyor

23:57 - Medya

Günün Manşetleri

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

TÜİK haziran ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

10:42 - Ekonomi

Lozan'ın Gölgesinde: Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor