İletişim Başkanı Duran'dan "2. İletişim Şurası"na ilişkin açıklama

İletişim Başkanı Duran, "2. İletişim Şurası"nı düzenlemelerindeki temel amacın, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu riskleri yönetmek ve Türkiye'nin stratejik iletişim vizyonunu ortaya koymak olduğunu belirtti.

Gündem - 2 hafta önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "2. İletişim Şurası"nı düzenlemelerindeki temel amacın, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde, İletişimin Yüzyılı prensibi doğrultusunda Türkiye'nin karşı karşıya olduğu riskleri yönetmek ve yeni gelişmelere ayak uydurarak, yerel medyadan dijital medyaya, yapay zekadan hibrit tehditlere ve dezenformasyona kadar birçok alanda Türkiye'nin stratejik iletişim vizyonunu ortaya koymak olduğunu bildirdi.
Duran, ATO Congresium'da düzenlenen "2. İletişim Şurası" öncesi basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, 1. İletişim Şurası'nın 2003 Şubat ayında düzenlendiğini hatırlattı.
O günden bugüne çok şeyin değiştiğini, uluslararası sistem açısından hem dünya siyasetinde hem de iletişim dünyasında çok farklı gelişmelerin ortaya çıktığını belirten Duran, "İletişim açısından bakıldığında yapay zekanın, enformasyonun gittikçe öne çıktığı ve dezenformasyonla hakikat arasındaki alanın da muğlaklaştığı bir döneme geldik. İşte böylesi zorlu bir ortamda iletişim dünyasının sorunlarını yeniden ele almak ve Türkiye'nin stratejik iletişimini değerlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle düzenlemiş olduğumuz 2. İletişim Şurası'nı bugün burada gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
Şura'nın, yarın İletişim Başkanlığında düzenlenecek panellerle devam edeceğini dile getiren Duran, şunları kaydetti:
"Temel amacımız, Türkiye Yüzyılı çerçevesinde, İletişimin Yüzyılı prensibi doğrultusunda Türkiye'nin karşı karşıya olduğu riskleri yönetmek ve yeni gelişmelere de ayak uydurarak, yerel medyadan dijital medyaya, yapay zekadan hibrit tehditlere ve dezenformasyona kadar birçok alanda Türkiye'nin stratejik iletişim vizyonunu ortaya koymak. Bu 2. Şura'ya hazırlık çerçevesinde, 425 iletişim uzmanı, 16 farklı çalışma grubunda hem dünyadaki gelişmeleri hem Türkiye'deki meydan okumaları, bunların hepsini değerlendirdiler ve bir çalışma yaptılar. Bu çok verimli bir çalışma oldu. Bu 2 gün içerisinde, bu çalışmaların nihayete erdirilerek kamuoyuyla paylaşılmasını sağlayacağız.
Bir sonuç bildirgemiz olacak ve bu çerçevede Türkiye Yüzyılı prensibi çerçevesinde, Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve talimatları çerçevesinde Türkiye'nin iletişim habitatının sorunlarını çözen bir hazırlığı yerine getirmiş olacağız. Bunun, Türkiye'mize ve hakikatin arayışında tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum."
Açıklaması öncesi alanda kurulan stantları ziyaret eden Duran, üniversite öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistin, Sebastia Antik Kenti'ni UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydettirmeyi başardı

2026-07-24 16:07 - Kültür Sanat

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri yıl sonu tatbikatında yeteneklerini sergiledi

2026-07-28 10:57 - Çevre-Hayat

Uzmanlardan yaz tatilinde çocukların doğa ve aile büyükleriyle vakit geçirmesi tavsiyesi

2026-07-25 20:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Çevremizdeki kirlenmeye bulaşmadan namuslu ve dürüstçe bir hayat yaşamak-2 -Yusuf Karagözoğlu yazdı-

2026-07-28 00:37 - En Son Yazılar

Bakan Memişoğlu: Türkiye, sağlık sektöründe üretim ve teknolojisinde farklı bir vizyonu ortaya koyacak

2026-07-27 21:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Faye ile telefonda görüştü

2026-07-27 18:18 - Siyaset

İsrail'in Gazze'de düzenlediği son saldırılarda 5 Filistinli öldü, en az 23 kişi yaralandı

2026-07-25 23:38 - Dünya

Milli okçular, Avrupa Gençler Şampiyonası'nı 18 madalyayla zirvede tamamladı

2026-07-25 22:13 - Spor

İstanbul'da yetiştirilen sülünler kene ve kahverengi kokarcayla mücadeleye katkı için doğaya salındı

2026-07-22 13:18 - Çevre-Hayat

Fransa Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlüğe Zinedine Zidane getirildi

2026-07-28 13:23 - Spor

İlgili Haberler

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Gündem

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya

İspanya'dan düzensiz göçmenlere "hayatınızı tehlikeye atmayın" mesajı

21:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakal

21:43 - Gündem