?>

İkinci el araç almak için ucuzluk bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, bugünlerde ikinci el araç piyasasında fiyatların düşmesine yönelik beklentinin aksine artışlar görülebileceği uyarısında bulundu.

Ekonomi - 4 yıl önce

BURSA

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık,Türkiye'de geçen yıl mart ayında başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların yatırımlarını ertelemesinin birçok sektörü etkilediğini söyledi.

Salgın bahanesiyle geçen sene ikinci el araç fiyatlarının yükselmesinin ardından yılbaşından itibaren piyasanın çok ciddi duraklama dönemine girdiğini vurgulayan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda piyasada tam ikinci el araç alma zamanı. İkinci el araç fiyatlarında insanların düşüş beklentisi var.

Çünkü insanları o havaya sokmaya çalışıyorlar. İkinci elde ciddi düşüş olmaz. Bizim düşüş yapabilmemiz için önce sıfır araçların fiyatlarının düşmesi lazım. Son aylarda dolarda yaşanan düşüşlere rağmen sıfır araçların fiyatlarında düşme olmadığı gibi daha çok arttı.

Zamlanan bir malın ikinci elinin ucuzlaması dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil. Araç alacaksanız hemen alın. Doğru yerden ve doğru ekspertizlere göstererek alın. Paranızı satış işlemi tamamlanmadan önce karşı tarafa vermeyin.

Fiyatlar düşecek diye söyleyenlere inanmayın. Çünkü bu işi temsil eden kişi ve kurumlar bellidir. Sokaktan geçen bir insanın verdiği beyanat sizi yanıltır. Gün mal edinme günüdür."

"Aracın sezonu kalmadı, sürekli ihtiyaç haline geldi"

Yanık, taşıtların hayatın en önemli ve vazgeçilmez bir objesi haline geldiğini ifade etti.

Yazın tatil hazırlığı yaparken ya da bayram yaklaşıyor diye araç alma devrinin kapandığına dikkati çeken Yanık, "Eline para geçen ve araba almayı düşünenler hemen alsın. Aracın sezonu kalmadı, sürekli ihtiyaç haline geldi.

Malum koronavirüs nedeniyle artık insanlar toplu taşıma araçlarından ziyade kendi araçlarını kullanır oldu. Bu açıdan da araçlar daha bir önem kazandı. Parası olan herkes araç almaya yöneliyor." dedi.

Hakan Yanık, tüketicilere internette fiyat araştırması yapmalarını, galerileri ve oto pazarlarını gezerek araç satın almalarını önerdi.

Vatandaşların ihtiyaçlarını ertelememesi gerektiğine dikkati çeken Yanık, şöyle konuştu:

"Şu anda ikinci el otomobil sektörü normal seyrinde gidiyor ve yükselmeye meyilli gözüküyor. Biz galerici esnafı olarak yükselmeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Çünkü en büyük zararı biz görüyoruz.

Örneğin, 30 bin liraya sattığımız aynı özellikteki arabayı daha sonra 40 bin liraya alıyoruz. Vatandaşlarımızın zarar görmemesi için ticaretini bekletmeden bir an önce yapmasını tavsiye ediyorum. Fiyatlarda düşme olacağını zannetmiyorum. Piyasanın gidişatı o yönde."

Alıcılara internet üzerinden pazarlık yaparak para göndermemesi uyarısında bulunan Yanık, bu konuda mağduriyet yaşayanlar olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de 59 bin 187 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 273 kişi yaşamını yitirdi

2021-04-13 23:06 - Gündem

Tivibu, yeni Spor Paketi'ni kullanıcıya sunuyor

2021-04-16 12:51 - Medya

Adana'da tren kazası nedeniyle hasar gören raylar onarıldı, seferler yeniden başladı

2021-04-15 16:16 - Gündem

AB'den Çin'in alüminyum ürünlerine ilave vergi

2021-04-12 18:32 - Ekonomi

İpsala'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si FETÖ mensubu 5 kişi y

2021-04-13 17:01 - Gündem

Konya’nın etli ekmeği Sille taşıyla kaplanan fırınlarda daha lezzetli pişiyor

2021-04-13 18:36 - Çevre-Hayat

Bakan Pekcan, Libyalı mevkidaşlarıyla görüştü: Türkiye sorumluluk almaya hazır

2021-04-12 19:11 - Ekonomi

Afganistan'da Taliban, askeri üsse bombalı ve silahlı saldırı düzenledi: 10 ölü

2021-04-15 17:51 - Dünya

Savaşlardan miras kalan ölüm kapanları: Mayınlar

2021-04-17 03:11 - Çevre-Hayat

İkinci el araç almak için ucuzluk bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir

2021-04-19 17:21 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çiftçilere bugün 116,3 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

15:28 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemlerinin kurallarını belirledi

15:02 - Ekonomi

Yılın ilk 6 ayında çiftçilere 89,7 milyar liralık tarımsal destek ödemesi yapıldı

14:28 - Ekonomi

ASELSAN 78,5 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı

14:22 - Ekonomi

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Türkali-33 kuyusunda yeni görevine başlayacak

14:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Karabük Valisi Yavuz, ormanlık alanda yeniden çıkan yangının çevrelendiğini söyledi:

17:53 - Gündem

Trump'ın, orduya gizlice "yabancı kartellerle mücadele" emri verdiği iddiası

17:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Terörsüz Türkiye" mektubu Mersin'de şehit annesine ula

17:37 - Gündem