?>

İki el caz, iki el Bach çalacak

İtalyan piyanist Danilo Rea ile Bach yorumcusu Ramin Bahrami, Ankara Piyano Festivali'nin kapanış konserinde başkentlilere farklı bir müzik deneyimi yaşatacak.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

Ankara

İtalyan cazının önemli isimlerinden Danilo Rea ile ünlü Bach yorumcusu Ramin Bahrami, başkentli müzikseverler için aynı sahneyi paylaşacak.

Ankara Piyano Festivali'nin kapanış konseri, bu akşam İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Altus Kültür Sanat'ın iş birliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda gerçekleştirilecek.

İtalyan çağdaş piyano geleneğini temsil eden ve sıra dışı Bach yorumlarına yer verdikleri "Bach is in the Air" albümüyle tanınan Rea ile Bahrami, başkentlilere farklı bir müzik deneyimi yaşatacak.

Rea'nın caz doğaçlamalarına, Bahrami de Bach besteleriyle eşlik edecek.

Piyanistler Danilo Rea ve Ramin Bahrami, konser için geldikleri Ankara'da AA muhabirine "Bach is in the Air" projesini anlattı.

Bahrami, proje fikrinin bir araya geldikleri bir akşam yemeğinde doğduğunu dile getirirken, Rea ise "İtalya'da 'En güzel fikirler yemek masasında ortaya çıkar' diye bir söz vardır. Türkiye'de de böyle olsa gerek." diye konuştu.

Danilo Rea, aralarında güzel bir arkadaşlık doğduğunu ve bunun da sahneye yansıdığını belirtirken, Ramin Bahrami, "Bu güzel enerji tüm zamanların en ünlü müzisyeni Johann Sebastian Bach'tan geliyor. Bize neşesini ve ışığını katıyor. Sadece bize değil aynı zamanda izleyicilere de yansıtıyor bu enerjisini." değerlendirmesinde bulundu.

"Caz, Bach'ı seven bir müzik türü"

Rea, yorumlarının dünyada tek olduğunu belirterek, "Bach'ın müziği hiç böyle bir şekilde yorumlanmamıştı. Müziğin bir kısmına doğaçlamalarla yorum katıyoruz. Caz, Bach'ı seven bir müzik türü. Bizim yaptığımız da Bach'ın müziğine riayet ederek üzerine yorum katmak. Bach dinleyicileri, bildikleri müziğin üzerinde bir renk olduğunu fark ediyor." dedi.

Bu performansı gerçekleştirirken karşılıklı güven, birbirine değer verme, saygı duymanın önemine işaret eden Danilo Rea, "Bazı şeylere sahnede o anda karar veriyoruz. Göz göze geliyoruz ve düşündüğümüzü yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rea, klasik müzik dinleyicisinin bazen sert eleştiriler yapabildiğine dikkati çekerek, "Ancak biz hiç bu şekilde sert eleştirilerle karşılaşmadık. Örneğin Japonya izleyicisi, neredeyse Bach'ın her notasına vakıftır, 900 kişilik seyircinin olduğu bir salonda verdiğimiz konserde her alkışta memnuniyetlerini hissettik." şeklinde konuştu.

"Tepkiler olağanüstü"

Ramin Bahrami ise performaslarını, "Bach'ın üstün yeteneğini kapatmadan doğaçlama katmak" diye nitelendirdi.

Dinleyicilerin tepkisinin İtalya'dan Japonya'ya kadar "olağanüstü" olduğunu belirten Bahrami, Türk izleyicisine de aynı duyguları yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de daha önce de ayrı ayrı konserler verdiklerini anlatan Rea ve Bahrami, konserlerin kendilerinde güzel izlenimler ve duygular bıraktığını dile getirdi.

Piyanistler, aralarında Chopin ve Beethoven'ın da olduğu büyük bestecilerin eserlerine caz yorumları katacakları yeni bir albüm projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yalova’da deniz suyu 20 metre çekildi

2019-03-31 14:52 - Çevre-Hayat

'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasına yurt dışı çıkış yasağı

2019-03-30 21:32 - Gündem

Jandarma uzman erbaşlar terörle mücadele için hazır

2019-04-05 17:57 - Gündem

Atık ahşap malzemeler oyuncağa dönüşüyor

2019-04-05 16:47 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin en yaşlı kadını Cumhurbaşkanı Erdoğa'a dualar ederek oyunu kullandı

2019-03-31 19:02 - Gündem

'Dış hatlar yolcu sayısında yüzde 25 artış bekliyoruz'

2019-04-03 14:32 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Müzesi’ni ziyaret etti

2019-04-04 22:22 - Gündem

İstanbul’da bazı ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak

2019-04-02 23:02 - Siyaset

Doğu'da yağmur ve kar yağışı etkili olacak

2019-04-06 14:52 - Gündem

Fenerbahçe'de 'Fener Ol' projesi başladı

2019-04-05 00:37 - Spor

İlgili Haberler

Sarıkamış'ta şehitler için yapılan kardan heykeller açıldı

17:18 - Kültür Sanat

Beyaza bürünen Sümela Manastırı yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor

17:35 - Kültür Sanat

Türkiye'deki müze ve ören yerlerini geçen yıl 33 milyon 129 bin 106 kişi ziyaret etti

11:41 - Kültür Sanat

Uluslararası öğrenciler Kayseri mutfağını uygulamalı öğreniyor

12:32 - Kültür Sanat

Malezya'nın batik sanatı Trabzonlu öğretmenin atölyesinde hayat buluyor

12:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duy

03:22 - Dünya

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi

Gönüllüler Koalisyonu'ndan Ukrayna'ya ilişkin ortak bildiri

00:48 - Dünya