İhtiyaç sahibi ailelerin iftar sofraları şehitlerin anısıyla kuruluyor

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından başlatılan "İftar Şehidimizden Fatiha Sizden" projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofraları kurulurken şehitlerin anısı da yaşatılıyor .

İslam-Hayat - Safer 1448 - 6 yıl önce

Ankara

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından başlatılan "İftar Şehidimizden Fatiha Sizden" isimli projeyle ihtiyaç sahibi ailelere ramazanda götürülen gıda yardımlarının içerisinde, ülkesi için canını feda eden kahramanların künyesi ve hikayeleri de yer alıyor.
Vakıfta görevli şehit yakınları ve gazilerin ailelere götürdüğü bu gıda kolileriyle hem iftar sofralarının boş kalmaması sağlanıyor hem de şehitlerin anısı yaşatılıyor.
Şu ana kadar 150 aileye ulaşan vakıf, ihtiyaç sahiplerini muhtarlar aracılığıyla belirliyor.

"Türkiye genelinde sürdüreceğiz"

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere önceki yıllardan farklı bir destek sunma kararı aldıklarını anlattı.
Aylar, evinden çıkamayan vatandaşların yanında olurken aynı zamanda şehitlerin anısını da yaşatmayı, onların hikayelerini ailelerle paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.
"İftar Şehidimizden Fatiha Sizden Projesi"yle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na da farklı bir yönden katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Aylar, şöyle konuştu:
"İhtiyaç sahibi ailelerimizin iftar sofralarını kurup onlardan şehitlerimiz için dua istiyoruz. Amacımız şehitlerimizin aziz hatıralarını milletimize unutturmadan, gelecek nesillere bu vatanın bizlere onlardan emanet kaldığını hatırlatmak. İftar sofrası kurduğumuz ailelerimizden aldığımız geri dönüşler de zaten bu yönde ve bu güzel sonuçlar bizi gelecek adına motive ediyor. Türkiye genelinde tüm şube ve temsilciliklerimizle projemizi ramazan ayı boyunca sürdüreceğiz."

"Şehitlerimizin aziz hatıralarıyla gönüllerde buluşuyoruz"

"Ramazan, bir olmanın, beraber olmanın, millet olmanın, ümmet olmanın adıdır. Ramazan benden geçip biz olmanın muazzam sevincidir." diyen Aylar, vatan için en büyük fedakarlığı yapan şehitlerin hatıralarını daima canlı tutmanın önemine vurgu yaptı.
Aylar, "Şehitlerimizin hatıralarıyla gelecek nesillerimize vatanın ne kadar mukaddes olduğunu anlatma gayretindeyiz. Bu projemize sadece 'ailelere iftar yemeği götürüyoruz' gözüyle bakmıyoruz. Bugün belki aynı sofralarda oturamıyoruz ama şehitlerimizin aziz hatıralarıyla gönüllerde buluşuyoruz." ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda gazi olan Lokman Aylar, camilerin dolduğu, vatandaşların bir arada olabildiği ramazanlara erişebilme temennisinde bulunarak, "Vakıf olarak her zaman ve her şartta devletimizin yanında, milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz." dedi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Facebook, Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı

2020-04-22 17:42 - Medya

CHP'den '23 Nisan'da Türkiye'de Çocuk Olmak' raporu

2020-04-23 18:37 - Siyaset

Bir ABD savaş gemisinde daha Kovid-19 vakaları tespit edildi

2020-04-24 23:32 - Dünya

Küresel liderlerden Kovid-19'a karşı 'uluslararası dayanışma' çağrısı

2020-04-25 01:53 - Gündem

Akaryakıtta çifte indirim

2020-04-22 19:44 - Ekonomi

Arap ülkelerinde koronavirüs kaynaklı ölümler ve vaka sayıları artıyor

2020-04-25 04:12 - Dünya

İspanya'da Kovid-19/ koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı son 23 bin 190'a çıktı

2020-04-26 15:07 - Dünya

Yeni dünya düzeninde gıda ve tarım çok daha önemli hale gelecek

2020-04-29 14:57 - Dünya

Halkbank'ın destek paketi esnafa 'can suyu' oldu

2020-04-24 15:17 - Ekonomi

'Kovid-19/ koronavirüs negatif' sonucu doğum günü hediyesi oldu

2020-04-27 16:57 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Erzurum'da ahilik teşkilatını kuran Ahi Toman Baba'nın kümbeti gün yüzüne çıkarılıyor

14:38 - İslam-Hayat - Safer 1448

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Çiftçilere yılın ilk 6 ayında 106 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

15:27 - Ekonomi

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Giresun ve Trabzon için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:12 - Gündem

UNRWA: İsrail'in Doğu Kudüs'ün Şuafat Mülteci Kampı'ndaki tesislerimize el koyması an

15:09 - Dünya

TUS ve STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem sınav giriş belgeleri erişime açıldı

14:57 - Gündem