?>

İhracatta tarihi rekor

Ticaret Bakanı Pekcan, "Yıllıklandırılmış ihracatımız 165,1 milyar dolara ulaşarak tarihi bir rekor kırmıştır." dedi.

Ekonomi - 7 yıl önce

ANKARA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin ihracatının eylül ayında yüzde 22,6 artışla 14,5 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Bu, aynı zamanda tarihin en yüksek eylül ayı ihracat rakamıdır. Yıllıklandırılmış ihracatımız da 165,1 milyar dolara ulaşarak yine tarihi bir rekor kırmıştır." dedi.

Bakan Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni’nin Uğurlanması Töreni'ne katıldı.

Pekcan, burada yaptığı konuşmada, eylül ayı dış ticaret rakamlarını açıklayarak, Türkiye'nin ihracat hamlesiyle yoluna devam ettiğini söyledi.

Dünyadaki korumacılık rüzgarlarına ve ticaret savaşlarına rağmen Türkiye'nin ihracatının eylül ayında yüzde 22,6 artışla 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade eden Pekcan, bunun aynı zamanda tarihin en yüksek eylül ayı ihracat rakamı olduğunu bildirdi.

Pekcan, yıllıklandırılmış ihracatın da 165,1 milyar dolara ulaşarak tarihi bir rekor kırdığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Eylül ayı ithalatımız yüzde 18,1 azalarak 16,4 milyar dolar seviyesine düştü. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 88,4 seviyesine ulaştı. Bu son 9 yılın en yüksek rakamıdır. Önümüzdeki aylarda ihracatımızın ithalatı karşılama oranında artışın devam etmesini bekliyoruz. Önümüzde 3 ay kaldı. İhracat hedefimizi 170 milyar dolar olarak revize etmiştik, inşallah gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Geleceğin sektörlerine yatırım yapmak durumundayız"

Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin gelecek 10 yıldaki hedefinin orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine ulaşmak olduğunu, bu doğrultuda dünyanın durmadan teknolojik gelişmelerin artarak devam ettiğinin farkında olduklarını dile getirdi.

İhracatla gelişmeyi planladıklarını ve ihracat gelirini yükseltmek için teknoloji odaklı proje satışlarını artırmaya, daha fazla tasarım ve markalaşmaya gitmeye çalıştıklarını belirten Pekcan, geleceğin sektörlerine yatırım yapmak durumunda olduklarını söyledi.

Pekcan, bakanlık olarak iç ticarette, dış ticarette ve gümrüklerde dijitalleşmeye önem verdiklerinin altını çizerek, mevzuatı da çağın gereklerine göre sadeleştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Merve Özlem Çakır, Ayşenur Sağlam, Arife Yıldız Ünal

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muş ekonomisine 'çilek' etkisi

2018-09-26 17:42 - Ekonomi

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı tutuklandı

2018-09-25 00:32 - Gündem

Türkiye uluslararası maden şirketi kuracak

2018-09-27 00:27 - Ekonomi

Barcelona ilk yenilgisini aldı

2018-09-27 04:57 - Spor

Pamuk tarlasından dünya şampiyonasına

2018-09-30 22:32 - Spor

PKK elebaşının akrabası Yunanistan'a kaçarken yakalandı

2018-09-24 20:32 - Gündem

İhracatta tarihi rekor

2018-10-01 15:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çipras ile görüştü

2018-09-26 00:02 - Dünya

'Siyasi ve maddi hiçbir şantajı kabul etmeyeceğiz'

2018-09-29 18:32 - Dünya

Meteorolojiden 3 bölge için fırtına uyarısı

2018-09-26 06:52 - Gündem

İlgili Haberler

Borsa'dan 2 yılın en hızlı günlük yükselişi

18:47 - Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliğine Nurullah Bakır atandı

18:32 - Ekonomi

Konya, Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 10. şehri oldu

17:58 - Ekonomi

Gelecek 3 aylık döneme ilişkin iç borçlanma stratejisi açıklandı

17:52 - Ekonomi

Baykar ihracatta öne çıkmayı sürdürüyor

17:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Tunç'tan, Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlayan dergiye ilişkin açıkla

21:38 - Gündem

Beyaz Saray, Trump'ın Suriye'ye yaptırımları kaldıracağını açıkladı

21:23 - Dünya

İstanbul merkezli 7 ildeki 'askeri ve siyasal casusluk' operasyonunda 7 zanlı tutuklandı

20:57 - Asayiş

Konyaspor, Avusturya'dan Mücahit İbrahimoğlu'nu transfer etti

20:53 - Spor

Marcus Rasford, eski takımı Manchester United'a geri dönüyor

20:38 - Spor